URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2011, 11:22

De ziua lor, cercetaşii şi-au instalat tabăra generală în Parcul 1 Decembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, membrii grupului de cercetaşi de la Don Orione s-au hotărât să serbeze Ziua Internaţională a Cercetăşiei prin organizarea unei ieşiri la iarbă verde în centrul oraşului. Ei au adus mai multe corturi, dar şi panouri informative, le-au instalat, au ridicat catarge fixate doar cu sfori, conform principiilor lor prietenoase cu natura, şi au înălţat pe ele steagul cercetăşiei şi pe cel al României.

Peste 120 de copii din Comunitatea Scoutiştilor Orionini au invadat sâmbătă Parcul 1 Decembrie din Oradea, unde au mâncat, au băut ceai, cu cântece şi voie bună, în ciuda vremii neprietenoase, confirmând dictonul cercetăşesc conform căruia "nu există vreme rea, ci doar cercetaş nepregătit".

Festivitatea a cuprins şi o ceremonie de primire a noi membri. După câteva ore de jocuri şi concursuri, 18 copii şi adolescenţi au rostit într-un cadru solemn Promisiunea cercetaşilor. Condiţia primirii în rândul cercetaşilor este absolvirea unui stagiu de pregătire şi vârsta de minimum 7 ani. Totuşi, la activităţile grupului de scout de la Don Orione iau parte şi copii mai mici, de 5-6 ani, care sunt iniţiaţi cu răbdare de cercetaşii cu vechime sau de adulţii care îi îndrumă.

Proaspeţii cercetaşi au promis, pe cuvânt de onoare, să-şi îndeplinească datoria faţă de Dumnezeu şi faţă de ţară, să îi ajute pe alţii în orice situaţie şi să respecte legile Scout, care cer membrilor acestei organizaţii de tineret să fie loiali, politicoşi, ascultători, generoşi cu toată lumea, să iubească şi să respecte natura, să fie harnici, economi şi curaţi în gânduri, cuvinte şi fapte.

Copiii şi adolescenţii care au sărbătorit în Parcul 1 Decembrie Ziua Cercetăşiei au arătat că pot să se distreze frumos, să se înţeleagă bine şi să coopereze indiferent de vârstă (cei mari trebuind să aibă grijă de cei mici), de etnie sau de confesiune. Şi, aşa cum au promis, la plecare au lăsat parcul mai curat decât l-au găsit, adunând, cu mic cu mare, toate gunoaiele găsite.

Preotul Mihai Fechetă, unul din îndrumătorii cercetaşilor orionini, a precizat că membrii acestei organizaţii au acţionat şi sâmbătă conform devizei lor, de a lăsa lumea puţin mai bună decât au găsit-o. "Aşa cum spunea şi Don Orione, poate nu vom schimba noi lumea, dar nici nu putem sta cu mâinile în sân", a declarat acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Deci se poate
Deci se poate! Se pot face si lucruri frumoase si normale in Oradea. Felicitari!
Postat 20 Februarie 2011, 19:03 de Valjan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON