URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2019, 18:01

Piaţa Ferdinand din Oradea devine şantier! Strada Patrioţilor se închide traficului auto din 8 mai (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie şoferi, începând de săptămâna viitoare circulaţia în zona centrală a oraşului va fi dată peste cap de lucrările de reabilitare a Pieţei Ferdinand!

Se închide strada Patrioţilor!

Potrivit unui comunicat, conducerea Primăriei va pe 7 mai ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Pieţei Ferdinand.

Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie din cadrul Primăriei a hotărât, vineri, închiderea circulaţiei pe strada Patrioţilor, pe porţiunea delimitată de străzile Moscovei şi Ady Endre.

Interdicţia se va aplica începând din 8 mai, ora 8, pe toate toată durata celor 18 luni cât va dura şantierul.

"Lucrările vor implica restricţii în traficul rutier şi pietonal. Acestea se vor executa astfel încât să producă cât mai puţine neplăceri, ele fiind executate pe zone, nu toate deodată. Totodată, toate reţelele de utilităţi vor fi înlocuite", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Sens unic pe Moscovei!

Şantierul din Piaţa Ferdinand va afecta tot traficul auto din zona centrală. Astfel, începând de miercuri, odată cu închiderea străzii Patrioţilor, se va restricţiona şi accesul pe strada Teatrului, unde este sediul European Drinks, dinspre piaţa centrală.

Astfel, potrivit hotărârii Comisiei pentru circulaţie, strada Moscovei va deveni arteră cu sens unic dinspre Teatrul Regina Maria către strada Gheorghe Bariţiu, care îşi va inversa sensul de mers către strada Postăvarului.

Pe strada Postăvarului, care va asigura accesul spre strada Teatrului, se va circula doar dinspre strada Mircea Popescu spre Gheorghe Bariţiu, cu revenire pe strada George Coşbuc.

Noile indicatoare de circulaţie, cu restricţiile aferente, vor fi montate marţi, odată cu demararea organizării de şantier.

Investiţie de 19 milioane lei

Lucrările de reabilitare a Pieţei Ferdinand, amânate de anul trecut, vor fi realizate de o asociere de firme formată din Gavella, Porfido ed Arte Consortio Stabile şi Kal Trans.

Investiţia, în valoare de 19 milioane lei plus TVA, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 4 privind "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile".

Lucrările au fost contractate pe o perioadă de 21 de luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie.

Acestea vor implica pietruirea pieţei, refacerea zonelor verzi şi dotarea lor cu sisteme de irigaţii, înlocuirea reţelelor de apă, canalizare, termoficare şi iluminat public respectiv montarea de fântâni arteziene, bănci, coşuri de gunoi şi panouri de informare noi, potrivite zonei.

Vezi mai jos cum se va circula în zona centrală după începerea lucrărilor:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@ sandu
Nu m-am prins. Vorbesti in dodii.
Postat 05 Mai 2019, 09:06 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Ma Bucur că te-ai prins.
Postat 04 Mai 2019, 12:55 de Sandu1206
@ sandu
Care fraieri?
Postat 04 Mai 2019, 09:30 de oradeanbihor
:::::))))))
Mor FRAIERII de ciudă ::::::)))))
Postat 04 Mai 2019, 00:36 de Sandu1206
conducerea Primăriei va pe 7 mai ordinul de începere a lucrărilor
Asta e o figura de stil,literara sau poate chiar e un moment solemn,consemnat in jurnalul de bord al primariei, marcat de vreun trompetist, in asteptarea semnalului conducerii...O disciplina cazona transpare din institutia conducatoare,ce functioneaza cu precizia unui ceasornic,ducind urbea spre noi standarde de bunastare
Postat 03 Mai 2019, 23:03 de excalibur
19.000.000 Euro investiți în "plăcerea" lui Micula de a vedea zilnic niște apă risipită într-o arteziană !?!
Cam cât de jos mai poate coborî municipalitatea ca abordare, în a cheltui bani publici pentru a transforma un loc "normal" într-un spațiu sec și fără personalitate locală ?!?
Postat 03 Mai 2019, 20:26 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON