URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2018, 13:41

S-a turnat placa de beton. Podul Centenarului ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii noiembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Podul Centenarului ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii noiembrie. Constructorii au demontat structurile metalice care sprijină podul Centenarului acesta, construit fără picior în apă, sprijindu-se fără ajutor pe cele două culee de pe malurile Crişului Repede.

Lucrări în stadiu avansat

"Ne aflăm într-un stadiu avansat al lucrărilor şi ne dorim să deschidem circulaţia pe pod la finalul lunii noiembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Până la jumătatea acestei săptămâni muncitorii au montat predalele din beton pe partea carosabilă a podului peste care au amplasat 30 de tone de armătură de fier. În cursul zilei de joi peste armătura construită au fost turnaţi 160 metri cubi de beton, lucrările derulându-se la lumina reflectoarelor inclusiv după înserare.

"După 7 zile, perioada de întărire a betonului, va fi montat stratul de hidroizolaţie, după care se va trece la asfaltarea podului. În paralel se va lucra la asfaltarea trotuarului podului şi a pistei de biciclete, precum şi la montarea balustradei", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului, după inaugurarea podului circulaţia în zonă va fi modificată.

Lucrările la podul Centenarului sunt realizate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green, pentru suma de 9,6 milioane lei. Constructorii au avut şi sarcina de a dezafecta vechiul pod de la Centrul de Calcul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
un_ne_om
E mai bine la Teleorman??
Postat 09 Noiembrie 2018, 18:57 de Sandu1206
!!!!
@poiu: Podețul de la Univeritate a fost promis pe 30 octombrie. Sigur nu întâmplător! Știu și cei din PMO că pe 1 noiembrie este o afuență mare spre Cimitir. Nu au fost în stare. Acum se vorbeste despre 15 decembrie. Cum ar veni oleacă mai iute de Crăciun. Eu am rezerve! Vedem...
Postat 09 Noiembrie 2018, 15:34 de unom
Ai dreptate pe undeva
Cu podul de pe universitatii nu stiu ce e, nu sunt inginer constructor si nu ma pronunt. Drept, nu trebuia sa se laude acuma (din nou) ca asa era angajamentul initial. Adica te lauzi cand termini mai devreme.
Postat 09 Noiembrie 2018, 15:25 de poiu
CRONICA UNEI INAUGURĂRI ANUNȚATE
@poiu: Chiar nu sunt....da, e cam același lucru... mă gândeam doar că pe 30 noiembrie este posibil să nu se lucreze că vine nea ITM și ne amendează sau dacă se lucrează ....oooops spor de 100% la salariu!. Dar nu pricep de ce se laudă D-l Birta cu ceva ce era dat ca sigur???!!!De ce nu spune nimic despre Podețul peste Peța? De ce nu spune nimic despre depășirea termenului pentru realizarea unei nenorocite de bifurcații linie tramvai în condițiile în care vremea a fost superbă?
Postat 09 Noiembrie 2018, 14:33 de unom
Unom
Te rog nu fii carcotas. S-a zis ca se da in folosinta la 1 dec. Ca ii zicem sfarsitul lunii curente sau 1 Dec e acelasi lucru. Nu mi-o lua in nume de rau, te rog
Postat 09 Noiembrie 2018, 14:23 de poiu
?
D-le Florin Alin Birta? Nu acesta este termenul care a fost promis? Finalul lunii noiembrie pentru ca de 1 Decembrie cineva să se laude și să primească pupături! Zona pupăturilor se alegea prin înțelegerea părților !
Postat 09 Noiembrie 2018, 13:46 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON