URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 IANUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cum arată bugetul Oradiei, e clar că cele peste o sută de investiţii se vor întinde pe mai mulţi ani. Asta pentru că în România este imposibil să-ţi planifici ceva şi să iasă la timp. Cauzele sunt multiple, de la suprasolicitarea personalului, la greşeli elementare, la lipsa proiectanţilor şi a constructorilor, toate pe fondul unei birocraţii ucigătoare, bine întreţinute de funcţionarii puşi politic în posturi. Totuşi, Primăria are două restanţe pe care nu mai are voie să le rostogolească pe anii viitori.
Zic şi eu
Adrian Cris
N-aveţi de unde şti cine-i Lori. E normal, dar asta nu însemnă că nu merită câteva rânduri. Poate nu atât pentru că el, fotoreporterul nostru, Szilágyi Loránd, tocmai a fost recompensat pentru câteva reuşite de anul trecut, câştigând Cupa Fotoreporterilor Bihoreni. Mai degrabă pentru că e unul dintre cei care, în plină tiranie smartphone, în care oricine îşi scoate device-ul pentru orice nimic, continuă să care un DSLR, să socotească zgomotul de lumină, să dea atenţie compoziţiei, subiectului, să dea cele mai bune poze posibile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Prea multă lume nu a auzit de Adrian Berinde! Nici nu prea avea cum, din moment ce singurul post de radio care îi mai scapă câte o melodie în eter este România Cultural. În Oradea, Radio Transilvania, ce îl mai difuza sporadic, și-a banalizat grila de programe la fel ca restul radiourilor comerciale, iar singurul post românesc ce difuzează exclusiv muzică românească, Național FM, pornit tot din Oradea, nu are și nu a avut niciodată o melodie de Adrian Berinde în playlist.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
La sfârşitul anului trecut a fost publicată, în Monitorul Oficial, Legea nr. 310/2018 pentru modificarea Codului de procedură civilă. Această lege aduce modificări importante sistemului procesual, acestea putând fi sistematizate în trei categorii. Prima categorie de modificări vizează transpunerea în legislaţie a deciziilor Curtii Constituţionale ce au vizat prevederile codului de procedură civilă din 2013 şi până astăzi.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Trichineloza este o boală parazitară acută produsă de Trichinella spiralis (un vierme cilindric lung de 1-4 mm şi cu diametrul de 0,04 mm), care parazitează animalele carnivore, porci mistreţi, urşi, vulpi, câini, pisici, şobolani etc. Sursa de infecţie pentru om este carnea infestată şi insuficient preparată termic...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Inteligenţa este râvnită în ziua de azi ca un atribut fără de care persoana nu se poate descurca eficient în viaţă. Adevărul este însă că inteligenţa corelează extrem de bine cu probleme de ordin mental, afectiv şi social. Oamenii cu IQ ridicat întâmpină mai multe dificultăţi în a se integra în societate, mulţi suferă de depresie, anxietate sau alte tulburări, iar o mică parte au chiar şi boli mintale.
21 Noiembrie 2017, 08:30

Un vis împlinit: Îndrăgitul producător de prăjituri Flavours by Patricia şi-a deschis shop în Nufărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de dulciuri au, de acum, un nou loc dedicat lor. Îndrăgitul laborator de produse de patiserie Flavours şi-a deschis, săptămâna trecută, reprezentanţă pe strada Nufărului, nr. 50, la capătul blocului de vizavi de McDonalds.

Gătit cu sufletul

Flavours by Patricia Shop s-a născut din pasiune. "Totul a început de la un vis. Un vis pe care l-am avut încă de mică, din adolescenţă, când mama mă punea să fac prăjituri de sărbători. Nu doar că a început să-mi placă, dar am început să inovez. Prăjituri precum «tradiţionalele» Doboş, Petre Roman sau Albinuţa aveau alt gust şi alte texturi gătite de mine", povesteşte Patricia Moza, proprietara Flavours.

Ce ingrediente punea în plus? În primul rând suflet. Originară din Cluj, Patricia a venit în Oradea în 2005, unde locuieşte acum împreună cu soţul şi copiii ei, care o ajută în afacere, iar oraşul şi oamenii de aici au cucerit-o. Expert contabil de profesie, de sărbători sau pur şi simplu pentru relaxare, Patricia lăsa cifrele deoparte şi "cocea" deserturi.

Prăjiturile ieşite din mâinile ei i-au cucerit pe apropiaţi, care o rugau să le facă tot mai des. "Motivată de prieteni și susținută de soțul meu, Costel, care mă ajută enorm, în urmă cu 3 ani am început să creez şi pentru altfel de evenimente. Pur şi simplu m-am trezit că visul din copilărie începea să se împlinească". Aşa s-a născut laboratorul de patiserie Flavours, care a devenit cu timpul cunoscut în Oradea şi prin dulciurile din diverse localuri, ca ReWine, Ra Cafe sau Editura Ratio et Revelatio de pe Corso.

Calitate, fără conservanţi

Care e specificul dulciurilor Patriciei? În primul rând calitatea. Prăjiturile sunt "aşa cum se făceau pe vremuri". Fie că este vorba despre cele tradiţionale româneşti, fie că au specific franţuzesc, italian sau american, sunt fără conservanţi, naturale! Unt cu 82% grăsime, ciocolata belgiană Barry Callebaut şi frişca naturală sunt doar câteva dintre ingredientele ce dau inconfundabilul gust.

Flavours pune la dispoziţie atât prăjituri clasice, cât şi dintre cele mai exclusiviste. Printre produsele magazinului se numără biscuiţi cu unt şi gem, chec cu lămâie şi rozmarin sau chec cu mere şi scorţişoară, Doboş, Mousee lime şi fructul pasiunii ori Mousee cu ciocolată belgiană, prăjitura Pavlova, Oreo Cheesecake şi Carrot Cake, ale căror preţuri variază între 9,5 şi 10,8 lei (prăjituri), respectiv între 2,8 şi 5 lei (produse de patiserie).

"Produsele noastre chiar sunt de calitate, într-o lume în care mulţi pretind că fac asta, dar nu se ţin de cuvânt", spune antreprenoarea. "Toate au amprenta mea. Chiar şi când găsesc reţete noi, pe internet sau în cărţi, întotdeauna le reinterpretez, dau gustul meu şi îmi adaug nota personală".

Dulciuri personalizate

Prăjiturile făcute de Flavours se adresează tuturor, atât părinţilor pretenţioşi, care au copii cu imaginaţie, cât şi organizatorilor de evenimente business, petrecăreţilor sau chiar viitorilor miri.

Candy Bar-urile şi torturile gătite de Patricia nu conţin acele materiale pline cu zahăr din abundenţă, care se găsesc peste tot, în schimb sunt decorate în concordanţă cu fiecare eveniment. "Ţinem foarte mult la design, şi ceea ce ne deosebeşte de ceilalţi furnizori de produse de patiserie şi dulciuri este că noi personalizăm foarte mult evenimentul. Fiecare eveniment este unic pentru noi şi ne implicăm 100% în decorul prăjiturilor", spune ea.

Cu drag de prieteni şi design

De altfel, atenţia la detalii şi design se vede inclusiv din felul în care a amenajat noul shop, deschis pe strada Nufărului nr. 50.

Amenajat pe 21 de metri pătraţi, locul aduce mai degrabă a salon de familie, numai bun pentru o discuţie cu un prieten drag.

Unul dintre pereţi e vopsit în negru, ca o tablă, pe care sunt scrise, cu cretă, fel de fel de mesaje din care răzbate dragostea pentru dulciuri: "Life is short, Eat dessert first" (Viaţa e scurtă, mănâncă desertul prima oară), "Home is where Cake is" (Acasă e acolo unde sunt prăjiturile) sau "Oh, Pilates, i thought you said pie & lattes…" (Oh, Pilates, am crezut că zici plăcintă şi cafea latte).

Mai mult, în micul magazin se regăseşte inclusiv un "raft al prietenilor", cu produse la fel de calitative. Gemuri de casă din ardei iute, siropuri din muguri de brad şi vinuri fără conservanţi pot fi achiziţionate de aici drept cadouri.

"Flavours nu e o cofetărie oarecare. Am vrut să facem ceva diferit, omul să aibă un sentiment de bucurie ori de câte ori trece pe la noi", explică Patricia. Iar reţeta găsită de orădeancă pentru noul magazin pare una de succes. Încă din prima zi de la deschidere, joia trecută, vitrina s-a golit de prăjituri, iar viitorul pare promiţător.

Comenzile se fac fie pe pagina de Facebook Patiseria Flavours, fie la telefon 0740245584, iar în curând şi de pe site-ul Flavours, www.flavoursbp.ro. Poftă bună!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Poliţia Bihor în 2018: Au fost identificaţi toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au părăsit locul faptei (FOTO)
  • 'Infractor chestor şi infractor avocat': Afişe cu avocatul Răzvan Doseanu şi fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, lipite pe instituţii din Oradea (FOTO / VIDEO)
  • Accident în Ungaria: Cinci români au fost răniţi în apropiere de Borş, după ce maşina lor a fost lovită de TIR şi aruncată-n şanţ (FOTO)
  • 'Sunt sechestrată!' O tânără a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc din Oradea (FOTO / VIDEO)
  • 'Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii'. O tânără orădeancă a lansat o carte cu ponturi de vânzări (FOTO)
  • Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)
  • Incendiu de proporții la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea (FOTO/VIDEO)
  • La polul frigului: În debutul geros al anului, BIHOREANUL a făcut o incursiune în cea mai rece așezare locuită din județ (FOTO / VIDEO)
  • An nou, aceleaşi bătălii... PNL-iştii au boicotat prima şedinţă din 2019 a Consiliului Judeţean, iar un proiect de 7 milioane euro a fost din nou amânat! (FOTO/VIDEO)
  • Un bebeluş de 7 luni, bolnav de rujeolă, este în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Părinţii acuză doctorii că ar fi ascuns riscul de îmbolnăvire (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON