URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 IUNIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Anul trecut, Zilele întemeietorului oraşului Oradea au fost un succes nesperat. Cifrele privind audienţa au fost ameţitoare, organizatorii estimând chiar 60.000 de participanţi la manifestări. Din start, anul acesta organizatorii au anunţat că ar dori ca sărbătoarea să nu fie una a comunităţii maghiare, ci a tuturor orădenilor. Uşor de zis, dar greu de digerat pentru unii.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, şeful Poliţiei de Frontieră Române, orădeanul Ioan Buda, a dat o veste mare: după o întâlnire cu omologul de la Budapesta, a decis deschiderea "ocazională" a unui nou punct de trecere a frontierei în Bihor, la Santăul Mare, exclusiv pentru "efectuarea unor transporturi de materiale de construcţii" necesare construirii autostrăzii din Ungaria. Nimic rău până aici, dar asta numai dacă avem memorie de efemeridă şi nu ne amintim câteva detalii poate, totuşi, relevante...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Umorul e ca mâncarea - are mii de forme, gusturi și arome. Nimeni nu agreează toate bucatele de pe pământ. Plaja de preferințe culinare ţine, în cazul celor mai mulți oameni, de cultura locului în care s-au născut, de ce le-a gătit mama toată viața, de posibilitățile financiare, de zona respectivă, de educație și auto-educație, de tradiție și conservatorism.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi pe marginea scandalului legat de „atenţiile” pregătite de părinţi profesorilor de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În 7 iunie 2018, în calitate de cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind modificarea Codului de procedură civilă, care a fost trimis Preşedintelui României în vederea promulgării. În condiţiile în care unul dintre principalele subiecte actuale din mass media este reprezentat de modificarea codurilor penale, adoptarea acestei legi, mult mai importante pentru cetăţeanul de rând, a trecut aproape neobservată. Sunt modificate aproximativ 100 de articole din Codul de procedură civilă!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Toxiinfecţiile alimentare sunt boli acute cu manifestări diareice, determinate de salmonele, stafilococi enterotoxici, clostridium perfringens, clostridium botulinum şi alţi agenţi patogeni. Cea mai frecventă toxiinfecţie alimentară este cea determinată de salmonele. Există peste 1.700 de tipuri clasificate de salmonele. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Ne naştem, suntem crescuţi de părinţi, ne maturizăm, avem la rândul nostru propriii copii pe care îi creştem, îmbătrânim. Fiecare generaţie trece prin acelaşi ciclu, dar o face în perioade diferite de timp, pe măsură ce în urma noastră rămâne istoria. Aşa se face că aceia care au prins în adolescenţă începuturile comunismului în România au încă memoria vremurilor de dinainte şi au trebuit să se adapteze schimbării.
21 Noiembrie 2017, 08:30

Un vis împlinit: Îndrăgitul producător de prăjituri Flavours by Patricia şi-a deschis shop în Nufărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de dulciuri au, de acum, un nou loc dedicat lor. Îndrăgitul laborator de produse de patiserie Flavours şi-a deschis, săptămâna trecută, reprezentanţă pe strada Nufărului, nr. 50, la capătul blocului de vizavi de McDonalds.

Gătit cu sufletul

Flavours by Patricia Shop s-a născut din pasiune. "Totul a început de la un vis. Un vis pe care l-am avut încă de mică, din adolescenţă, când mama mă punea să fac prăjituri de sărbători. Nu doar că a început să-mi placă, dar am început să inovez. Prăjituri precum «tradiţionalele» Doboş, Petre Roman sau Albinuţa aveau alt gust şi alte texturi gătite de mine", povesteşte Patricia Moza, proprietara Flavours.

Ce ingrediente punea în plus? În primul rând suflet. Originară din Cluj, Patricia a venit în Oradea în 2005, unde locuieşte acum împreună cu soţul şi copiii ei, care o ajută în afacere, iar oraşul şi oamenii de aici au cucerit-o. Expert contabil de profesie, de sărbători sau pur şi simplu pentru relaxare, Patricia lăsa cifrele deoparte şi "cocea" deserturi.

Prăjiturile ieşite din mâinile ei i-au cucerit pe apropiaţi, care o rugau să le facă tot mai des. "Motivată de prieteni și susținută de soțul meu, Costel, care mă ajută enorm, în urmă cu 3 ani am început să creez şi pentru altfel de evenimente. Pur şi simplu m-am trezit că visul din copilărie începea să se împlinească". Aşa s-a născut laboratorul de patiserie Flavours, care a devenit cu timpul cunoscut în Oradea şi prin dulciurile din diverse localuri, ca ReWine, Ra Cafe sau Editura Ratio et Revelatio de pe Corso.

Calitate, fără conservanţi

Care e specificul dulciurilor Patriciei? În primul rând calitatea. Prăjiturile sunt "aşa cum se făceau pe vremuri". Fie că este vorba despre cele tradiţionale româneşti, fie că au specific franţuzesc, italian sau american, sunt fără conservanţi, naturale! Unt cu 82% grăsime, ciocolata belgiană Barry Callebaut şi frişca naturală sunt doar câteva dintre ingredientele ce dau inconfundabilul gust.

Flavours pune la dispoziţie atât prăjituri clasice, cât şi dintre cele mai exclusiviste. Printre produsele magazinului se numără biscuiţi cu unt şi gem, chec cu lămâie şi rozmarin sau chec cu mere şi scorţişoară, Doboş, Mousee lime şi fructul pasiunii ori Mousee cu ciocolată belgiană, prăjitura Pavlova, Oreo Cheesecake şi Carrot Cake, ale căror preţuri variază între 9,5 şi 10,8 lei (prăjituri), respectiv între 2,8 şi 5 lei (produse de patiserie).

"Produsele noastre chiar sunt de calitate, într-o lume în care mulţi pretind că fac asta, dar nu se ţin de cuvânt", spune antreprenoarea. "Toate au amprenta mea. Chiar şi când găsesc reţete noi, pe internet sau în cărţi, întotdeauna le reinterpretez, dau gustul meu şi îmi adaug nota personală".

Dulciuri personalizate

Prăjiturile făcute de Flavours se adresează tuturor, atât părinţilor pretenţioşi, care au copii cu imaginaţie, cât şi organizatorilor de evenimente business, petrecăreţilor sau chiar viitorilor miri.

Candy Bar-urile şi torturile gătite de Patricia nu conţin acele materiale pline cu zahăr din abundenţă, care se găsesc peste tot, în schimb sunt decorate în concordanţă cu fiecare eveniment. "Ţinem foarte mult la design, şi ceea ce ne deosebeşte de ceilalţi furnizori de produse de patiserie şi dulciuri este că noi personalizăm foarte mult evenimentul. Fiecare eveniment este unic pentru noi şi ne implicăm 100% în decorul prăjiturilor", spune ea.

Cu drag de prieteni şi design

De altfel, atenţia la detalii şi design se vede inclusiv din felul în care a amenajat noul shop, deschis pe strada Nufărului nr. 50.

Amenajat pe 21 de metri pătraţi, locul aduce mai degrabă a salon de familie, numai bun pentru o discuţie cu un prieten drag.

Unul dintre pereţi e vopsit în negru, ca o tablă, pe care sunt scrise, cu cretă, fel de fel de mesaje din care răzbate dragostea pentru dulciuri: "Life is short, Eat dessert first" (Viaţa e scurtă, mănâncă desertul prima oară), "Home is where Cake is" (Acasă e acolo unde sunt prăjiturile) sau "Oh, Pilates, i thought you said pie & lattes…" (Oh, Pilates, am crezut că zici plăcintă şi cafea latte).

Mai mult, în micul magazin se regăseşte inclusiv un "raft al prietenilor", cu produse la fel de calitative. Gemuri de casă din ardei iute, siropuri din muguri de brad şi vinuri fără conservanţi pot fi achiziţionate de aici drept cadouri.

"Flavours nu e o cofetărie oarecare. Am vrut să facem ceva diferit, omul să aibă un sentiment de bucurie ori de câte ori trece pe la noi", explică Patricia. Iar reţeta găsită de orădeancă pentru noul magazin pare una de succes. Încă din prima zi de la deschidere, joia trecută, vitrina s-a golit de prăjituri, iar viitorul pare promiţător.

Comenzile se fac fie pe pagina de Facebook Patiseria Flavours, fie la telefon 0740245584, iar în curând şi de pe site-ul Flavours, www.flavoursbp.ro. Poftă bună!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Morţii cu morţii: Drumul între DN 79 şi cimitirul din Nojorid, presărat cu buruieni înalte de 2 metri! (FOTO)
  • Culturi distruse: Grindina a făcut pagube enorme în mai multe localităţi din Bihor (FOTO/VIDEO)
  • Meciuri internaţionale atractive, la turneul internaţional de box 'Memorialul Nicolae Talpoş' (FOTO)
  • The Lion Kings: Campionii României la baschet au prezentat trofeul în faţa fanilor orădeni, fiind primiţi cu aplauze şi confetti (FOTO/VIDEO)
  • Furtună peste Oradea: Ploaia şi vijelia au inundat străzi şi au doborât copaci cu nemiluita (FOTO/VIDEO)
  • Bucurie în Piața Unirii! CSM Oradea este din nou campioana României la baschet! (FOTO / VIDEO)
  • Maşină făcută scrum, pe strada Transilvaniei (FOTO)
  • Sfinţire cu ştaif a Bisericii Sfântul Apostol Andrei (FOTO)
  • Bucuria lucrurilor mărunte: Mii de licăriri în Parcul Cetăţii, la Festivalul Luminii (FOTO/VIDEO)
  • Palatul Vulturul Negru, 'ecran' pentru o proiecţie impresionantă, de Zilele Art Nouveau (FOTO/VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON