URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2019, 18:01

Noi exproprieri. Strada Simion Bărnuţiu se prelungeşte până în Bulevardul Decebal pentru decongestionarea traficului pe Oneştilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Simion Bărnuţiu se va prelungi anul viitor până în Bulevardul Decebal, peste spaţiul viran ocupat înainte de fostele întreprinderi Sinteza şi Înfrăţirea.

Alternativă pentru riverani

Măsura va fi luată pentru decongestionarea străzii Oneştilor, în prezent extrem de aglomerată, şi asigurarea de noi căi de acces pentru viitoarele dezvoltări imobiliare din zonă.

"Noua cale de acces, lungă de circa o jumătate de kilometru, va porni din sensul giratoriu din strada Oneştilor, va trece pe amplasamentul actualei hale de lângă blocurile ARED şi va ieşi lângă bulevardul Decebal", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Costuri de 1,3 milioane euro

Potrivit edilului, pentru realizarea investiţiei municipalitatea va expropria atât hala, cât şi cele două ateliere auto de lângă benzinăria OMV din bulevardul Decebal.

Lucrările, cu o durată de execuţie de patru luni, vor demara în primăvara anul viitor, după finalizarea formalităţilor de expropriere.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 6,3 milioane lei cu TVA inclus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
viitor
Cred ca edilul nostru este un Roobin Hood,adica expropriaza pe uni si da la altii.Este nevoie de decongestionarea circulatiei,dar cu ce pret,firmele si casele care aduc o suma frumusica la bugetul local,sa dispara?CE fac eu si alti din oras daca scoatem BOsch service-ul in afara orasului?Benzinarii avem, dar device sa ma ajute cu probleme micii, la masina,mai putin. De ce sa nu poluez si sa merg pana afara orasului si sa poluez ,cand revin in oras. Ar cam trebui sa se gandeasca atat edilul cat si consilierii ca vine un an electoral si s-ar putea ca, multi dintre alegatori sa isi aduca aminte de ce au primit pentru votul acordat data trecuta.
Postat 10 Decembrie 2019, 15:01 de maraflorina
Oradeanbihor
Vine randul tau , și o sa te trimită în satul de unde ai venit.
Postat 03 Decembrie 2019, 23:47 de Sandu1206
@ sandu
Cand o sa-ti vina randul, nimeni nu o sa moara de ciuda si nici nu o sa-ti planga de mila.
Postat 03 Decembrie 2019, 23:15 de oradeanbihor
Mor FRAIERII de ciudă
:::::)))))
Postat 03 Decembrie 2019, 22:43 de Sandu1206
RE: Mor FRAIERII de ciudă
Sandule, ai tot mai multe mesaje provocatoare, aruncate doar ca să enerveze, nu comentarii pe subiectele din articole, şi ai strâns deja un număr semnificativ de reclamaţii de la alţi utilizatori. Dacă nu îţi revizuieşti atitudinea, ne vom despărţi.
Postat 04 Decembrie 2019, 18:01 de Moderator
Partea emotionala
Da,pentru batrini,neputinciosi,sau lipsiti de posibilitati, facem un scenariu adaptat situatiei: Primaria furnizeaza instant o locuinta decenta,temporara, apoi se ocupa de relocarea la o locatie agreata de expropriat,inclusiv transportul calabalicului. Ceva gen, "Visuri la cheie" de pe pro tv.Daca sunt mai multi expropriati,optional, se relocheaza in grup,pentru a reduce trauma psihica.Preventiv,in terenurile pe care primaria le concesioneaza tinerilor sau diasporenilor,ar putea face case pentru viitorii expropriati,decente,plus diferenta in bani.Sau pur si simplu cash,ad libidum.Dar sa fie oamenii aia multumiti si impacati.Turcu' plateste
Postat 03 Decembrie 2019, 21:34 de excalibur
excalibur
Nici 5 evaluări independente și prețul cel mai bun nu compensează partea emoțională, unii stau de generații în case ce subit se află în calea lărgirii din mână.
Postat 03 Decembrie 2019, 12:50 de User anonimizat
mda...
Partea faina e ca service-ul este legat de magazinul de piese auto. Daca exproprieaza service-ul, ramane magazinul?
Postat 03 Decembrie 2019, 12:34 de seth
Exproprieri
Va trebui incet-incet sa ne obisnuim cu aceste exproprieri.In anii de glorie dna,nu erai om daca nu aveai o plasa cu niste pijamale si pasta de dinti, pregatite. In oradea va trebui sa ai o valiza,agreata ISU, cu trusa de supravietuire in caz de calamitati.Ce-ar fi daca primaria, acolo unde vrea sa exproprieze,ar face,discret, 3 evaluari independente,dupa care ar anunta in presa intentia de a cumpara,la un pret inmultit cu 1.5,de exemplu...Unul dupa altul,oamenii ar vinde de bunavoie...Liniste,pace,energie pozitiva,dezvoltare
Postat 03 Decembrie 2019, 10:54 de excalibur
Nerelevantă noua stradă ... pentru că se putea face lărgirea cu fix 3m a străzii T. Vladimirescu, pornind din Oneștilor până-n Decebal și rezultând 4 benzi !?!
Motivul real este că, odată începută această expropiere, ea se va duce pe tot aliniamentul de pe Decebal ... iar niște investitori interesați vor face acolo niște blocuri cu intrare din Shakespeare !?!
Postat 03 Decembrie 2019, 10:36 de CrisDumi
...
Interesant de văzut dacă OMV vor pierde ceva din teren, nu cred pentru că altfel nu ar expropia service-ul de vizavi deși cred că e mai vechi ca benzinăria, o franciză Bosch. În spate îi un restaurant/pensiune care va avea subit ieșire la două străzi iar de hală nu-mi pare rău că oricum era ca o relicvă. Eu cred că toate casele alea au un viitorul incert.
Postat 03 Decembrie 2019, 06:09 de User anonimizat
Nu ii plângeți nici pe aia mici nici pe aia mari
Peco le trebuie acolo de aia nu expropiaza. Serviciul îl expropiaza ca sunt mecanici buni acolo și vrea sa îl mute în afara orașului. Mai rău o sa fie când o sa înceapă exproprierea cu clădirile de la Tudor Vladimirescu spre Peco, ca și alea vrea sa le dărâme în viitorul apropiat... Înainte începe cu Servicul
Postat 03 Decembrie 2019, 01:45 de Davidutu
Peco
Pentru ca ar fi cu mult mai costisitoare !
Postat 03 Decembrie 2019, 00:07 de minotauro
Peco
Intreb si eu asa, la vrajeala: de astia mici aveti curajul sa va atingeti.. da' de ce nu expropriati statia de carburant de vizavi de service-uri? Vă ține?
Postat 02 Decembrie 2019, 22:10 de oradeanbihor
Fast and furious
"Lucrările, cu o durată de execuţie de patru luni, vor demara în primăvara anul viitor, după finalizarea formalităţilor de expropriere".Da' expropriatii au aflat vestea mai demult sau afla acuma din ziar? Nevermind,au tot timpul sa dispara pina in martie,la urma urmei e doar o hala ...plus ceva service auto...spor la treaba
Postat 02 Decembrie 2019, 19:02 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON