URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2019, 19:18

Lucrările la noua girație de pe Centura Oradiei au provocat cozi de maşini de sute de metri (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările din sensul giratoriu de la Piaţa 100, începute marţi, au provocat cozi de maşini de sute de metri pe centură.

Cozi de sute de metri

Restricţionarea traficului în giraţie la o singură bandă pe sens a făcut ca miercuri, în jurul orei 15.30, coada de maşini să se întindă până la pasarela supraterană peste Calea Aradului şi, în cealaltă parte, până spre capătul Cimitirului Municipal.

Pentru că maşinile înaintau bară la bară, distanţa de nici un minut dintre pasarelă şi giraţie era străbătută de maşini în circa 10 minute. Timp chiar rezonabil, în condiţiile în care, potrivit informaţiilor postate pe reţelele de socializare, la ore de vârf, dimineaţa, când orădenii merg la muncă, sau seara, când se întorc, aceeaşi distanţă este străbătută şi în 25 de minute.

Cozile de mașini par să se permanentizeze, în ciuda prezenţei în giraţie a agenţilor de poliţie care dirijează circulaţia.

"Acum nu e pe ore, ci tot timpul se stă circa 20 minute în plus pe acest sector", a scris pe internet un orădean.

Ocoliţi pe aici!

Pentru a evita ambuteiajele, şoferii care rulează dinspre cartierul Nufărul către Sântandrei pot ieşi de pe centură în zona străzii Nojoridului şi avansa paralel cu aceasta pe străzile Atelierelor, Thurzó Sándor, Ceyrat, Universităţii şi Islazului, cu ieşire la parcarea Auchan.

În sens invers, devierea ar putea porni din parcarea centrului comercial cu continuare pe strada Traian Blajovici şi avansarea în amonte de-a lungul Pârâului Peţa până în Calea Armatei Române, cu continuare pe străzile Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi pasajul suprateran către cartierul Grigorescu şi cu revenire în şoseaua de centură pe strada Nojoridului.

Din păcate, rutele, în ambele direcţii de mers, sunt la rândul lor aglomerate, iar parcarea centrului comercial Auchan este plină, în condiţiile în care o treime din suprafaţa ei este ocupată de câteva zile de un circ.

Ambuteiaje peste tot

Şantierele de amploare deschise în Oradea au provocat ambuteiaje în mai multe zone ale oraşului.

Circulaţia se desfăşoară îngreunat începând din Bulevardul Magheru, unde se lucrează la podul Dacia şi strada Louis Pasteur, şi terminând cu drumul expres, unde se lucrează la modernizarea străzii Calea Bihorului, fără ca autorităţile să poată oferi soluţii de fluidizare a traficului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@Dan Simai
Am stat un pic sa analizez situatia si ar fi o rezolvare partiala a ambuteiajelor. Poate cineva de la politie sau primarie citeste ce scriu eu si iese ceva de aici. 1. Trebuie inchisa iesirea de pe centura spre Auchan. Se poate pastra deschisa iesirea la dreapta de la Auchan in centura. 2. Se indeparteaza indicatorul de obligatoriu la dreapta de la iesirea Auchan spre centura astfel incat sa poti vira la stanga spre str. Islazului. 3. Se renunta la dublul sens pe str. Islazului si se face strada cu sens unic dinspre Auchan spre cimitir. E periculos altfel, acolo e un gard de care nu ai nicio vizibilitate. Cine are de suferit? Cei care vor sa vireze din centura spre Auchan. Big deal! Merg prin Calea Aradului. Cei care merg dinspre cimitir spre Auchan pe str. Islazului. Big deal! Cati? Vreo 20 de autoturisme pe ora? Plusurile le las sa le descoperiti voi.
Postat 14 Noiembrie 2019, 19:50 de Kid
excalibur
Din autovehicul, sa născut autoturismul
Postat 14 Noiembrie 2019, 01:03 de Sandu1206
Oradeanbihor
Am Luat boabe de Amsterdam. Vrei și tu???
Postat 14 Noiembrie 2019, 01:02 de Sandu1206
??
Unde ati mai vazut constructii de drumuri, poduri, imobile, etc fara santier ?
Postat 13 Noiembrie 2019, 23:43 de 232
@ excalibur
Bine punctat, viniturile jubileaza :)
Postat 13 Noiembrie 2019, 21:15 de oradeanbihor
Autoturism vs autovehicul
Am vrut sa fiu subtil dar n-am reusit.Autoturismele cu nr. de bh ar trebui interzise pe santierele dezvoltarii sau taxate.O taxa de solidaritate. Mai mult,soferii care NU au buletin de oradea,sa fie scutiti.Cei care vor putea face dovada ca sunt nascuti in oradea, vor primi o pedeapsa suplimentara,pecuniara, ca beneficiari directi ai investitiilor directe ale primarilor pripasiti pe aceste meleaguri,de-a lungul vremurilor.
Postat 13 Noiembrie 2019, 20:53 de excalibur
@ sandu
Iar nu ti-ai luat boabele?
Postat 13 Noiembrie 2019, 20:52 de oradeanbihor
Salut gâștelor
Unde ați fost în perioada alegerilor??? Nu ați comentat nimic. Bine ați revenit Țăranilor.
Postat 13 Noiembrie 2019, 20:44 de Sandu1206
@ excalibur
Pe acelasi considerent, am putea interzice si celor care nu au buletin de Oradea sa intre in oras, cu atat nai mult, autovehiculelor care nu sunt inmatriculate in Oradea :) Ce zici, te bagi?
Postat 13 Noiembrie 2019, 20:40 de oradeanbihor
Dezvoltare uber alles
In primul rind centura este pentru ocolirea orasului de catre vehiculele aflate in tranzit, nu pentru oradenii grabiti si workaholici.Autoturismele cu numar de BH ar trebui interzise pe centura cu pricina, sau, si mai eficient,taxate de autoritatea locala.In al doilea rind,suntem la final de mandat, si,desi in primavara se plingeau ca nu sunt constructori la cite lucrari are primaria,iata ca s-au semnat contractele,s-au facturat avansurile si s-a dat "ORDINUL DE INCEPERE A LUCRARILOR".Mai departe e o chestiune de timp...
Postat 13 Noiembrie 2019, 20:25 de excalibur
In normalitate cu.....
In normalitate cu nesimtirea bugatarilor care gestioneaza aceste lucrari nu s-au facut deviatii provizorii pentru asigurarea traficului pe centura. In orice tara normal la asemenea interventii se fac drumuri laterale provizorii pentru asigurarea fluidizarii traficului. Ma intreb dupa ce a batut bolovan tot Mapamondul daca atata lucru nu e capabil sa implementeze? Zilnic apar noi artere blocate iar traficul a ajuns de cosmar! Propun bolovanului sa dea liber cetatenilor orasului pentru 2-3 ani sa poata el construi dupa mintea lui, poate sa dea foc orasului ca Neroo sa-l poata reconstrui dupa pohta ce-o pohteste! Nu mai spun despre termenul de finalizare a lucrarilor!!! Au auzit acesti bugetari de drumuri critice, de planificare, organizare si impunerea unor tehnologii/materiale care sa aduca termene scurte - zile de blocare a traficului??
Postat 13 Noiembrie 2019, 20:10 de scortosul
Proasta organizare si indenta autoritatilor
Acest haos e generalizat in Oradea de proasta organizare si de miserupismul autoritatilor locale vizavi de aceste lucrari. Calea Bihorului trebuia terminata in Septembrie (!), la giratia de la de pe centura (universitate, ocska) lucrarile trebuiau sa inceapa in urma cu vreo 2 - 3 saptamani, in zona centrala (piateta din fata Teatrului de Stat) mai mult NU s-a lucrat in ultimele luni. La cum se prezinta lucrurile, probabil ăsta e trendul in tot orasul. Cu toate astea: "e bine ca macar se face", "nu se poate dezvoltare fara sacrificii", "cui nu-i convine, sa se mute" si alte aberatii... asa a ajuns Oradea, condusa de o gasca de incompetenti (in sensul ca sunt complet depasiti de situatie)
Postat 13 Noiembrie 2019, 19:56 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON