URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2018, 09:00

Regulamentul locurilor de joacă. Orădenii din Ioşia sunt revoltaţi de gălăgia provocată de părculeţul din strada Lăpuşului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar cinci orădeni au luat parte miercuri seară la dezbaterea publică a proiectului de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public.

Membrii asociaţiei Erofte Grigore au reclamat directorului adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şi şefului Compartimentului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejeran, deranjul provocat de spaţiul de joacă din strada Lăpuşului, situat la doar trei metri de geamurile blocului în care locuiesc.

"Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord să se pună loc de joacă chiar sub geamul nostru. Noaptea nu ne putem odihni în casă de gălăgie. Anul trecut am sunat aproape în fiecare zi la Poliţie şi ne-a spus că nu au ce face. "Ce să facă? Să vină la 12:30 noaptea să ameninţe copiii?", m-a întrebat o poliţistă. Nu copiii, părinţii să fie amendaţi, spun eu", a reclamat Silvia Bila.

Reclamaţia femeii a fost întărită şi de vecinul ei, Costache Ştefănescu. "Ultima dată Primăria ne-a spus că în două săptămâni se rezolvă, pe urmă am primit răspuns că locul de joacă nu e pe domeniul public şi nu poate face nimic", a spus bărbatul.

Un parc "privat"

Spaţiul de joacă incriminat este situat pe cei circa 12 metri dintre noul bloc turn din strada Lăpuşului şi blocul de garsoniere, modernizat, din strada Erofte Grigore.

Părculeţul a fost amenajat, cu aprobarea Instituţiei Arhitectului Şef şi a Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, de dezvoltatorul imobiliar, pe terenul aflat în proprietatea sa, pentru a-şi asigura vânzarea apartamentelor.

"Lăsaţi-ne o săptămână!"

Directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, a ascutat plângerile orădenilor şi a promis că va lua măsuri. "De vreme ce nu noi am amenajat acel spaţiu de joacă, nu-l putem desfiinţa noi. Lăsaţi-ne o săptămână să discutăm cu Poliţia Locală şi cu Instituţia Arhitectului Şef, să vedem ce se poate face", a spus directorul.

Benţan a dat de înţeles că municipalitatea va face demersuri pentru strămutarea părculeţului, astfel încât să nu mai deranjeze locuitorii zonei.

Proiectul de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public stabileşte obligaţiile Primăriei în calitate de deţinător şi administrator al locurilor de joacă din oraş şi pe cele ale utilizatorilor.

Potrivit proiectului de normativ, distrugerea aparatelor de joacă sau introducerea în incinta spaţiilor de joacă pentru copii de substanţe periculoase se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Au intrat si copiii in vizorul aparatului fiscal al primariei
Dupa ciini, pisici si porumbei a venit si rindul copiilor din oradea...target-ul fiind buzunarul parintilor.Ce idee la acel dezvoltator sa amenajeze un loc de joaca, cind putea sa faca niste locuri de parcare,vandabile cu mii de euro.Ar trebui inceput cu cine a dat autorizatie femeilor sa faca copii LA BLOC, unde oamenii muncii si pensionarii se odihnesc ziua sau vizioneaza la tv, seara isi parcheaza masinile iar vara nu pot sa-si inchida ferestrele pentru ca nu au aer conditionat.Foarte bun noul regulament, sa fie amendati copiii care se joaca in spatiile special amenajate, deopotriva si ceilalti copii care NU se joaca in tarcurile special amenajate,printre blocuri si masini parcate sau la ferestrele cetatenilor.Mai ales la 12 noaptea...
Postat 18 Iulie 2018, 10:00 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON