URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2012, 14:31

Vandalism în formă continuată, pe malul Crişului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat faptul că vandalii au revenit pe malul drept al Crişului Repede, în zona Podului Intelectualilor.

După ce în urmă cu trei săptămâni, tot acolo un balansoar şi un leagăn au fost aruncate în apele Crişului, acum o masă şi un panou ce dă curioşilor informaţii despre râu au fost rupte. De altfel, atât panoul, cât şi masa au mai fost în trecut distruse de vandali.

Această zonă verde, cu mobilierul urban cu tot, a fost amenajată de Asociaţia Aqua Crisius, printr-un proiect cu fonduri nerambursabile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
militienilor
toata vara, aproape in fiecare seara si au facut veacul acolo niste gasti de maimute urlatoare, niste tineri cu creierii aburiti de alcool si etnobotanice insa militienii nostri comunitari habar n au, astia nu stiu decit sa si incaseze salariul fara sa fugareasca nici un infractor
Postat 16 Octombrie 2012, 15:59 de garcea
n,n
DOMNULE PRIMAR BOLOJAN CHIAR NU VEDETI CA EFICIENTA POLITIEI LOCALE ESTE 0.NU VRETI SA RECUNOASTETI DAR EI SUNT PLATITI DE CATRE NOI CONTRIBUABILII SI ASTEPTAM CEVA BUN DE LA EI SAU DACA NU DESFIIATI POLITIA LOCALA.ACEASTE ESTE O SUGESTIE A UNUI CONTRIBUABIL..SI INCA CEVA DOMNUL LAZA SEFUL POLITIEI LOCALE ESTE POLITIST RUTIERIST DANSUL NU SE PRICEPE DECAT LA MASINI SI ATIT.....
Postat 15 Octombrie 2012, 23:33 de gikl
din metal!
lasati dracului prostiile cu arta (din lemn) si faceti bancile din piatra si/sau metal, sa vad cine le mai vandalizeaza atunci. si puneti-i pe spargatorii de seminte de la politia locala sa-si faca treaba, nu sa pandeasca tarancile amarate care vand 2-3 litri de lapte la trotuar. apropo, au adus un apevist sef la politia locala, cica sa eficientizeze munca. unde-s rezultatele tovarase \"comisar sef\", ca asa umbla vorba- targ ca-i obligi pe subordonati sa ti se adreseze ?
Postat 15 Octombrie 2012, 21:13 de xfiles
aa
puneti naibi camere video si sa terminam cu vandaliii astia
Postat 15 Octombrie 2012, 16:35 de aa
Nepasare grasa
Din pacate inca o data politia locala nu isi face treaba au fost sesizati sa patruleze la sfarsit de saptamana dupa lasarea intunericului ar trebui sa fie sanctionati cu taierea a 25% din salar acei care au in grafica zona aceeasta.Lasati pe alti daca nu sunteti in stare sa va faceti treaba
Postat 15 Octombrie 2012, 14:48 de eerrr
o tara de salbatici
astia ne sunt concitadinii, niste nevertebrate cu pretenii de bipezi. Avem o tara populata in marea majoritate cu retarzi si n-avem nici o putere, noi cei 1% oameni normali, impotriva acestor hoarde. Zau daca nu-ti vine sa iei aruncatorul de flacari
Postat 15 Octombrie 2012, 14:38 de mind
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON