URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2018, 15:32

Sute de motociclişti au închis sezonul moto în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 400 de motociclişti s-au întâlnit, sâmbătă, în centrul Oradiei, pentru a marca împreună închiderea sezonului moto.

Echipaţi corespunzător, vioioşi şi cu motoarele turate, motocicliştii s-au reunit înainte de prânz, pe platoul din Centrul Civic.

Parada moto a pornit în jurul orei 12, fiind programată pe traseul Centrul Civic - Gară - Bd. Ştefan cel Mare - Transilvaniei - Bd. Dacia - Bd. Decebal -  str. Horea - Nufărului - cu întoarcere în giratoriul de pe Centură - spre str. Seleuşului, respectiv Calea Clujului, la reprezentanţa BMW.

Pe lângă faptul că au socializat, bikerii au putut afla informaţii şi despre cardul cu informaţii personale în caz de accident, care poate fi plasat în interiorul căştii şi care - în cazul unui eveniment rutier - poate ajuta echipajele de urgenţă să economisească timp, în special în cazul în care motociclistul este inconştient.

Motocicliştii au fost însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Bihor, care le-au asigurat trecerea prin intersecţii, oprind traficul auto acolo unde a fost nevoie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Cateva argumente.
Stimate d-le 1. Trebuie sa recunosc cand gresesc si sa va dau dreptate in unele privinte, pe care le-ati argumentat convingator in comentariul dumneavoastra. Da, recunosc ca mentiunea frustrarii a fost putin deplasat, dar daca un asemenea eveniment e chiar atat de deranjant, sunt multe insitutii abilitate la care sa se faca plangere, sau chiar se poate lua legatura direct cu cluburile din oras. Da, este alegerea fiecaruia cate roti il satisfac in viata de zi cu zi. Eu am ales si 2 si 4 si voi respecta intotdeauna alegerea altora, atata timp cat suntem constienti unul de celalalt in trafic. Da, doamna care a scris articolul curent si articolele anterioare, s-ar putea presupune ca e vorba de ceva fantezii acolo, dar din nou, fiecare cu ce-l satisface. In ce priveste "nerusinarea", harmalaia si poluarea, doresc a va aminti de restul evenimentelor care se defasoara in decursul anului in multe zone din oras, incadrate intre cladiri si blocuri, uneori pe parcursul a mai multe zile, care produc atat zgomot si deranj, cat si poluare cu fum si la care participa o gramada de oameni care sustin si incurajeaza acest tip de evenimente. Deranjant este nivelul de comentarii pasiv-agresive care apar dupa evenimente legate de orice inseamna moto. De unde am dedus si frustrarea unora. Nu e o chestie generalizata, dar e majoritara. Pot sa spun cu destul de mare incredere ca cei pe care ii auziti seara si noaptea tarziu nu sunt aceiasi oameni care se prezinta la evenimente moto. Aceia chiar pot fi numiti derbedei, nesimtiti si nerusinati si va garantez ca orice motociclist decent care respecta aceasta pasiune se va dezice de acel tip de oameni in orice moment fara a clipi. Eu personal, nu agreez astfel de comportamente idioate, cu atat mai mult cu cat se desfasoara in orele de odihna si in apropierea locuintelor. Se numeste bun simt, si unii nu il au. Asta e, asa au fost educati. Cu privire la comunicate si articole de presa, sunt destule si aceasta ocupatie este destul de bine mediatizata. Dar, din comentariile aferente oricarui articol moto, reiese cat de "intelesi si respectati" sunt cei din aceasta comunitate(a se vedea articolul curent si comentariile). Concluzia mea: va respect parerea, dar nu sunt de acord in totalitate. Fiecare padure are uscaturi, unele mai multe decat altele. Asta nu inseamna ca aceasta comunitate nu are dreptul la un eveniment public din cand in cand, fie ea si publica, poate chiar deranjanta uneori, in anumite limite, dar sa fim seriosi ca viata in oras e rareori linistita. Pentru asta exista satele limitrofe. Cu respect, Wolf.
Postat 08 Octombrie 2018, 16:35 de WolfSebastian
precizari
Stimate d-le Wolf ! Comentariul pe care dvs il definiti o " mare frustrare " s-a dorit o replica la acest articol si la alte articole anterioare , cu aceeasi tematica , nicidecum initierea unui dialog cu comunitatea motociclistilor . Ca atare invitatia dvs de a participa la evenimente si a dialoga direct cu ei nu se inscrie intre prioritatile mele . Despre frustrare nu e cazul sa discutam , deoarece optiunea mea a fost sa conduc o masina , nu o motocicleta si pana acum aceasta experienta ma satisface . Daca e sa faceti invitatii cu permisiunea dvs v-as sugera sa o invitati pe doamna care a scris acest articol , la activitatile dvs , deoarece din exaltarea care emana din text presupun ca are niscaiva fantezii neimplinite cu motociclisti . Legat de legalitatea demersului prezentat in articol , de a va aduna cateva sute pe platou , eu nu am pus in discutie acest aspect . Am folosit termenul de " nerusinati " , justificat zic eu , in contextul in care aceasta adunare a provocat harmalaia si poluarea respectiva intr-o zona incadrata de blocuri , totul pentru satisfacerea pasiunii pentru motociclism , lucru care pe multi altii nu ii intereseaza si ii deranjeaza . Ilegal este ce se intampla vara pe marile bulevarde din oras dupa lasarea intunericului , cand incep acele curse sustinute de asa cum frumos ziceti " barbati in toata firea cu familii acasa, barbati uniti de o pasiune care e motociclismul " care tureaza motoarele modificate pentru a scoate cati mai multi decibeli si circula cu viteze nebune pana in miez de noapte . Pe acestia eu mi-am permis sa ii cataloghez drept derbedei . Daca dvs nu aveti de a face cu respectivii puteti foarte bine sa va deziceti de ei sa va prezentati activitatea in comunicate si articole de presa sa vorbiti de pasiunea dvs , care poate fi inteleasa la fel ca multe alte hobby-uri , sa aratati ca sunteti cetateni responsabili ai acestui oras , moment in care nici eu nici altcineva nu si-ar permite sa numeasca cluburile dvs " gasti " . Cu respect !
Postat 08 Octombrie 2018, 14:57 de 1
Frustrare mare pe aici!
Nu au facut nimica ilegal. Ca unii nu stiu de respect in traficul de zi cu zi, aia e alta problema. Dar asa e la noi, asta e cea mai mare problema in tara, ca avem pustani in bolizi care omoara familii pe treceri de pietoni in oras, aia e ok, aia sunt perfect ok. Nu inteleg de ce sunt nerusinati si derbedei, mai ales ca 60% din cei prezenti sunt barbati in toata firea cu familii acasa, barbati uniti de o pasiune care e motociclismul. Dar e greu de inteles pentru cineva care sta si comenteaza din spatele tastelor. Daca v-a deranjat asa de tare, sa fi mers la parada sa va expuneti nemultumirea direct catre ei. Cu respect va salut, o zi faina.
Postat 08 Octombrie 2018, 09:29 de WolfSebastian
Nu am treabă cu ei
Dar unii sunt tâmpiți, exemplu pe Dacia vena unu dinspre bors , eu ieșeam de la Profi pe Dacia, am văzut un motor că atunci ieșea din giratoriu , am ieșit din intersecție ( o distanță de 150 m ) , înjură , gesticulează, m-am luat după el dar fără șanse, girația Dacia cu , carpati face la fel după câțiva metri cade după motor, mă opresc ii spun " tu nu ești prost, nici macar nu te faci " , ce te doare, chem ambulanta, te duc la spital, el zice "auuu motorul meu ".
Postat 06 Octombrie 2018, 23:50 de Sandu1206
Pe spate de admiratie pentru ei!
Si nu e primul articol de acest fel. Sunteti muti de admiratie pentru gastile astea de nerusinati , numite cluburi , care se joaca cu nervii tuturor , prin atitudinea pe care o au in trafic , cu harmalaia pe care o fac toata vara , noapte de noapte . Cu orice alta ocazie redactia voastra este foarte preocupata de grija pentru mediu dar aici ramanem cracanati ca derbedeii astia si-au turat motoarele si umplu de galagie si fum un oras intreg . Nu vi se pare ca promovati un stil de viata total nesanatos si lipsit de respect fata de concitadini ? Tocmai din partea celor care cer " respect in trafic ". Evident Politia nu vede nimic ba chiar sunt reprezentati in aceste gasti cu angajati de ai lor . Halal tara !
Postat 06 Octombrie 2018, 19:06 de 1
Politistii i-au însoțit
Cres ca aveau probleme de auz caci unii simteau nevoia sa isi intinda cablurile de acceleratie. Daca astfel cer respect in trafic UNII dintre ei, eu ma las pagubas. Apropos, cel putin o persoana nu avea categoria motorului pe care il calarea...
Postat 06 Octombrie 2018, 15:59 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON