URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2018, 23:33

Victorie fără probleme pentru campionii de la CSM CSU Oradea, în disputa cu Dinamo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut sâmbătă seară cea de-a doua victorie din noua ediţie a campionatului Ligii Naţionale.

Elevii antrenorului Cristian Achim au evoluat pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, unde au primit replica echipei bucureştene Dinamo Ştiinţa, o formaţie mult schimbată în bine faţă de ediţiile anterioare şi care a arătat promiţător în primele două runde.

De această dată însă, jucătorii campioanei nu le-au dat nicio şansă bucureştenilor, învingându-i cu scorul de 85-69, după ce şi-au adjudecat clar primele trei sferturi.

La prima pauză, orădenii conduceau deja cu zece puncte, scor 26-16, iar după ce în sfertul II au mai înscris 20 de puncte, timp în care au primit numai 15, la jumătatea confruntării avantajul a fost de 15 puncte în favoarea gazdelor, care conduceau cu 46-31.

Nici în jumătatea secundă lucrurile nu au stat altfel, pentru că şi sfertul al III-lea a fost adjudecat tot de echipa bihoreană, cu 24-20, fapt care a făcut ca în pauza dinaintea ultimei secvenţă tabela să indice 70-51. La această diferenţă de scor, bihorenii s-au mai relaxat, iar Dinamo Ştiinţa a marcat 18 puncte, faţă de doar 15 ale orădenilor în ultimul sfert, ceea ce a făcut ca rezultatul final al întâlnirii să fie 85-69 pentru CSM CSU Oradea. Astfel, s-a înregistrat o victorie reconfortantă pentru echipa campioană en-titre în etapa a III-a a Grupei valorice A din Liga Naţională.

Cu 5 puncte, elevii antrenorului Cristian Achim ocupă locul II în ierarhia la zi.

Principalul marcator al jocului cu Dinamo a fost Kris Richard, autor a 18 puncte. L-a urmat Vaidas Kariniauskas, cu 16 puncte, şi Muhamed Pasalic, cu 15 puncte. De la Dinamo, cel mai eficace s-a dovedit a fi Michael Deloach, autor a 16 puncte.

"A fost un meci obligatoriu de câştigat. Este o victorie necesară precum aerul. Am obţinut-o după un joc cu părţi foarte bune şi cu unele mai puţin bune. Încercăm să găsim calea. Jucăm chiar şi cu doi conducători de joc în acelaşi timp. Încercăm să-l folosim mai mult pe Lucic. Încercăm să facem diverse lucruri astfel încât ca ele să înceapă să funcţioneze. Mă bucură numărul de pase decisive. Eu cred că cel real este un pic mai mare decât ce avem pe foaie. Acesta a fost unul dintre lucrurile pe care le-am urmărit. Mă bucur că uşor-uşor, Pasalic îşi intră în forma pe care o cunoaştem. Este al doilea meci consecutiv în care Fometescu a jucat foarte bine. Aşadar, sunt câteva motive de satisfacţie. Sunt şi câteva lucruri care nu mi-au plăcut, pe care vom încerca să le corectăm cât putem de repede", a declarat tehnicianul bihorenilor, Cristian Achim, la conferinţa de presă după joc.


CSM CSU Oradea – Dinamo Ştiinţa Bucureşti 85-69 (26-16, 20-15, 24-20, 15-18)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1200
Arbitri: Alin Faur, Laszlo Bukuresti şi Ciprian Ciocan
Comisar FRB: Viorel Constantinescu

Marcatori CSM CSU Oradea: Kristopher Jameil Richard 18 puncte, Vaidas Kariniauskas 16, Muhamed Pasalic 15, Uros Lucic 10, Laszlo Lazar 9, Marcus Darrel Ginyard 6, Tudor Fometescu 5, Giordan Lee Watson 4 şi Arturas Valeika 2 puncte.

Marcatori Dinamo Ştiinţa: Michael Deloach 16 puncte, Zoran Vrkic 13, Dorde Kaplanovic 12, Justin Baker 10, Modestas Kumpys 6, Daniel Ioniţă 4, Mihnea Valentin Andrei 3, Marcu Badiu 2, Anton Diaconescu 2 şi Andrei Calenic 1 punct.

În alte partide din etapa a III-a a Grupei valorice A din Liga Naţionlă de baschet masculin, BCM U FC Argeş Piteşti a întrecut pe teren propriu, cu scorul de 96-91, formaţia CS SCM Timişoara, iar Steaua s-a impus la Cuj, pe terenul celor de la U BT, cu scorul de 71-67, vineri, iar sâmbătă, SCM U Craiova a câştigat jocul de acasă cu BC CSU Sibiu, cu scorul de 74-71.

În runda viitoare, orădenii de la CSM CSU vor juca în deplasare, pe terenul echipei SCM U Craiova, duminică, 28 octombrie, cu începere de la ora 17:30. Până atunci însă, campioana României va evolua miercuri, 24 octombrie, din nou în cupele europene, în FIBA Europe Cup, în Olanda, cu ZZ Leiden, cu începere de la ora 21, într-un meci care va putea fi urmărit pe canalul You Tube FIBA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON