URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2020, 12:08

Primăria Oradea vrea să construiască trei blocuri pentru angajații parcurilor industriale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea va construi trei blocuri pentru angajaţii parcurilor industriale pe un amplasament de la capătul podului Densuşianu unde funcţionează în prezent o şcoală de şoferi.

Cele trei blocuri cu cinci etaje, în valoare totală de 29 milioane lei, vor avea 195 de apartamente, din care 177 cu o cameră şi 18 cu două camere.

"Dacă Consiliul Local Oradea va aproba indicatorii tehnico-economici ai acestei lucrări, ne propunem ca în aprilie să demarăm procedura de licitaţie. Cel târziu în vară vom organiza licitaţia, pentru ca în toamnă să începem lucrările", a declarat primarul Ilie Bolojan luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a apreciat că primul bloc urmează să fie finalizat în vara lui 2021, următoarele două, în termen de 12 luni.

Potrivit primarului, locuinţele vor fi puse la dispoziţia firmelor din parcurile industriale orădene pe bază de licitaţie pentru a putea fi închiriate de acestea angajaţilor pe o perioadă de doi ani.

"Scopul nu este să ţinem oamenii acolo ani de zile şi să transformăm aceste blocuri în ghetouri. Este o formă de sprijin pentru companiile din oraş şi de a susţine relocarea de forţă de muncă, care să constate că în Oradea se poate trăi decent", a declarat edilul.

Cele 117 apartamente vor fi construite de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, administratorul parcurilor industriale orădene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
La Primăria Oradea bate vântul care-i ține pe tâmpiți în viață !?!
Țara arde și baba se piaptănă !?!
Postat 10 Aprilie 2020, 14:25 de CrisDumi
Straniu
Din punctul meu de vedere este prea mare implicarea primariei in afaceri imobiliare, cercetare in geotermalism blocuri camine studentesti etc. Sa nu fie alte interese.
Postat 11 Martie 2020, 15:48 de scarbit
Loc periculos
Chiar acolo unde trec linii de inalta tensiune care radiaza ,dar pe cine intereseaza acest aspect !!!
Postat 11 Martie 2020, 07:28 de User anonimizat
excalibur
NELU de câți km vine??
Postat 11 Martie 2020, 01:53 de Sandu2100
O idee interesanta
ADLO construieste(sunt bani),apoi "locuinţele vor fi puse la dispoziţia firmelor...pe bază de licitaţie pentru a putea fi închiriate de acestea angajaţilor".Partea cu pusul la dispozitie e mai neclara.Proiectul se poate impreuna foarte bine cu proiectul psd-olguta ,prin care statul platea 200€ chiria celor care vin sa munceasca la oradea de la o distanta de peste 50km.De exemplu,alesd,vadu crisului etc. Sau nu mai e valabil decontul chiriei?Nevermind.O intrebare retorica: se dau vouchere de vacanta la bugetari,ca acusi vine vacanta?? OK,ne autoizolam,dar vrem banii pe vouchere,totusi, e banii nostri.
Postat 10 Martie 2020, 19:45 de excalibur
Gigi_Manivela
Nu contează asta, important e că ce vor planta, rânduri, pomi, între rânduri și timp
Postat 10 Martie 2020, 15:14 de Sandu2100
Locația.
Spațiul îi redus, zgomot și praf, confort minim. Măcar dispar cocioabele din spate spre calea ferată.
Postat 10 Martie 2020, 13:37 de oradeaveche
@Sandu2100
Randarile cu pomi se vor planta, sau pomii se vor planta?
Postat 10 Martie 2020, 13:33 de Gigi_Manivela
Gigi_Manivela
Randarile alea cu pomi se vor planta.
Postat 10 Martie 2020, 13:20 de Sandu2100
Locatie
Randarile alea cu pomi nu au nimic de-a face cu realitatea. Blocurile alea vor fi situate intre calea ferata si drumul de centura. Imaginati-va trenurile care trec pe acolo si zgomotul de la trecerea peste pod peste Cris, plus traficul auto. O locatie mai dezastruoasa nici nu se poatea. Nenea Primar, intelegem ca doresti sa faci ceva util si bun, dar nu in locul acela. Nu-ti bate joc de oamenii care or sa locuiasca acolo (chiar si temporar).
Postat 10 Martie 2020, 12:59 de Gigi_Manivela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON