URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2011, 11:26

Stadionul municipal se pregăteşte pentru prima ligă

Stadionul municipal se pregăteşte pentru prima ligă (foto: Ovi Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce FC Bihor s-a clasat pe poziţia a IV-a la sfârşitul turului de campionat al ediţiei actuale din liga a II-a, clubul orădean se află în procesul de licenţiere pentru ediţia viitoare competiţională, alături de echipele din primul eşalon. Aceasta înseamnă că, dacă va obţine promovarea în această vară, clubul fanion va trebui să întrunească anumite condiţii pentru a putea activa pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Ca urmare, clubul orădean trebuie să ajungă cu datoriile la zero, iar stadionul pe care îşi va disputa jocurile de pe teren propriu trebuie să îndeplinească cerinţele Ligii I.

Acesta este şi motivul pentru care zilele trecute, la Stadionul "Iuliu Bodola" a descins o delegaţie formată din vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dumitru Voloşeniuc, noul preşedinte al FC Bihor Şerban Morcan, directorul Administraţiei Imobiliare Cristian Beltechi şi preşedintele CF Liberty Cătălin Sărmăşan, alături de şeful biroului bazei sportive Ovidiu Clonda şi mai mulţi arhitecţi.

Aceştia au "inventariat" starea stadionului, pentru a şti cum să pună problema la împărţirea bugetului, având în vedere că investiţiile urmează să se facă în cea mai mare parte din bani alocaţi de la bugetele autorităţilor locale, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

Deşi deocamdată concluziile inspecţiei nu au fost trasate, cert este că pentru ca stadionul orădean să corespundă cerinţelor ligii I vor trebui făcute anumite investiţii care să vizeze, printre altele, o sală de forţă, noi vestiare, precum şi grupuri sanitare. Se discută chiar şi despre demolarea şi refacerea tribunei a II-a, o nouă tabelă de marcaj modernă, precum şi de crearea unor locuinţe pentru fotbalişti.

Aceste planuri survin ca urmare şi a programului de licenţiere în care este inclus clubul bihorean, după o pauză de câţiva ani, de când nu s-a mai mişcat mare lucru în modernizarea stadionului municipal.

Validarea procesului de licenţiere este prevăzută undeva prin lunile aprilie - mai, astfel că în primăvară principalul stadion din judeţ ar trebui să intre în şantier. Lucrările urmează să demareze pe la începutul lunii martie, după ce vor fi stabilite bugetele locale pe noul an, în vederea cărora a fost efectuată inspecţia lui Voloşeniuc.
Într-o altă ordine de idei, din returul de campionat, echipa mare a clubului orădean speră să se antreneze şi pe terenul al doilea, acolo unde se aşteaptă finalizarea lucrărilor în această primăvară.

Mihai Anghel

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON