URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2018, 01:06

DJ versus folkişti: Festivalul de Folk din Cetatea Oradea, bruiat de petrecerea privată a unui local (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 500 de orădeni s-au strâns duminică seară în Cetatea Oradea, la Festivalul Naţional de Folk, care a adus în faţa iubitorilor genului artişti precum Călin Pop, Raul Silaghi sau Cătălin Condurache. Capul de afiş a fost Emeric Imre, care a oferit un spectacol pe cinste, în ciuda bass-ului şi a urletelor de DJ care proveneau de la o petrecere privată, susţinută pe terasa restaurantului cu terasă BastiOr Bistro, situat lângă amfiteatru.

"Bunţi, bunţi"

De altfel, tocmai din acest motiv festivalul fusese mutat din amfiteatru în zona muzeului pâinii. Terasa localului care ţinea cheful a fost împrejmuită, astfel încât ochii curioşilor să nu pătrundă. Dar, chiar şi aşa, muzica mult prea tare a "chefului privat" s-a auzit din plin în zona festivalului, stârnind supărările celor prezenţi.

"Dacă mergeţi la festivalul de folk, trebuie să vă apropiaţi de scenă ca să auziţi ceva. Efectiv e de neam prost ce se întâmplă. Dacă tot au organizat petrecerea, puteau să nu dea muzica chiar atât de tare, ca să putem auzi ce se cântă", a declarat BIHOREANULUI un spectator care a plecat puţin după ora 20.

"Nu se poate să ai chiar aşa o lipsă de respect. În toată Cetatea se aude muzică de DJ, mi se pare lipsit de bun simţ că organizatorii party-ului nu au dat muzica mai încet, măcar pe timpul festivalului, că doar ştiau ce se întâmplă în Cetate", a mărturisit o altă spectatoare.

De altfel, inclusiv artiştii care au evoluat pe scenă au punctat aspectul. Rockerul Călin Pop, de la Celelalte Cuvinte, care duminică seară a oferit un recital alături de Raul Silaghi, i-a rugat din start pe cei de la sunet să dea boxele mai tare. Mai mult, la un moment dat, chiar în timpul unei piese, printre solo-uri de chitară, Călin s-a apropiat de microfon, evocând petrecerea de lângă: "Bunţi, Bunţi", a recitat el, cu referire la boxele ce tunau prea tare. "E greu să acoperi ghiduşiile ce se aud de dincolo, dar încercăm", a spus artistul, înaintea unei piese ce se intitula chiar aşa: Ghiduşii.

Publicul cântăreţ

Întâmplarea a fost taxată inclusiv de Emeric Imre, care, auzind că urletele DJ-ilor la microfon şi tunetul din boxe nu se mai opresc, a spus, mai în glumă, mai în serios, „asta e, din păcate, mai există și DJ în lumea asta".

În ciuda bruiajului, artiştii care au trecut prin Cetate au oferit, însă, momente frumoase iubitorilor de Folk. Prin faţa orădenilor s-au perindat Monica Cojocaru (Arad), Adina Hodişan (Oradea), Alexandrina şi Florian Chelu (Oradea), Liliana Ioniţă Budău şi Fala Band (Oradea), Călin Pop şi Raul Silaghi (Oradea) alături de Ambra, Cătălin Condurache (Cluj-Napoca) şi Emeric Imre (Cluj-Napoca) şi Mircea Boldolan, cel din urmă fiind prezentatorul evenimentului.

S-au cântat piese cunoscute ori mai puţin cunoscute atât din repertoriul propriu, cât şi din cel național ori internaţional, toate primite cu aplauze din partea iubitorilor. Cele mai multe le-a smuls Emeric Imre, de altfel singurul artist pe care orădenii l-au rechemat pe scenă. Piesa "Nebun de alb", poate cea mai cunoscută din repertoriul membrului Cenaclului Flacăra, a fost cântată la unison de public. Emeric a şi oprit piesa spre final, spunând că "am încurcat versurile, dacă vă lăsam pe dvs era mai bine", în aplauzele spectatorilor.

Până una, alta, spectacolul de dumică seară a fost unul reuşit, graţie artiştilor şi publicului, care au ştiut să se bucure cu adevărat de muzică, în ciuda ritmurilor intruse care zguduiau zidurile Cetăţii.

Vezi mai jos care a fost atmosfera!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON