URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 22 OCTOMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cu fiecare cretin care vandalizează mobilierul urban, ne dăm seama că încă suntem la stadiul de comună primitivă, intrată abuziv şi prin nebăgare de seamă în U.E.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu mă număr între cei care consideră că o convingere religioasă exclude o gândire liberală. Nu cred că a gândi liber(al) înseamnă să fii fără niciun Dumnezeu. Un exemplu notoriu este cel al chirurgilor care mărturisesc că se roagă înaintea intervenţiilor dificile. Şi reciproca e valabilă. Poţi fi ateu, dar cât se poate de retrograd. Prin urmare, recunosc, ca orice om de bun simţ, dreptul oricărui membru PNL de a fi acţionat conform propriei conştiinţe la recentul referendum pentru "familia tradiţională".
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Conferințele 11even, în care 11 oameni vorbesc câte 11 minute, sunt ca nunțile românești - nimeni nu îndrăznește să le facă mai scurte. Teorema care spune că ce e frumos durează puțin nu funcționează... Majoritatea vorbitorilor a dat impresia că tema conferinței, „La trecutu-ți mare, care viitor?”, nu a fost înțeleasă prea bine. Cei mai mulți au vorbit despre ei înșiși, lăsându-le spectatorilor sarcina de a extrage esența și de a construi puzzle-ul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aţi votat la recentul referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în curând vor intra în vigoare modificările legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor ca urmare a faptului că, recent, Curtea Constituţională a respins ultima obiecţie de neconstituţionalitate ce putea fi formulată de preşedintele României cu privire la această lege, iar, vineri, 12 octombrie, Klaus Iohannis a fost nevoit să promulge noul statut al magistraţilor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În cursul evoluţiei bolii, după faza septicemică urmează faza organică, în care reapare febra, simultan cu instalarea unor sindroame diferite. Dintre acestea, cele ma frecvente sunt meningita leptospirotică (manifestată prin dureri de cap, fotofobie, redoare a muşchilor cefei, simptome care se remit de cele mai multe ori), sindromul hepatorenal (cu icter şi mărire în volum a ficatului, cu posibilitate de evoluţie spre forme severe), manifestări hemoragice limitate (la nivelul gingiilor, conjunctivelor, mucoasei nazale etc.) sau grave (hemoragii digestive majore) şi insuficienţa renală.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Anxietatea este una din marile probleme psihologice ale secolului nostru. Alături de depresie, este subiectul cel mai des întâlnit în cabinetele de psihologie. Anxietatea variază de la om la om și se manifestă oarecum diferit ca intensitate în cazul fiecăruia.
21 Noiembrie 2017, 08:30

Un vis împlinit: Îndrăgitul producător de prăjituri Flavours by Patricia şi-a deschis shop în Nufărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de dulciuri au, de acum, un nou loc dedicat lor. Îndrăgitul laborator de produse de patiserie Flavours şi-a deschis, săptămâna trecută, reprezentanţă pe strada Nufărului, nr. 50, la capătul blocului de vizavi de McDonalds.

Gătit cu sufletul

Flavours by Patricia Shop s-a născut din pasiune. "Totul a început de la un vis. Un vis pe care l-am avut încă de mică, din adolescenţă, când mama mă punea să fac prăjituri de sărbători. Nu doar că a început să-mi placă, dar am început să inovez. Prăjituri precum «tradiţionalele» Doboş, Petre Roman sau Albinuţa aveau alt gust şi alte texturi gătite de mine", povesteşte Patricia Moza, proprietara Flavours.

Ce ingrediente punea în plus? În primul rând suflet. Originară din Cluj, Patricia a venit în Oradea în 2005, unde locuieşte acum împreună cu soţul şi copiii ei, care o ajută în afacere, iar oraşul şi oamenii de aici au cucerit-o. Expert contabil de profesie, de sărbători sau pur şi simplu pentru relaxare, Patricia lăsa cifrele deoparte şi "cocea" deserturi.

Prăjiturile ieşite din mâinile ei i-au cucerit pe apropiaţi, care o rugau să le facă tot mai des. "Motivată de prieteni și susținută de soțul meu, Costel, care mă ajută enorm, în urmă cu 3 ani am început să creez şi pentru altfel de evenimente. Pur şi simplu m-am trezit că visul din copilărie începea să se împlinească". Aşa s-a născut laboratorul de patiserie Flavours, care a devenit cu timpul cunoscut în Oradea şi prin dulciurile din diverse localuri, ca ReWine, Ra Cafe sau Editura Ratio et Revelatio de pe Corso.

Calitate, fără conservanţi

Care e specificul dulciurilor Patriciei? În primul rând calitatea. Prăjiturile sunt "aşa cum se făceau pe vremuri". Fie că este vorba despre cele tradiţionale româneşti, fie că au specific franţuzesc, italian sau american, sunt fără conservanţi, naturale! Unt cu 82% grăsime, ciocolata belgiană Barry Callebaut şi frişca naturală sunt doar câteva dintre ingredientele ce dau inconfundabilul gust.

Flavours pune la dispoziţie atât prăjituri clasice, cât şi dintre cele mai exclusiviste. Printre produsele magazinului se numără biscuiţi cu unt şi gem, chec cu lămâie şi rozmarin sau chec cu mere şi scorţişoară, Doboş, Mousee lime şi fructul pasiunii ori Mousee cu ciocolată belgiană, prăjitura Pavlova, Oreo Cheesecake şi Carrot Cake, ale căror preţuri variază între 9,5 şi 10,8 lei (prăjituri), respectiv între 2,8 şi 5 lei (produse de patiserie).

"Produsele noastre chiar sunt de calitate, într-o lume în care mulţi pretind că fac asta, dar nu se ţin de cuvânt", spune antreprenoarea. "Toate au amprenta mea. Chiar şi când găsesc reţete noi, pe internet sau în cărţi, întotdeauna le reinterpretez, dau gustul meu şi îmi adaug nota personală".

Dulciuri personalizate

Prăjiturile făcute de Flavours se adresează tuturor, atât părinţilor pretenţioşi, care au copii cu imaginaţie, cât şi organizatorilor de evenimente business, petrecăreţilor sau chiar viitorilor miri.

Candy Bar-urile şi torturile gătite de Patricia nu conţin acele materiale pline cu zahăr din abundenţă, care se găsesc peste tot, în schimb sunt decorate în concordanţă cu fiecare eveniment. "Ţinem foarte mult la design, şi ceea ce ne deosebeşte de ceilalţi furnizori de produse de patiserie şi dulciuri este că noi personalizăm foarte mult evenimentul. Fiecare eveniment este unic pentru noi şi ne implicăm 100% în decorul prăjiturilor", spune ea.

Cu drag de prieteni şi design

De altfel, atenţia la detalii şi design se vede inclusiv din felul în care a amenajat noul shop, deschis pe strada Nufărului nr. 50.

Amenajat pe 21 de metri pătraţi, locul aduce mai degrabă a salon de familie, numai bun pentru o discuţie cu un prieten drag.

Unul dintre pereţi e vopsit în negru, ca o tablă, pe care sunt scrise, cu cretă, fel de fel de mesaje din care răzbate dragostea pentru dulciuri: "Life is short, Eat dessert first" (Viaţa e scurtă, mănâncă desertul prima oară), "Home is where Cake is" (Acasă e acolo unde sunt prăjiturile) sau "Oh, Pilates, i thought you said pie & lattes…" (Oh, Pilates, am crezut că zici plăcintă şi cafea latte).

Mai mult, în micul magazin se regăseşte inclusiv un "raft al prietenilor", cu produse la fel de calitative. Gemuri de casă din ardei iute, siropuri din muguri de brad şi vinuri fără conservanţi pot fi achiziţionate de aici drept cadouri.

"Flavours nu e o cofetărie oarecare. Am vrut să facem ceva diferit, omul să aibă un sentiment de bucurie ori de câte ori trece pe la noi", explică Patricia. Iar reţeta găsită de orădeancă pentru noul magazin pare una de succes. Încă din prima zi de la deschidere, joia trecută, vitrina s-a golit de prăjituri, iar viitorul pare promiţător.

Comenzile se fac fie pe pagina de Facebook Patiseria Flavours, fie la telefon 0740245584, iar în curând şi de pe site-ul Flavours, www.flavoursbp.ro. Poftă bună!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Retroparada toamnei: 'Bătrânele doamne' expuse în centrul Oradiei (FOTO)
  • Joburi multe, pretendenţi mai puţini, la Bursa locurilor de muncă: 'Patronii angajează pe oricine are capul pe umeri!' (FOTO)
  • Fără precedent: 27 de ambasadori vizitează Oradea, la invitaţia Ministerului de Externe, dar gazdele nu ştiu să-i asculte şi să profite de prezenţa lor (FOTO)
  • A cincea ediţie a Festivalului Naţional de Artă Naivă s-a deschis la Muzeul Ţării Crişurilor (FOTO)
  • Arhitectul Cristian Puşcaş spune povestea sinagogilor orădene, cele mai numeroase din ţară, într-un volum lansat la Humanitas (FOTO)
  • „Un milion de stele”: Bisericile catolice din Oradea, unite de Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei (FOTO)
  • Jurnalişti şi scriitori dezbat la Oradea diferenţele şi 'complicităţile' dintre ei (FOTO/VIDEO)
  • Se lucrează la extinderea drumului expres spre Episcopia Bihor. Se va construi şi un viaduct înalt de 10 metri (FOTO/VIDEO)
  • Cum arată Podul Centenarului. Va fi inaugurat înainte de termen, pe 1 Decembrie (FOTO/VIDEO)
  • Copţi, dar buni! Oradea a dat trei campioni la Openul Austriei de Judo Masters! (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON