URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2016, 10:22

Victorie importantă, la Sebeş, pentru handbaliştii de la CSM Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După înfrângerea de acasă, din faţa liderului, din prima etapă a returului campionatului Diviziei A, Seria B, la handbal masculin, formaţia orădeană CSM s-a deplasat la sfârşitul săptămânii la Sebeş, pentru confruntarea cu echipa locală ACS Muhlbac.

Meciul, care s-a desfăşurat duminică în Sala Florin Fleşeriu din localitate, a adus o bună evoluţie pentru elevii antrenorului Sebastian Tudor, care au condus pe toată durata partidei şi au reuşit să câştige cu scorul de 37-32, după ce la pauză conduceau cu 19-13.

Din nou, echipa orădeană s-a confruntat cu probleme de efectiv. Astfel, pe lângă absenţa celor doi suspendaţi, Niţu şi Acsinia, precum şi a accidentatului Păuna, în minutul 13 al jocului s-a accidentat şi experimentatul Devid Munea, cel care intrase bine în joc şi care până atunci a reuşit să înscrie 4 goluri. În minutul 13 însă, pe o aruncare la poartă, s-a tăiat la mână, cel mai probabil în unghia unui adversar. El nu a mai putut continua jocul şi a fost dus cu salvarea la spital, unde i s-a aplicat două copci, iar conform antrenorului Sebastian Tudor. Handbalistul va lipsi de pe teren 10 zile.

Cu toate aceste probleme de lot, handbaliştii orădeni s-au mobilizat exemplar şi au reuşit un joc bun, obţinând "o victorie mare la Sebeş", după cum a precizat şi tehnicianul Sebastian Tudor.

Principalii marcatori ai orădenilor în această confruntare a fost Georgel Haiduc şi Marian Clipea, autori a câte 9 goluri. I-au urmat: Radu Răzvan Radu, cu 8 goluri, Devid Munea, cu 4, Cătălin Crăciun şi Angelo Svoboda, cu câte 3 goluri, şi Alin Drăgan, cu 1 gol. Pe lângă aceştia la CSM au mai jucat portarii Dragoş Nedelcu, Flaviu Duma şi Adrian Gale, precum şi jucătorii Eduard Szilagyi, Zsolt Steiner şi Cosmin Oşvat.

De la gazde, principalul marcator a fost Adrian Ţone, autor a 8 goluri.

"Felicit echipa pentru victorie. Este o victorie obţinută în condiţii speciale, cu multe probleme de lot. Din păcate l-am pierdut pe Devid Munea, un jucător experimentat, pe care nu ştiu dacă-l vom recupera până la meciul următor, de acasă cu Universitatea Craiova. După acest succes, am mai urcat două locuri în clasament, de pe VII pe V, cu 22 de puncte, la egalitate cu Academia Minaur Baia Mare, de pe locul IV. Returul se anunţă în favoarea noastră, iar victoriile aduc victorii, de aceea avem speranţe că vom ajunge în clasament acolo unde îi este locul echipei noastre", a declarat, pentru BIHOREANUL, antrenorul formaţiei CSM Oradea, Sebastian Tudor.

CSM Oradea a acumulat a 7-a victorie din sezon şi urmează să dispute un nou meci, sâmbătă, 20 februarie, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, de la ora 13, cu Universitatea Craiova.

În celelalte partide ale etapei a doua din returul Diviziei A, Seria B, HCM Sighişoara s-a impus cu 32-30 în faţa celor de la Academia Minaur Baia Mare, CSM Făgăraş a dispus cu 26-22 de Universitatea Cluj, CSM Satu Mare a câştigat cu 32-26 meciul cu HC Sibiu, iar CSU CNOT Braşov a dispus la zece goluri, cu 35-25 de CNE Sighişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON