URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2013, 16:47

Voleibaliştii orădeni s-au impus cu 3-0 la Câmpia Turzii şi au încheiat pe primul loc sezonul regulat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Ultima etapă, a 16-a, a sezonului regulat din Divizia A2 la volei masculin, seria vest, a prilejuit liderului la zi LPS Bihorul Atletic Oradea deplasarea la Câmpia Turzii, pentru confruntarea cu echipa locală CSM, ocupanta locului al VII-lea în clasament. Hotărâţi să nu facă concesii şi să termine campionatul în fotoliul de lider, "leii" orădeni au practicat un volei de înaltă clasă, spulberându-şi adversarul în 44 de minute de joc, scor final 3-0. Pe seturi orădenii s-au impus cu 25-9, 25-6 şi 25-7.

Cu această victorie, a 15-a sezonului, LPS Bihorul a terminat campionatul pe primul loc şi urmează să întâlnească în primul tur al fazei play-off ocupanta poziţiei a VIII-a a clasamentului, CSVC Caransebeş, în dublă manşă, pe datele de 23 şi 30 martie, primul meci urmând a avea loc la Oradea. Al doilea tur al fazei play-off îşi va disputa meciurile în datele de 13 şi 20 aprilie, "leii" urmând să joace, în caz de calificare, cu învingătoarea dintre formaţiile Provolei Arad şi CNE Dej.

Apoi va urma turneul de promovare, care se va desfăşura între 17 şi 19 mai, cel mai probabil pe malul Dunării, la Galaţi.

"Până atunci urmează o perioada foarte importantă pentru că se aşteaptă cu sufletul la gură stabilirea bugetelor judeţean şi local, cu speranţa că se vor găsi surse de finanţare a activităţii echipei pe viitor, asigurându-se condiţiile necesare pentru participarea la turneul de promovare de anul acesta şi pentru ca anul viitor "leii" să încerce promovarea pe prima scenă a voleiului românesc", a declarat antrenorul echipei LPS Bihorul Atletic, profesorul Rodian Achimescu.

În meciul de sâmbătă, tehnicianul orădean a rulat tot lotul avut la dispoziţie, trimiţând în teren jucătorii: Lung Emil (căpitanul echipei), Achimescu Andrei, Abrudan Moisa, Drăgan George, Drinceanu Senin, Nan Bogdan, Chereji Sebastian (libero), Vornicu Petre, Crişan Andrei, Ursachi Adrian şi Lazăr Claudiu.

"A fost cel mai bun joc din acest an, nelăsând adversarului nicio şansă. Am câştigat campionatul din A2 pentru al doilea an consecutiv, lucru care mă bucură nespus şi pentru care îi felicit pe băieţi. Acum, mingea este în terenul Consiliului Judeţean şi Consiliului Local. Noi am făcut tot ce a depins de noi ", a mai declarat antrenorul Rodian Achimescu.


În urma încheierii sezonului regulat din Seria Vest a Diviziei A2 la volei, clasamentul final se prezintă astfel

1. LPS Bihorul Atletic 45p
2. Univ. Timişoara 43p
3. UMF Cluj 31p
4. Provolei Arad 26p
5. CNE Dej 23p
6. Vartex Rm. Vâlcea 20p
7. Câmpia Turzii 14p
8. Caransebeş 9p
9. Tg. Mureş 5p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON