URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2019, 16:01

Zece medalii pentru sportivii orădeni de la CS King Do-Lions la competițiile din weekend

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii clubului orădean King Do-Lions au avut un sfârşit de săptămână foarte aglomerat, după ce au participat la două competiţii. Ei au reuşit să obţină 10 medalii.

Prima delegaţie a clubului - formată din antrenorul Romeo Tulkos, sportivii Karina Mihuţa, Denisa Cotuţ, Răzvan Cotuţ şi instructoarea Camelia Ionescu, care de această dată a făcut parte din corpul de arbitri - a reuşit să obţină două locuri I şi trei locuri III la Grand Prix-ul Bosniei-Herţegovina, unde peste 300 sportivi din 13 ţări s-au întrecut la probele de tull (exerciţii de formă).

Sportiva Karina Mihuţa a obţinut locul I la luptă copii -14ani/-55kg şi locul III la tull gup 2-1, Denisa Cotuţ a cucerit locul I la luptă junior - 64 kg şi locul III la tull junior feminin 1 DAN, iar sportivul Răzvan Cotuţ a urcat pe treapa a treia a podiumului la luptă junior - 55kg.

Invitatul de onoare al acestui eveniment a fost GM Kim Ung Chol 9 DAN, directorul de concurs al federaţiei mondiale. "Domnia sa a confirmat prezenţa şi la Openul României, care se va desfăşura la Borş, în perioada 15-16 iunie, un concurs care va fi organizat de clubul King Do-Lions", a anunţat Romeo Tulkos.

Cealaltă parte a echipei s-a deplasat la Cupa Memorială "Dan Olaru", ediţia a IV-a, de la Timişoara, fiind condusă de antrenoarea Andreea Ganea şi arbitrul Sergiu Szabo.

Clubul orădean a participat cu sportivii Cseros Szofia, Ionuţ Bohus, Lengyel Franco, Cezar Constantinescu şi Devid Blaga.

Aici, orădenii au cucerit un loc I, un loc II şi trei locuri III. Principala performeră a fost Cseros Szofia, situată pe primul loc I la luptă copii -8ani/+25kg. Ionut Bohus a ocupat poziţia a II-a la luptă copii, în timp ce Cezar Constantinescu, Lengyel Franco şi Devid Blaga s-au situat pe locul III la luptă.

"A fost o competiţie foarte bine organizată pe două discipline, taekwon-do şi karate. Suntem foarte bucuroşi că am putut participa cu câţiva sportivi. Dan Olaru a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF şi antrenor de lot naţional. El a avut o contribuţie importantă în promovarea taekwon-do-ului, dar şi al karate-ului în Romania, motiv pentru care îi purtăm cu toţii un respect deosebit şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi", a declarat Andreea Ganea, preşedintele CS King Do-Lions.

Recent au avut loc în cadrul clubului King Do-Lions Oradea alegerile pentru următorii ani, astfel, noua conducere a clubului pentru un mandat de 4 ani este urmatoarea: Andreea Ganea - preşedinte, George-Vlad Popa - vicepreşedinte şi Ioana Mihaela Irimuş - secretar.

"Ca antrenor principal al clubului, sunt mulţumit de rezultatele sportivilor noştri şi mă bucur foarte mult că am reuşit să onorăm invitaţiile ambelor competiţii. Mult timp de bucurie nu avem, deoarece luna viitoare în fiecare weekend avem competiţie: Openul Italiei, Cupa Colosseum-Kempo la Baia Mare, Openul României, iar apoi Openul Macedoniei. În ceea ce priveşte noua conducere a clubului i-am asigurat ca îi voi sprijini mereu în activitatea clubului şi sunt convins că se va urmări scopul şi obiectivul prevăzut în statut, lucru care va aduce succesul aşteptat", a declarat Romeo Tulkos.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON