URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2011, 16:21

Un şofer a ţinut în loc trei sute de oameni pe strada Primăriei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tot mai mulţi orădeni par să uite că pe strada Primăriei trec şi tramvaie. Aşa se face că marţi, la ora 14.30, linia de tramvai dinspre biserica Emanuel spre centru a fost blocată pentru o jumătate de oră, în zona Librăriei Reformate, de un şofer care a parcat autoturismul, un Volkswagen Golf, cu partea din faţă prea aproape de linia de tramvai.

Din cauza blocajului mai mult de trei sute de orădeni au fost nevoiţi să aştepte în tramvaie până ce acestea şi-au putut relua circulaţia.

Alertaţi de cetăţeni, poliţiştii şi funcţionarii de la Serviciul Parcări s-au deplasat pe strada Primăriei ridicând automobilul.

"Situaţiile de acest gen sunt tot mai dese. Tot la două trei zile suntem semnalaţi că maşinile blochează traficul pe această stradă aşa că trebuie să ne deplasăm la faţa locului şi să luăm măsuri. În acest caz, şoferul vinovat va fi amendat atât de noi cât şi de Primărie", a spus pentru BIHOREANUL agentul de poliţie Sebastian Caba, care s-a deplasat la faţa locului.

Maşina a fost ridicată de funcţionarii de la Serviciul Parcări al Primăriei şi transportată în parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu.

Conform şefului Serviciului, Ioan Şimon, şoferul va avea de plătit o amendă de cel puţin 250 de lei, reprezentând contravaloarea taxei de ridicare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
uitati-va cum parcati
Pentru acesti soferi inconstienti care nu se uita cum au lasat masina in parcare si incurca traficul,sustin ideea de a se monta lama ca la tren in fata tramvaiului si sa le taraie pana degajeaza partea carosabila. Numai ca exista riscul de a atinge si pe altii care nu au nici o vina ca langa ei traiesc DOBITOCI.
Postat 08 Decembrie 2011, 23:18 de pandele
LXVII
LXVII , i"m"vata sa scrii, i"m"vata sa nu corectezi gresit pe altii, oligofren ce esti !!!!! da, intr`adevar tramvai se scrie cu M, dar ideea ta pedagoga e de * ! n-ai cu cine... niste tarani! [19.10.2011, 16:08] referitor la articol sunt de acord cu cei care propun amenzi babane pentru astfel de oligofreni ignoranti! eventual as monta pluguri la tramvaie [da draga dana, "tranvai" se scrie cu "m", sau la modul general, inaintea literelor b si v se scrie musai "m" niciodata "n", dar asta-i alta discutie]! pentru cel care a scris al doilea comentariu: in ce poze ai vazut tu ca ar fi putut trece tramvaiu'? te uiti in vreo revista Pif? tulai doamne...
Postat 28 Noiembrie 2011, 03:20 de hacker
nu poti sa vezi mai mult decat iti permit NEURONI:))
si mai mult am dat mai multe comentarii:)))dar nu cu ANKA ------------- TEAPA pentru fraierii care ling OSUL unui CAINE:))) daca am fi face to face ti ai musca limba
Postat 19 Octombrie 2011, 18:09 de @xfiles
nu poti sa vezi mai mult decat iti permit NEURONI:))
nu scrisul te irita ci faptul ca nu te ridici la standardul meu de gandire:)) dar nici nu trebuie nu avem toti ce au 5 :))) scriu cum vreau : corect gresit ma priveste dar tu de ce citesti? esti BOLNAV:))) de ce faci ce nu vrei? PLICTISEALA , nu ma intimideaza capul GOL mai ales al unui BARBAT:))) macar daca nu mi te ai adresa :)) unei proaste cata GENEROZITATE :))) de la un cap SEC:)))
Postat 19 Octombrie 2011, 18:07 de @xfiles
nu poti sa vezi mai mult decat iti permit NEURONI:))
nu scrisul te irita ci faptul ca nu te ridici la standardul meu de gandire:)) dar nici nu trebuie nu avem toti ce are 5 :))) scriu cum vreau : corect gresit ma priveste dar tu de ce citesti? esti BOLNAV:))) de ce faci ce nu vrei? PLICTISEALA , nu ma intimideaza capul GOL mai ales al unui BARBAT:)))
Postat 19 Octombrie 2011, 18:05 de @xfiles
n-ai cu cine... niste tarani!
referitor la articol sunt de acord cu cei care propun amenzi babane pentru astfel de oligofreni ignoranti! eventual as monta pluguri la tramvaie [da draga dana, "tranvai" se scrie cu "m", sau la modul general, inaintea literelor b si v se scrie musai "m" niciodata "n", dar asta-i alta discutie]! pentru cel care a scris al doilea comentariu: in ce poze ai vazut tu ca ar fi putut trece tramvaiu'? te uiti in vreo revista Pif? tulai doamne...
Postat 19 Octombrie 2011, 16:08 de LXVII
@anka
te simti \"serios discriminata\" pentru ca esti proasta, pentru ca esti t.ziganca sau pentru ca aproape toti din jurul tau pot sa scrie corect si tu nu poti ?
Postat 19 Octombrie 2011, 14:34 de xfiles
@dana
daca indoiau tabla pe masina erau buni de plata chiar daca soferul era de vina,asa ca mai bine toti care parcheaza asa aiurea fara si fie atenti sa fie buni de plata,exista legii si trebuie sa le respectam nu sa facem de capul nostru pentru ca la urma urmei am putea plati daune pt. fapte gandite la repezeala.
Postat 19 Octombrie 2011, 10:52 de tututu
net'u
hai sa lasam "gramatichile" ,scrieriile pe net sunt diversificate si de multe ori se omit unele din diverse motive,important e sa fie cat de cat descifrabile,nu suntem cu toti perfecti sau de nota 10 la scris,ideea conteaza..
Postat 19 Octombrie 2011, 10:47 de tututu
blocati 300 de prosti
ce oameni nebuni, au stat 300 in tranvaie si au asteptat politia in loc sa coboare 10 sa dea masina la o parte. mare tii gradina doamne!
Postat 19 Octombrie 2011, 10:46 de dana
@ioan
Vezi ca te faci si mai mult de rusine insistand in prostie; in locul tau nu as mai comenta nimic, a vazut lumea ca nu ti-a placut cartea.
Postat 19 Octombrie 2011, 08:26 de cristian
serios?
serios mai gramaticule? si atunci de ce e in ghilimele?
Postat 19 Octombrie 2011, 08:01 de ioan
Parcari normale pe cand???
Problema e in felul urmator: strada Primariei e o strada care e fost construita si conceputa pe vremea imparatesei Sisi si care nu corespunde realitatii asa cum mai mult de jumatate din strazile orasului nu corespund. Solutia : sens unic, de la Emanuel la Primarie. Soferul care a parcat aiurea nu e altceva decat un tampit si un netalentat cum sunt 70 la suta din soferii orasului. Problema principala e lipsa parcarilor. Nu amenzile cosmice vor rezolva hiba, pe care oricum nimeni nu le plateste, cum sustin niste oligofreni comunisti si frustrati. Problema e ca nu sunt locuri de parcare !!!! Efectiv nu sunt ! Daca nu sunt , se va continua sa se parcheze "simpatic" pe unde se apuca, inclusiv sa impiedici 300 de pensionari cu plase sa ajunga in oras. Apropo, de unde s-a scos cifra de 300 ?!? I-a numarat cineva? In tot centrul smecher din Oradea nu stiu daca sunt 2-300 locuri de parcare. Puneti banci firme, institutii, locatari, gura casca, spitale si sa vedem daca amenzile de 2 miliarde de euro/ masina logan vor rezolva problema. Pun pariu ca nu ! In rest, ramane cum am stabilit.
Postat 19 Octombrie 2011, 00:14 de gigi
primaria poate face legi, daca vrea!
Primaria trebuie sa dea legi speciale valabile in Oradea, asa cum au facut si ungurii, si nemtii, si francezii peste tot. De exemplu, cine parcheaza aiurea si blocheaza circulatia amenda de 1000 ron, pt a doua abatere 3000 ron, la a treia 5000 lei, etc. Mi se pare ciudat faptul ca bolojan s-a apucat sa faca parcari cu plata, si nici dracu nu cumpara tichet!!! de ce nu se amendeaza si soferii din situatia asta cu 100 ron, nu doar 35 cat e acum! si civilizatia se invata platind, altfel nu merge in orasul asta de tarani!
Postat 18 Octombrie 2011, 23:25 de Nemteanu
corectat
@eu. Aveti dreptate, initial, in text se strecurase o eroare, care a fost intre timp corectata.
Postat 18 Octombrie 2011, 23:21 de Redactia
de ce nu faceti scurte teme privind gramatica
care e problema invatam toti impreuna sa inveti nu e o RUSINE :)))) chiar ma stresati cu gramatica voastra si creati diiscriminare serioasa
Postat 18 Octombrie 2011, 21:28 de anka
Un şofer a ţinut în loc trei sute de oameni pe strada Primăriei (FOTO)
acesti soferi ar trebui sa primeasca amenzi de la 1000ron in sus....sa le treaca prostia...
Postat 18 Octombrie 2011, 21:24 de pip
erata
Din exces de zel, am pus si eu un a in plus la cuvantul *posteaza*. Scuze !
Postat 18 Octombrie 2011, 20:09 de gramatica
pune mana pe carte
Mai Ioane, daca tot vrei sa dai lectii de gramatica, da-le pana in capat. Injuratura ta se scrie corect *lua-ti-ai* ... Si cine critica scrisul altuia, e musai sa nu manance litere in ce poasteaza. In rest, numai de bine!
Postat 18 Octombrie 2011, 20:07 de gramatica
ce prost e primul comentac
ai de capul meu, ce prostovan avem la primul cometariu, jos! ala incepe sa critice ca aia nu au scris vw golf 5 ci doar vw golf, dar el scrie "scrie-ti". analfabeti pe banda rulanta. cea mai buina injuratura pt ala e "luati-ai bacu'"
Postat 18 Octombrie 2011, 19:55 de ioan
Bani pentru prosti
De ce nu se adopta o hotarare de Consiliu: amenda pentru blocarea circulatiei 100 000 lei sau confiscarea masinii. Un singur exemplu trebuie, restul soferilor vor fi precauti pe urma
Postat 18 Octombrie 2011, 18:01 de Incalzitoru
restrictii
foarte bine,sa le ridice ca altfel se obisnuiesc sa lase masiniile parcate aiurea acolo si calatorii sa le tot mute?aia 300 de oameni pt. ce sa isi murdareasca mainiile si eventual provoace daune @tu ? sa faca mai bine sa stea pol. la colt sa-i amendeze pe "uituci" tot mai des,poate se "dezobisnuiesc",poate..
Postat 18 Octombrie 2011, 17:53 de tututu
pentru "EU"
prietenas inainte sa te pui sa critici ia oleaca manualul de gramatica si vezi cum se scrie corect scrieti sau scrie-ti pentru ca deocamdata vw golf e corect chiar daca e 1,2,3,4,5 sau 6.
Postat 18 Octombrie 2011, 17:07 de tu
Dr
300 de oameni puteau cu usurinta sa mute masina cu vreo 5cm. LOL :D
Postat 18 Octombrie 2011, 17:04 de tu
cu analfabeti din PRESA
ce sa astepti de la ei ca tremura :)))) cum sa cunoasca marca masini daca nici dovada de a incurca circulatia nu au prezentat o, eu am impresia ca totul e comnada politica :)) ca nu inteleg de ce nu a putut trece tramvaiul, dupa poze PUTEA trece :))) vai de noi cu inculti din presa care scriu la comanda o sa murim de foame!
Postat 18 Octombrie 2011, 17:03 de @eu
:))))
cu tot respectul,daca sunteti atat de habarnisti incat sa nu cunoasteti denumirea masinii,macar abtineti-va! era suficient sa scrie-ti marca!p.s. e golf 5
Postat 18 Octombrie 2011, 16:33 de eu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON