URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2019, 21:42

Mai mulţi orădeni au sărbătorit condamnarea lui Dragnea în centrul oraşului. Câţiva membri ai Oradiei Civice şi-au ras "live" mustăţile (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de orădeni, format mai ales din membri ai platformei Oradea Civică, a ieşit, luni seara, în Piaţa Unirii pentru a sărbători condamnarea şefului PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Au dus cu ei şampanie.

"Pân’ la dimineaţă radem o mustaţă"

Bucuroşi că au scăpat de Dragnea, câţiva dintre ei şi-au ras mustăţile, în timp ce colegii lor transmiteau totul live pe Facebook. De ce asta? Pentru că,  de-a lungul timpului, protestatarii anti-PSD au scandat la numeroasele manifestări organizate inclusiv în Oradea "Pân’ la dimineaţă radem o mustaţă", exprimându-şi astfel dorinţa de a scăpa de liderul PSD şi de celebra-i mustaţă.

Primul care şi-a ras mustaţa în direct a fost chiar liderul Oradea Civică 2017, omul de afaceri Cosmin Bursaşiu. "Eu mi-am lăsat mustaţă acum doi ani de zile şi mi-am promis că în ziua în care Liviu Dragnea intră la puşcărie îmi dau jos mustaţa. Mă şi mănâncă. În fiecare zi mi-am dorit să o dau jos, dar n-am reuşit. Ei, acum e acel moment!", le-a explicat acesta celor care-l urmăreau live pe Facebook.

El a pregătit un recipient cu apă, spumă de ras şi un aparat de unică folosinţă, despre care a spus că l-a primit de la jurnalistul Mălin Bot.

"Liviu, îţi mulţumesc din suflet că ai părăsit lumea liberă şi te-ai dus la Rahova. Mă mănâncă mustaţa de numa' şi astăzi vreau să o dau jos", a spus Bursaşiu, înainte să-şi radă mustaţa în timp ce colegii îl încurajau , îl filmau şi transmiteau scena live pe Facebook. "Gata, am scăpat! Am întinerit!", a spus mai orădeanul.

Gestul său a fost repetat şi de Liviu, un alt membru al Oradiei Civice, care a spus că nu şi-a ras mustaţa de... 30 de ani. În ziua condamnării lui Dragnea, a făcut-o fără să stea pe gânduri.

Un al treilea temerar a cântat "Cu Dragnea la puşcărie!" în timp ce-şi dădea jos mustaţa.

"Azi e mare sărbătoare, Liviu Dragnea la-nchisoare!"

Orădenii ieşiţi în Piaţa Unirii au scandat: "Azi e mare sărbătoare, Liviu Dragnea la-nchisoare!", dar n-au uitat nici că la putere sunt încă PSD-iştii şi au strigat: "Guvern de hoţi şi de mafioţi!", "Afară, afară cu PSD din ţară!" şi "O dorinţă sinceră: PSD la carceră!".

Mulţi dintre ei au purtat tricouri cu mesajul #Rezist şi au fluturat steaguri tricolore. 

Solidari cu Diaspora

Peste 1.000 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Victoriei din Capitală, la manifestația anunțată de mai multe grupuri civice sub denumirea „Sărbătoarea Primei Victorii”, bucuroşi de condamnarea lui Dragnea.

Oamenii şi-au arătat solidaritatea cu românii din diaspora care nu au putut vota duminică la alegerile europarlamentare 2019 şi referendumul  pe justiţie.

Ei au scandat "10 august", data în care a avut loc protestul românilor din străinătate, care s-a lăsat cu violenţe, şi "Diaspora".

Oamenii spun că lupta pentru apărarea statului de drept trebuie să continue şi cer demisia guvernului condus de Viorica Dăncilă. Au mai scandat "Meleşcanu, penalul!", "Hoţii" şi "Slugilor fără stăpân".

Scuze tardive

Ulterior, protestatarii bucureşteni au plecat la Ministerul de Externe, unde au cerut demisia lui Teodor Meleşcanu.

Teodor Meleșcanu și-a cerut scuze, luni, tardiv şi neconvingător, față de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare și referendum din cauza cozilor care s-au format la urne.

„Doresc să-mi exprim regretul și să cer scuze tuturor românilor din Diaspora care nu au putut să-și exercite dreptul de vot sau care au fost obligați să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creșterea numărului secțiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfășurat în condiții bune sau satisfăcătoare. În consecință, am dispus o anchetă în țările în care s-au semnalat situații regretabile, pentru a stabili cauzele și măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente”, a transmis Teodor Meleșcanu, printr-un comunicat de presă.

(foto: Digi24.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Specialist in ale politicii romanesti,arunca cu pietre.....
Eu nu ma mai bag.Nu stiu,nu ma pricep la politica.Nu dau cu piatra.Nu sunt "vrednic",precum cei de la "rezist" , bihoreanul,PNL,USR,PRO....Sa dea cu piatra deci,cei vrednici,...fara pata...
Postat 28 Mai 2019, 21:02 de platona
Hienele - sunt considerate animale periculoase deoarece ataca omul, fiind capabile sa-l ucida. Fiind animale pradatoare, vaneaza in haite. Acestea traiesc in haite mari ce pot numara si 80 de indivizi...
"Hienele apar si in biblie in diverse ipostaze, din cate am inteles majoritatea de rau. Sunt descrise ca si creaturi de culoare. Se spune ca hienele ataca numai oameni curajosi.Hiena este in primul rand un sanitar, va omora orice animal fara aparare sau isi va potoli foamea cu unul gasit intamplator,Cand vede cate un leopard sau un ghepard, animale de regula solitare, se aduna in haita si ii iau prada.In cazul leilor este mai dificil ca si ei sunt in haita si sunt mai mari si mai puternici, trebuie sa astepte sa se serveasca intai ei din prada pe care tot ei o vaneaza.Nici oamenii nu sunt cruţaţi. Deşi incidentele în care hienele răpesc şi devorează oameni sunt considerate a fi rare, experţii consideră că astfel de cazuri sunt în realitate mult mai dese decât de crede, dar multe nu ajung la urechea autorităţilor deoarece se petrec în zone izolate şi sărace. Au existat şi cazuri de aşa numiţi „mâncători de oameni” printre hiene, cum este cazul perechii de hiene pătate specializate în vânătoarea oamenilor" S-a umplut Oradea de hiene...... Unde ne sunt HINGHERII,care sa curete Oradea de aceste animale ...... E plin orasul de hiene...in institutii,pe strazi,in presa....unde va este compasiunea,unde va este credinta,iubirea si iertarea fata de aproapele..? Fariseilor,popor vandut,frate cu Iuda...... oricum,de acum inainte vom avea parte numai de bine ,va curge numai lapte si miere,raul a fost starpit...Traiasca noul rege,noul stapan,noua ordine,ANARHIA ....AM INVINS !!!
Postat 28 Mai 2019, 20:25 de platona
@Esteuropa
Veorica tu ești ?
Postat 28 Mai 2019, 11:06 de Ducustrigacucu
Era Dragnea
Faptul ca "Era Dragnea"s-a incheiat este un fapt cat se poate de pozitiv!! Dar sunt extrem de naivi cei ce cred ca vor veni altii mai buni, care vor depasi interesele personale si de partid si vor face bine provinciei in care vietuim!! Se poate bea oricata apa rece fara a se intra in starea de ebrietate!!
Postat 28 Mai 2019, 09:42 de AnaConda
Penibili...
Persoane (lingușitori) care crede ca o sa fie și mai susținuți de PNL dacă face gesturi de genu... nu îs de partea nimanui, dar pe persoana care își taie mustața sa revină peste câteva luni sa spună schimbarea in bine care este in țara fără Dragnea sau alți din PSD....
Postat 28 Mai 2019, 07:39 de User anonimizat
Grup criminal organizat!
psd= grup criminal organizat care a sapat la temelia tarii de cand era doar fsn. Asociatia psd-alde-udmr este monstruoasa coalitie impotriva tarii! In rest nimeni nu are nimic cu nimeni! Cateva exceptii vin sa intareasca regula, adevarul.
Postat 27 Mai 2019, 22:48 de scortosul
#rezist
Ca fapt divers ...este de apreciat ca vreti binele țării dar nu împotriva PSD trebuie voi sa scandati si sa protestati. Normal si logic este sa protestati împotriva celor incompetenți si corupti din politica. Specimene de genul găsim si in alte partide nu doar in PSD daca tot vrem să fim corecți și obiectivi. Avem nevoie de oameni gen Bolojan(Pnl), Gheorghe Damian (Psd-primarul com. Ciugud jud. Alba).....v am dat exemple clare ca nu un partid este corupt, ci anumiti oamenii care fac parte din el. Asta nu inseamna ca PSD nu are oameni capabili, doar ca cei incapabili de multe ori prin forța financiară și jocuri de interese i subjugă pe cei capabili...P.S.#rezist: fiți cu cu ochii pe toți cei care sunt incapabili si corupti daca vreti sa fiti corecți și obiectivi. În rest respect pt voi si pt idealurile voastre #rezist.
Postat 27 Mai 2019, 22:33 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON