URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2015, 13:16

Tinerii înotători orădeni remarcaţi la CN de poliatlon de la Bacău: Orădeanul Mihnea Dăscălescu a bătut un record naţional vechi de 29 de ani!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii înotători ai clubului Crişul Oradea s-au remarcat din plin la întrecerile Campionatului Naţional de poliatlon pentru copii de 10-11 ani, care s-a desfăşurat la Bacău, în perioada 4-6 decembrie.

Astfel, între altele, elevii antrenorului Zsolt Illes au reuşit să doboare şi un record vechi de 29 de ani. Este vorba despre Mihnea Dăscălescu, care a devenit unul dintre performerii competiţiei, după ce a avut patru clasări pe podium şi a doborât acel record naţional.

Mihnea Dăscălescu a devenit campion naţional în proba de 50 m bras, cu timpul de 35 secunde şi 75 de sutimi, doborând recordul naţional, care era de 36 secunde şi 40 de sutimi, care data din 1986.

În vârstă de 11 ani şi având deja 1,81 m, Mihnea Dăscălescu s-a mai remarcat în ultima perioadă, după ce luna trecută a mai stabilit un record naţional, cu ocazia unui concurs internaţional desfăşurat în Ungaira, la Hajduszoboszló, în proba de 100 m bras, cu rezultatul de 1 minut 19 secunde şi 80 de sutimi. De notat că şi acest record a fost destul de vechi, datând din anul 1981.

"Federaţia a omologat cu întârziere acel record de la Hajduszoboszló, probabil că nu au avut încredere în corectitudinea rezultatelor. Mihnea le-a dovedit însă la poliatlonul de la Bacău că este oricând pregătit să bată şi alte recorduri" a declarat antrenorul Illés Zsolt.

"Mihnea este un copil foarte talentat, cu care nu putem decât să ne mândrim. Depinde doar de el să muncească în continuare şi să-şi facă o carieră pe măsura talentului său. Să sperăm că va confirma în continuare, pentru că rezultatele se obţin mult mai greu pe măsura creşterii vârstei", a declarat şi directorul clubului Crişul, Ionel Bungău.

Pe lângă recordul naţional din cadrul probei de 50 de metri bras, la Bacău, Mihnea Dăscălescu a mai ocupat locul II în proba de 200 m liber, precum şi locul al III-lea la general (totalul de patru probe individuale) şi cu ştafeta de 4×50 m liber, împreună cu Adrian Bejuşcă, Szilágyi Szabolcs şi Szentpéteri Márk, rezervă fiind Raul Benţe.

De asemenea, pe lângă clasările pe podium, înotătorul orădean s-a mai situat şi pe locul al V-lea  în proba de 50 m liber şi pe poziţia a VI-a la 200 m mixt.

În proba feminină de ştafetă, echipa formată din Fila Barbara, Kemecsei Csenge, Biró Dorotya şi Márton Panna s-a situat pe locul al IV-lea, la 4×50 m liber şi 4×50 m mixt.

La individual, Papp Zselyke a încheiat cursa de 50 m spate pe locul V, în timp ce în clasamentul general pe echipe, CS Crişul (antrenori Illés Zsolt şi Georgeta Schier) s-a clasat pe poziţia a V-a din 57 de cluburi participante, o performanţă de apreciat pentru tânăra secţie de înot a clubului orădean.

Pe de altă parte, tot în această lună, în perioada 17-20 decembrie, la Piteşti, va avea loc Campionatul Naţional de poliatlon la cadeţi, competiţie la care clubul Crişul va fi reprezentat de doi sportivi, Huszar Ingrid şi Sebastian Buzlea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON