URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2012, 07:22

În sfârşit, şi Felixul! Hotel President deschide luni primul aquapark (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 3 milioane

Primul aquapark din această zonă a ţării se deschide în doar câteva zile, la Băile Felix. Proprietarul Complexului President, Jean Podilă, şi directorul general, Dumitru Fechete, au prezentat presei investiţia miercuri după amiază, afirmând că ideea datează de mai bine de un an.

"Aqua President este noul copil al Hotelului President şi al Complexului President. A fost un proiect complex, foarte greu, pe care am reuşit să-l realizăm în timp record, de un an şi trei luni. Au fost diferenţe faţă de proiectare, finisajele finale ne-au dat foarte multe bătăi de cap, ne-am planificat un buget, dar socotelile la urmă nu s-au prea potivit. Este o investiţie 100% privată", a declarat Podilă.

Proprietarul complexului a subliniat că Aqua President a dorit să vină în sprijinul turiştilor care, pe lângă că se bucură de apele curative din regiune, simt nevoia să se şi distreze. Potrivit acestuia, întreaga investiţie a depăşit deja 3 milioane de euro, parte din bani obţinuţi prin credit, şi nici măcar nu e la final.

Mai mult decât un ştrand

Construit vizavi de complexul hotelier, Aqua President se întinde pe o suprafaţă de 6.300 de metri pătraţi şi are două zone, una cu bazine şi una de divertisment, unde, pe lângă restaurant şi terase, doritorii vor putea juca bowling, biliard, darts sau squash, dar vor avea la dispoziţie şi săli de organizare de evenimente pentru copii, minifotbal, ice-hokey, tenis de masă şi jocuri mecanice.

Accesul în clădire se face pe baza unui ceas achiziţionat de la recepţie pe care vizitatorii îl vor folosi peste tot în aqua park, inclusiv să plătească cu el în sistem pre-pay. Astfel, cei care merg la scaldă nu trebuie să stea tot timpul cu banii după ei ori cu ochii pe bagaje, pe care le pot lăsa în dulăpioarele securizate din vestiare, accesibile tot pe baza ceasului.

Jocuri de apă şi tobogane

Aqua parkul de la Felix este comparabil cu cele din Hajduszoboszlo şi Debreţin. Realizat din materiale de bună calitate şi cu atenţie la detalii, în zona de scaldă Aqua President are 3 bazine exterioare, cu adâncimi între 1,20 şi 1,60 metri, şi 13 bazine acoperite, cu adâncimi între 20 de centimetri (pentru bebeluşi) şi 1,30 metri, dintre care 7 sunt dotate cu sisteme de tip jacuzzi. Amatorii de senzaţii au la dispoziţie deocamdată doar două tobogane, o zonă de copii, 5 saune, un pool bar, iar în curând complexul va avea şi duş emoţional, unde cei care vor să se relaxeze pot simţi pe pielea lor efectele unei ploi tropicale de pildă sau ale unei furtuni.

"O noutate absolută este că într-una dintre piscine avem o bilă generatoare de valuri, care poate provoca valuri chiar şi de 40-50 de centimetri, ca la mare. În România nu ştiu să existe aşa ceva", a explicat Jean Poldilă. Practic, balonul este legat de fundul bazinului, iar mişcările lui pot fi reglate prin impusuri, dând mărimea valurilor.

Doritorii vor beneficia, de asemenea, şi de o zonă de masaj, respectiv de o grotă mediteraneană. Iar faptul că, în final, parcarea va oferi peste 150 de locuri gratuite pentru clienţi nu e de ici, de colo.

Tot aici există şi o zonă VIP, cu 3 bazine de tip jacuzzi, saună şi o cabină de masaj, care va fi mai exclusivistă, pentru cei care vor să evite aglomeraţia. "Nu vor fi niciodată mai mult de 15-20 de persoane în acelaşi timp", a explicat directorul President, Dumitru Fechete.

Aqua President şi ceilalţi

Podilă se aşteaptă ca în primul an de funcţionare Aqua President să aducă în Felix "peste 90%" dintre românii care merg acum să se relaxeze în Hajduszoboszlo, deoarece complexul are un atu pe care nu mulţi îl au", zice el. Pe lângă faptul că apa din bazine e termală, acestea sunt dotate cu sisteme de primenire performante, iar clorul se foloseşte la minimum, astfel încât la intrare nu se simte mirosul specific, iar temperatura apei este ridicată. "Avem temperaturi de 34-36 de grade, or peste tot ştrandurile de afară dacă ajung la 30-32. Câteva grade contează foarte mult", a spus Podilă.

Un alt atu este că programul se întinde până la miezul nopţii şi că va funcţiona zilnic, chiar şi pe timp de iarnă, în condiţii de confort maxim. "Temperatura pe care o vom asigura în incintă va fi de 34-35 de grade. Încălzirea e pe pompe de căldură, iar apa din preaplinul bazinelor o folosim pentru încălzire", a explicat proprietarul President.

Pentru anul următor, omul de afaceri are în plan să mai adauge încă 5 bazine exterioare: un bazin semiolimpic de înot, un bazin de sărituri şi altul de scufundări, cu apă ceva mai rece, dar şi un bazin cu tobogane, o zonă de plajă şi jacuzzi exterioare.

Însă nu se va opri aici. "Sigur vom avea la President un hotel de 7 stele. N-am spus când, dar veţi avea. În plus, am în plan şi construcţia unui centru de recuperare medicală, pentru că am o fată în familie studentă în anul 4, la Medicină. O să-i dau de lucru", a zis Podilă.

Preţuri şi promoţii

Pentru început, centrul va funcţiona cu 20 de noi angajaţi, dar nu este exclus să se mai facă angajări.

În timp ce clienţii care vor frecventa zona VIP vor plăti 80 de lei, în zona "obişnuită" un bilet pentru adulţi pe 3 ore este de 30 de lei, iar pentru o zi - 45 de lei. Un bilet pentru copiii până în 14 ani costă 15 lei, dar reprezentanţii President au şi promoţii pentru grupuri, respectiv abonamente. Un abonament până în 10 intrări la bazin costă 30 de lei pe intrare, între 10 şi 20 de intrări - 25 de lei, iar pentru peste 20 de intrări - 20 de lei pe intrare. Totodată, şi clienţii hotelului vor beneficia de preţuri reduse: 35 de lei pe adult pe zi, respectiv 10 lei pe zi pentru copii.

Accesul în zona de jocuri se tarifează separat: 30 de lei pentru o oră de bowling, 20 de lei pentru o oră de biliard, 10 lei la darts pe panoul de plută şi 6 lei la darts la panoul electronic, 30 de lei pentru squash, 20 de lei pentru minihockey, 20 de lei pentru o oră de tenis de masă.

Deschiderea oficială a aquaparkului va avea loc pe 29 octombrie, dar până atunci, începând de joi, curioşii pot vizita centrul, pentru a-şi face o impresie despre local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
aquaparc fara zone verzi
Beton ,beton,beton, amanejarea interioara si peisajare e cam slabuta , bine ca inca n-au pus palmieri si plante din plastic , nu vad in exetrior nici un copac si gazon iar in interior plante decorative. Sa nu va fie frica invatati de la concurenta vestica si s-a nu va zgarciti cu zonele verzi: http://magyartukor.com/wp-content/uploads/2010/06/Aquaticum-Mediterr%C3%A1n-%C3%89lm%C3%A9nyf%C3%BCrd%C5%91.jpg
Postat 26 Octombrie 2012, 15:43 de arhitect
HEI,
Voua, nimic nu va convine...........ca faza cu iepurasul si sapca...............faceti voi! voi ,de fapt, nici nu aveti curaj sa mergeti acolo !!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Octombrie 2012, 19:24 de CARLA
....
e comparabil cu cel de la hajdu ? si debrecen ? :)) cu 2 tobogane ... sa fim seriosi
Postat 25 Octombrie 2012, 14:15 de ...
Alt om
Doamne ajuta ! Se pare ca ierbivorii care au comentat mai jos, nu se vor duce ! cu atat mai bine !!! Felicitari si spor la afacere !
Postat 25 Octombrie 2012, 14:01 de Marian
*
e mic...cu o trupa de 3 cocalarii si 2 grase au umplut bazinele si sauna la 'filmari'
Postat 25 Octombrie 2012, 12:13 de 0m
aquapark
Nici nu pute pe langa ala din Debrecen, e de 2 ori mai scump cu 15 lei stai 3 ore si cu 25 de lei toata ziua in deb iar zona vip in deb e 5 lei pe ora asa preturi are baiatu asta ca un grup de 4 pers iese mai ieftin in deb cu drum inclus :) cautati pe net aquaticum debrecen si faceti singuri comparatie
Postat 25 Octombrie 2012, 11:47 de debrecen
fiti seriosi
ala nu e aquapark...sunt doar niste topogane. Sunt curios cand demareaza lucrarile pentru adevaratul aquapark la strandul municipal...
Postat 25 Octombrie 2012, 10:34 de David
satul e sat
astia nu inteleg ca satul e sat nu poti oferi conditii si calitate de oras:))) acolo e lumea vietuitoarelor :))) habitatul lor natural :))) ce autorizatii !!!Daca le spui legea rad si intreaba cine D-zeu ?Nu poti obliga pe totii sa fie identici ca trairi si mod de viata:)) trebuie sa le lasi optiuni.
Postat 25 Octombrie 2012, 10:19 de treaba lor !
Autorizatia de Construie?!
Puteati sa-l luati un pic la intrebari despre cum a putut obtine autorizatia de construire in zona de protectie a barajului.
Postat 25 Octombrie 2012, 10:02 de Sf Petru
President :))
satul Felix are ...... stiti voi ce :)))ce e la Oras nu se compara cu un SAT :)).
Postat 25 Octombrie 2012, 09:58 de oooo bye bye
President :))
la Hilton e mult mai Elegant si rafinat:)))) mergea naiba pana in felixxx, sotii cu amantele , probabil :)))))ha, ha, ha, ha, ha.Vreti o oaza de RAI s numeste Hilton, e scump dar CALITATE :))).
Postat 25 Octombrie 2012, 09:58 de oooo bye bye
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON