URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2019, 15:26

Victorie clară: Luceafărul și-a învins cu 4-0 contracandidata la evitarea retrogradării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea confirmă forma bună în care se află şi, după ce săptămâna trecută au reuşit să dea lovitura la Arad, unde au învins surprinzător de clar, cu 3-0, pe UTA, de această dată, sâmbătă, la Sânmartin, elevii antrenorului Cristian Lupuţ nu le-au dat nicio şansă băcăuanilor de la Aerostar, pe care i-au întrecut categoric cu scorul de 4-0.

Meciul era foarte important pentru ambele echipe, care luptă pentru evitarea retrogradării, „meci de şase puncte”, aşa după cum au transmis reprezentanţii celor două echipe înaintea întâlniri.

Bihorenii au reuşit să-şi ia însă şi revanşa, după ce în tur, în toamnă, la Bacău au cedat cu 1-3.

Bine mobilizaţi de antrenorul Cristian Lupuţ, luceferii au zburdat în primele minute ale întâlnirii de sâmbătă, reuşind să înscrie chiar de două ori în primele şase minute. Mai întâi a marcat atacantul Bebey, după care Vasile Pop a dus scorul la 2-0.

În partea a doua, Alexandru Dulca, cel care marcase şi la Bacău şi-a făcut numărul, înscriind chiar de două ori.

O ploaie de goluri

Nu bine a început partida şi jucătorii bihoreni şi-au surprins şi suporterii, marcând în minutul 2, după o centrare de pe partea dreaptă. Vasile Pop a preluat larg, mingea a ajuns la Bertrand Bebey, care îndeplinit o simplă formalitate din trei metri, deschizând scorul. Nu au trecut decât patru minute şi în minutul 6, Vasile Pop a primit la marginea careului, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă şi a şutat din stânga, pe jos, la colţul lung, învingându-l pe portarul băcăuan Udeanu, 2-0.

La acest scor, replica oaspeţilor a fost destul de palidă. În minutul 18, Al. Ciocâlteu a şutat de la 22 de metri, pe jos, dar a reţinut portarul Moga în doi timpi. Apoi, în minutul 20, după ce Buhăcianu a obţinut o lovitură liberă periculoasă, de la 16 metri, a executat acelaşi Ciocâlteu, însă a trimis peste transversală.

Bihorenii au revenit în atac şi în minutul 23 au mai trimis o dată mingea în poartă, dar arbitrii nu au validat până la urmă golul.  Bebey a trimis dincolo de linia porţii, din 3 metri, cu o lovitură de cap, centralul a validat în primă fază golul, însă a revenit asupra deciziei şi l-a anulat, după intervenţia asistentului Călin Cimponeriu, care a semnalizat ofsaid.

În pauză s-a intrat cu avantajul de 2-0 al orădenilor şi, deşi publicul spectator s-ar fi aşteptat în partea a doua la o replică mai bună din partea băcăuanilor, aceasta n-a mai venit, bihorenii controlând jocuş şi-n repriza secundă. Astfel, în minutul 49 s-a consemnat o nouă ocazie mare pentru Luceafărul. După un corner bătut de pe stânga, Vasile Pop a reluat din 3 metri peste transversală, cu poarta goală în faţă.

Apoi, în minutul 60, Bebey a şutat de la 20 de metri, pe jos, dar a reţinut portarul. În minutul 63 însă, Vasile Pop a prins un un şut-centrare bun din marginea dreaptă a careului, balonul a zguduit bara de la colţul lung, iar mingea a fost respinsă apoi în corner. După lovitura de colţ ce a urmat, Yabre a reluat cu capul din 6 metri, dar pe lângă bară.

În minutul 69 Luceafărul a urcat scorul la 3-0, după ce Alexandru Dulca a prins un şut foarte bun de la 22 de metri, în stânga lui Udeanu, portarul celor de la Aerostar nemaiputând face altceva la această fază, decât să scoată mingea din plasă.

Nici la acest scor, orădenii nu s-au oprit, iar în minutul 80, după ce V. Pop a centrat perfect de pe dreapta, Luduşan nu a putut să-l învingă pe portar din doar 3 metri. A venit însă minutul 89, când Alexandru Dulca a fost angajat la marginea careului, a scăpat singur cu Udeanu, l-a depăşit şi pe acesta şi a trimis în poartă, 4-0.

Victorie importantă

Astfel, Luceafărul a obţinut una dintre cele mai clare victorii din actualul sezon, o victorie importantă, care, chiar dacă nu o urcă în clasament decât un loc, o îndepărtează la câteva puncte de echipele aflate pe poziţiile retrogradabile.

„Felicit jucătorii pentru că au înţeles mesajul meu de săptămâna aceasta. Îmi doream foarte mult după jocul de la Arad să legăm o victorie. Este o victorie pe deplin meritată. Mă bucur că echipa este pe un drum bun. E prima dată în acest campionat când legăm două victorii. Eu zic că am făcut un joc foarte bun, sunt mulţumit de toată lumea. Este o victorie de şase puncte. După jocul din tur, pe care l-am pierdut cu 3-1, aveam o revanşă de luat, dar mă bucur că băieţii au reacţionat la aceste lucruri, iar acum avem o săptămână liniştită, în care trebuie să pregătim meciul de la Clinceni”, a declarat, după partidă, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Lupuţ.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua la Clinceni, cu Academica, o echipă care luptă pentru promovare. Jocul va avea loc sâmbătă, 30 martie.


Luceafărul Oradea - Aerostar Bacău 4-0(2-0)

Au marcat: Bebey (min. 2), V. Pop (min. 6) şi Al. Dulca (min. 69 şi 89)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor)

Luceafărul: Moga – Ciul, Oros - cpt., Yabre, Al. Băican – P. Mitrică (min. 62 P. Chiorean), Prejmerean (min. 43 Preoteasa), Lu Yuefeng, Al. Dulca - Vas. Pop şi Bebey (min. 72 Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ

Aerostar: Udeanu - Ţenea, Vişinar, Al. Ichim, Carabela – H. Ilie (min. 90 Al. Cadar), Tăbăcariu (min. 56 I. Chirilă), Boateng (min. 62 Al. Pop), Ciocâlteu – Buhăcianu şi Vraciu – cpt. Antrenor: Florin Bratu
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Alexandru Filip (Timişoara).


Etapa a 26-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

Luceafărul Oradea - Aerostar Bacău 4-0

CS Baloteşti - Ripensia Timişoara 0-2

Pandurii Târgu Jiu - Dacia Unirea Brăila 5-2

Metaloglobus Bucureşti - SSC Farul Constanţa 2-1

Academica Clinceni - UTA Arad 2-0

Duminică

Energeticianul - CS Mioveni 0-0

Sportul Snagov - ACS Poli Timişoara 0-0

Chindia Târgovişte - Daco-Getica Bucureşti 4-2

ASU Politehnica Timişoara - Petrolul Ploieşti 3-0

Universitatea Cluj - FC Argeş 0-0


Clasament final etapa 26

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON