URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2017, 20:19

Voleibalistele de la CSU Oradea au început cu o înfrângere, în deplasare, noul sezon competițional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de volei feminin CSU Oradea a debutat în noul sezon competițional cu o înfrângere, în fața echipei CSU Medicina Târgu Mureș, cu 0-3 (13, 16, 21). Meciul a contat pentru prima etapă din ediția 2017-2018 a campionatului Diviziei A2, iar orădencele s-au confruntat cu o formație care și-a testat jucătoarele ce pot evolua în Divizia A1.

De menționat că startul Diviziei A2 la volei feminin a reunit în Seria Vest, alături de CSU Oradea, și echipele CSU Politehnica Timișoara, CS Volei Club Deva, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, CSM Sibiu, ACS Transilvania Brașov, precum și echipele retrogradate din Divizia A1, FC Argeș Pitești și SCM U Craiova.

Astfel, universitarele orădene vor avea un sezon foarte greu, având în vedere faptul că adversarele sunt mult mai experimentate și beneficiază de bugete consistente cu sprijin din partea autorităților locale și nu numai.

Totuși, este de remarcat faptul că „tradiția voleiului orădean continuă, prin dăruirea și pasiunea unor fete care îmbină studiul cu activitățile sportive de performanță și care doresc să reprezinte cu daruire Oradea și Universitatea din Oradea”, după cum se precizează într-un comunicat al echipei.

Și în acest sezon, antrenoarea Mariana Szabo-Alexi se bazează pe simbioza dintre îmbinarea experienței unor sportive consacrate și studente, cu tinerețea unor eleve și junioare ce provin de la cluburi din Oradea și județul Bihor.

Astfel, lotul echipei CSU le are în componență pe consacratele: Pașca Anca (studentă la Facultatea de Știinte Economice), surorile Fîcă-Radu Ana Maria și Fîcă Iuliana și Haidu Roxana (abosolvente de Educație Fizică și Kinetoterapie), jucătoare cu experiență, inclusiv la nivel de Divizia A1, care și-au dorit, în pofida lipsei unei recompense financiare substanțiale să continuie activitatea la CSU Oradea.

Alaturi de acestea, sunt legitimate și studentele Facultății de Geografie, Turism și Sport, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Rizea Antonia și Maxim Andreea (ultima, transferata de la CSM Satu Mare), toate fiind înmatriculate în anul I. La acestea se adaugă Maran Andreea, studentă în anul II la Facultatea de Medicină și Farmacie.

Lotul este completat de junioarele ce activează cu dublă legitimare la două cluburi din județ: Flavia Chiș (legitimată la clubul ACS Viitorul Borș, antrenor Holhoș Adrian) și şase sportive ce provin de la LPS Bihorul Oradea, antrenor prof. Rodian Achimescu. Este vorba despre: Pura Mădălina, Breban Alexandra, Bikvalvi Alexandra, Petrescu Atena,Suciu Delia și Goina Talida.

Primul joc pe care voleibalistele de la CSU Oradea îl vor disputa acasă va avea loc în etapa următoare, sâmbătă, 14 octombrie, când bihorencele vor întâlni echipa CSM Sibiu. Jocul este programat la Sala Polivalentă a Universității din Oradea, cu începere de la ora 12.30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON