URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2018, 19:23

La pizza cu primarul: Studenţii basarabeni au ieşit în oraş cu Ilie Bolojan (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 30 de tineri din Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni (ASEB) s-au întâlnit, marţi, cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan, la restaurantul Mediterana, unde edilul le-a făcut cinste cu pizza. Evenimentul a fost unul informal şi, între altele, a avut ca scop "apropierea" studenţilor de Primăria municipiului.

Întâlnirea, iniţiată de Bolojan, a fost prilejuită de victoria candidatului proeuropean şi proromân la Primăria Chişinău, Andrei Năstase, la alegerile de duminică. În campania electorală, Năstase a fost susţinut de primarul orădean.

"Noi avem o datorie către poporul basarabean, care nu ne este deloc străin, şi atât timp cât o să am posibilitatea de a-i ajuta pe fraţii de peste Prut, nu am să ezit să o fac", le-a spus Bolojan tinerilor.

La rândul lor, studenţii au zis că pentru ei "Oradea este a doua casă", iar unii au mărturisit că nici nu îşi imaginează să se despartă de oraş după ce termină studiile.

Între altele, primarul le-a răspuns tinerilor curioşi la întrebări despre felul în care se dezvoltă Oradea, enumerând şi câteva dintre greutăţile cu care se confruntă.

Bolojan a menţionat şi că se ţine de promisiunea făcută în campania electorală pentru funcţia de primar al Chişinăului şi că, în curând, va face o vizită în Capitala Moldovei. Atunci, el promisese "un transfer de bune practici în administrarea acestui oraş, de exemplu în absorbţia de fonduri nerambursabile, în gestionarea parcărilor, în aducerea de investitori care să stimuleze economia locală".

"Rezultatele alegerilor de la Chişinău, în urma cărora a câştigat candidatul proeuropean Andrei Năstase, se datorează, în mare parte, şi primarilor din România, care au oferit tot sprijinul în acest scrutin. Sperăm să avem acelaşi sprijin şi la alegerile parlamentare, care vor avea loc în această toamnă şi de care va depinde dacă Republica Moldova îşi va urma cursul european", a spus în cadrul întâlnirii Viorel Furculiţă, student la Ştiinţe Politice în Oradea şi, totodată, fost preşedinte ASEB.

La finalul reuniunii, primarul Bolojan a menţionat că va încerca să susţină studenţii basarabeni, care în ultimul timp, se remarcă prin tot mai multe lucruri frumoase în Oradea, și a propus ca întâlnirea să devină o tradiţie, de cel puţin două ori pe an.

Mihaela Furculiță
Studentă Anul I

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Anti Basarabia-Bucuresti
Lasati moldovenii sa steie acolo unde li locu si nu ii aduceti prin zonele astea...
Postat 08 Iunie 2018, 08:41 de BTC
Foarte bune si instructive astfel de intalniri "unioniste".
Doar ca aceasta gargara bolojenista vine de la un primar caracterizat de falsitate. De ani si ani, vreo 6 cel putin, edilul sef nu tine audiente pentru oradeni, cu toate ca e obligat prin legislatia privind administratia publica. O masa cu studentii bihoreni pe cand? Platim noi, oradenii cu copii care au invatat si au intrat la facultate.
Postat 08 Iunie 2018, 08:23 de CrisDumi
@ sandu
Iar vorbești fara tine? In urma cu vreo 10 -12 ani bolovanul avea tot asa întâlniri cu tinerii orădeni (bloggeri) cărora le promitea marea cu sarea.. totul a fost un exercițiu de imagine... Acum i se rupe de orădeni.. din nou totul e doar de imagine: linia partidului merge pe o utopică unire cu Moldova care va da cat de cat bine la următoarele alegeri... Daca nu va castiga peneleul, tinerii moldoveni vor fi uitați.. dureros dar adevărat..
Postat 08 Iunie 2018, 07:33 de User anonimizat
Felicitari !
Initiative foarte buna. Fratii in veci vor fi frati. Pizmasii n-au decat sa fiarba in suc propriu. Romania, strange randurile.
Postat 08 Iunie 2018, 00:02 de Alcor
Bihoreanoradean
Tu pt ROMÂNIA nu exiști.
Postat 07 Iunie 2018, 23:46 de Sandu1201
UE
Stai liniștit bolovane, pentru ei Oradea/Romania e doar o poartă spre UE. După ce își termină studiile la noi nu mai vezi nici urmă de ei.
Postat 07 Iunie 2018, 22:04 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON