URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2017, 14:47

Voleibalistele de la CSU Oradea s-au impus cu 3-0 în jocul de pe teren propriu cu CSM Sibiu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitarele orădence au obţinut o victorie clară în primul joc disputat pe teren propriu în noua ediţie de campionat a Diviziei A2. Astfel, sâmbătă, la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea, în cadrul celei de a doua etape a Seriei A2 Vest, CSU Oradea s-a impus cu scorul de 3-0 în confruntarea cu CSM Sibiu.

Jocul a început sub semnul echilibrului, dar oaspetele au dat emoţii gazdelor doar în primul set, care s-a încheiat cu scorul de 25-23, după ce sibiencele au reuşit să egaleze la 23, în urma unei relaxări a gazdelor.

Următoarele două seturi au fost controlate apoi autoritar de orădence, care au preluat conducerea din startul acestora şi s-au distanţat confortabil, adjudecânduşi-le cu 25-17, respectiv 25-12.

Evoluţia foarte bună a experimentatelor Anca Paşca, Iuliana Fîcă şi Ana Maria Radu-Fîcă, alături de prestaţia celor două coordonatoare, Roxana Haidu şi Daiana Adamcsik, au dat încredere mai tinerelor colege Flavia Chiş şi Mădălina Pura.

De asemenea, "am consemnat debutul de bun augur al jucătoarei Andreea Maxim, transferată de la CSM Satu Mare şi a jucătoarei Alexandra Breban, din finalul setului III", a declarat Paul Alexi-Szabo, mangerul echipei bihorene.

"Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să obţinem prima victorie şi să încercam pe cât posibil să ne păstrăm zâmbetul şi buna dispoziţie în cadrul echipei, pentru a crea o atmosferă care să dea posibilitatea unor tinere jucătoare să evolueze cât mai bine, să se integreze în cadrul grupului şi să reuşim să asigurăm o continuitate la nivel de senioare pentru cluburile existente în judeţul Bihor", a precizat antrenoarea formaţiei CSU Oradea, Mariana Szabo-Alexi.


CSU Oradea – CSM Sibiu 3-0 (25-23,25-17,25-12)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu-Fîcă Ana Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Rizea Antonia (libero), Maran Andreea, Pura Mădălina, Breban Alexandra, Bikvalvi Alexandra, Petrescu Atena, Suciu Delia şi Goina Talida. Antrenor: lector univ.dr. Szabo-Alexi Mariana.

Următoarele două jocuri se anunţă foarte dificile pentru orădence. Acestea se vor disputa în deplasare, la Braşov, iar săptămâna viitoare, la Craiova.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON