URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2019, 16:07

Ziua Skoda, la Autogrand Oradea: Copiii au luat lecţii preventive de la un poliţist şi au „testat” noul model Skoda Kamiq (FOTO / VIDEO)

A fost lumea copiilor, sâmbătă, la Autogrand Oradea, de Ziua Skoda. Zeci de prichindei s-au distrat copios, s-au jucat cu maşinuţe în miniatură şi au chicotit de bucurie, la evenimentul organizat de dealerul local pentru a marca ziua brandului. În premieră, la eveniment a fost invitat şi un poliţist, care le-a "predat" celor mici o lecţie preventivă la maniera atractivă. Copiii au învăţat inclusiv cum să-şi "amendeze" părinţii dacă încalcă legislaţia rutieră, fie că trec pe roşu, fie că vorbesc la telefon la volan, în vreme ce părinţii au admirat cel mai nou model, Skoda Kamiq.

Evenimentul s-a derulat începând cu ora 10 şi a durat circa 4 ore, timp în care clienţii dealerului local al Skoda au fost invitaţi să lase problemele deoparte şi, pur şi simplu, să sărbătorească.

"Noi avem două evenimente de acest gen pe an. Avem Ziua familiei şi Ziua Skoda. Practic, acum sărbătorim Ziua Skoda împreună cu familiile. Important este să vină clienţii cu copiii şi să fie o altă atmosferă decât cea din timpul săptămânii, când avem de gestionat diverse probleme, gen note de plată şi altele, iar acum ne dorim să fie un pic mai altfel. Feedback-ul este elocvent: lumea vine şi vine cu drag şi se simte bine", a explicat Tibor Rittner, proprietarul Autogrand.

Cei care au trecut sâmbătă pe la dealerul autorizat al Skoda au dat de o atmosferă foarte veselă. Adulţii au putut admira şi testa noul model, Kamiq, sosit de joi în showroom-ul din Calea Clujului 201, ori chiar s-au înscris la un concurs de cultură generală (cu întrebări gen în ce an s-a născut acest brand - 1895 - sau care este sloganul actual al mărcii - Simply Clever) şi au primit ca premii brelocuri, raclete sau suporturi de telefon Skoda, dar şi să guste preparate delicioase pregătite de Panemar.

Copiii au fost cei mai fericiţi. În vreme ce unii zăceau pe podea jucându-se pe un circuit cu maşinuţe mici, alţii au jucat popice, au desenat, s-au dat cu baloane "săltăreţe" sau au călărit mini-Skode. N-au lipsit nici jocurile cu funii, gen "Firezul", de care copiii trebuiau să se ferească pentru a nu fi eliminaţi, şi nici situaţiile creative, în care participanţii au fost invitaţi să îşi scrie dorinţe pe maşini-abţibild Skoda, amplasate pe o hartă.

Mai îndrăzneţi decât părinţii lor, cei mici au luat efectiv cu asalt noul model Skoda Kamiq, pe care l-au studiat îndraproape, călărindu-se unii pe alţii să ajungă la pedale şi volan şi claxonând insistent. Nici bătrâna Skoda Octavia, o maşină de epocă din anul 1963, nu a dus lipsă de fani.

Prichindeii şi-au dovedit nu doar apetenţa pentru jocuri, ci şi isteţimea, când agentul şef Florin Spătaru, de la Poliţia Rutieră, i-a luat la o lecţie atipică de legislaţie rutieră. Cuminţi şi disciplinaţi, copiii au ştiut să spună de ce nu e bine să stea pe locul din faţă al maşinii cât sunt mici, de ce e bine să folosească scaunele speciale pentru ei sau, după caz, înălţătoarele, şi au învăţat de ce nu e bine să traverseze prin locuri nepermise ori să folosească bicicletele şi trotinetele pe drumurile publice cât timp nu au vârsta necesară, de 14 ani. De asemenea, li s-a explicat că nu e OK să traverseze în fugă ori prea lent, ci "în pas vioi", dar şi cum să-şi determine părinţii să fie la fel de ascultători.

Pentru a face jocul mai interesant, agentul chiar i-a sfătuit pe cei mici să devină "poliţiştii" părinţilor lor, sfătuindu-i să noteze toate greşelile pe care le fac adulţii la volan: să pună într-un carneţel câte o steluţă roşie de fiecare dată când părinţii lor vorbesc la telefon la volan, nu poartă centura de siguranţă sau trec pe roşu, şi să transforme "steluţele"-amendă în cadouri. "Atenţie, însă, chiar şi dacă strângi în carneţel 50 de steluţe, dacă cumva ai intrat în maşină şi nu te-ai aşezat în scăunelul tău sau nu ţi-ai pus centura, le pierzi pe toate, automat!", i-a avertizat poliţistul pe copii.

Micuţii nu doar că au fost foarte atenţi la lecţia preventivă, dar la final chiar s-au înscris pe o listă pentru ca, anul viitor, la Ziua Skoda, să îi povestească poliţistului ce cadouri-amendă au primit de la părinţi în baza "punctelor" acumulate.

Evenimentul de sâmbătă s-a terminat în aceeaşi atmosferă veselă, cu jocuri, şi cu un moment de dansuri populare oferit de ansamblul Uniunii Cehilor şi Slovacilor din Valea Ierului, care a smuls aplauze de la cei prezenţi.

Sărbătoarea continuă, însă, zilele următoare, la Autogrand Oradea. Adulţii sunt invitaţi să testeze noua maşină Skoda Kamiq, înscriindu-se la test drive. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie la dealerul din Calea Clujului nr. 201, la telefon 0259/432320. Iar apoi... drum bun, cu Skoda!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON