URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2018, 19:48

Victorie categorică! CSM Oradea a câştigat meciul 3 al finalei cu Steaua Bucureşti cu 24 puncte diferenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meciul trei al finalei Ligii Naţionale de Baschet Masculin disputat de CSM CSU Oradea şi CSM Steaua Eximbank Bucureşti a fost câştigat la o diferenţă uriaşă de elevii lui Cristian Achim. Învinşi în meciul precedent, pe teren propriu, orădenii au afişat o determinare incredibilă, câştigând partida cu 94-70.

Steliştii n-au avut soluţii în faţa apărării foarte bine construite a orădenilor şi, complet dezarmaţi, au fost conduşi aproape tot meciul.

Abordând cu o încredere în forţele proprii de apreciat, jucătorii de la CSM CSU au început foarte bine din nou, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi în primele două dispute. Astfel, după 10 minute de joc, bihorenii conduceau cu 26-13. Deşi în sfertul secund situaţia s-a mai echilibrat, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au păstrat diferenţa de pe tabelă, chiar au mai majorat-o un pic, după ce au marcat 20 de puncte şi au primit 18. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 46-31.

Evoluţia bună a oaspeţilor a continuat şi în partea secundă, cu evoluţii de remarcat pentru Kariniauskas şi Richard, bihorenii nu le-au dat nicio şansă steliştilor, câştigând şi sfertul III, cu 22-17. Avantajul de 20 de puncte, scor 68-48, luat de orădeni la ultima pauză a spus totul despre diferenţa din acest meci dintre cele două combatante.

Şi pentru ca să se consemneze un meci perfect pentru CSM CSU, echipa bihoreană a câştigat şi sfertul IV, cu 26-22, iar mai mult decât atat, antrenorul Achim şi-a permis luxul ca în ultimele trei minute să-i trimită în teren pe tinerii de pe bancă, Fometescu, Gavrilă, Lazar şi Nicolescu. Cu toate acestea, succesul conturat al orădenilor a fost la 24 de puncte, scor 94-70.

"Am fost extrem de motivaţi şi de concentraţi în acest meci. Sunt foarte fericit pentru felul în care am abordat jocul, dar mai ales pentru că am reuşit să menţinem acelaşi nivel de motivare şi determinare pe tot parcursul partidei. Ne-am dorit să ne luăm înapoi victoria pe care am ratat-o în ultimul meci de la Oradea. Băieţii au fost fantastici de la început până la capăt. Vreau să le mulţumesc fiecăruia dintre ei. Abordarea, motivaţia şi atitudinea lor au fost elementele determinante ale acestui meci. Sunt foarte fericit din acest considerent", a declarat, după meci, antrenorul formaţiei CSM CSU, Cristian Achim.

Cel mai bun marcator al Oradiei a fost Kariniauskas, cu 21 de puncte. L-au urmat: Richard cu 20, Zeno cu 17, Denison cu 12, Nicolescu cu 7, Valeika cu 6 şi Mandache cu 5 puncte. De asemenea, Fometescu, Gajovic şi Gavrilă şi-au trecut în cont câte 2 puncte.

De la Steaua cele mai multe puncte le-a înscris Marinov, 17 la număr.

După acest joc, scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU Oradea, iar meciul 4 se va juca marţi, de la ora 20, tot la Bucureşti. Şi acea partidă va fi transmisă în direct la DigiSport, iar suporterii orădeni vor avea ocazia s-o urmărească în Piaţa Unirii, acolo unde va fi instalat un ecran de mari dimensiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON