URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2018, 08:02

Și-a revenit CSM-ul: A învins și sâmbătă seara, liderul la zi al campionatului!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au demonstrat și sâmbătă seara că nu a fost întâmplătoare victoria de miercuri din FIBA Europe Cup, cu echipa turcă Sakarya.

De această dată, elevii antrenorului Cristian Achim au primit, în campionat, vizita liderului la zi din Grupa A a Ligii Naționale, iar evoluția lor a fost foarte bună din nou, reușind să se impună în fața celor de la BC CSU Sibiu la o diferență de zece puncte, cu scorul de 78-68, după ce au condus mai în parmanență. Mai exact, doar de două ori echipa oaspete s-a aflat în avantaj, în sfertul II, în restul timpului „roș-albaștrii” fiind în avantaj pe tabelă.

Din start echipa campioană s-a instalat la conducere, câștigând primul sfert cu 24-20. Mult mai echilibrat sfertul secund, a fost adjudecat la limită de oaspeți, cu 17-16, astfel încăt, tabela de marcaj la pauza mare a disputei consemna o diferență de trei puncte între cele două combatante, scor 40-37 în favoarea CSM-ului.

Din sfertul secund diferența a început să crească, orădenii marcând în acest interval de zece minute, 20 de puncte, față de 14 ale vizitatorilor, astfel încât în ultima pauză s-a intrat cu 60-51.

Stăpâni pe situație, campionii au știut să gestioneze finalul de meci, ultima secvență încheindu-se cu 18-17 pentru ei, ceea ce a făcut ca rezultatul final al întâlnirii să fie 78-68 pentru CSM CSU Oradea, echipă care ajunge acum la cea de-a treia victorie în actuala ediție de campionat și ghinioanele par a fi sparte.

Din nou Kris Richard a fost cel mai eficace, cu 20 de puncte, Pasalic și Watson secondându-l, cu câte 14 puncte. De la sibieni, K. Hardy a fost principalul marcator, cu 17 puncte.

„Consider că este cel mai bun meci pentru echipa noastră în acest sezon competițional. Aici includ și meciul cu Sakarya de la mijlocul acestei săptămâni. Am început să funcționăm ca o echipă, atât în atac, cât și în apărare. Firește avem în continuare de lucrat și de îmbunătățit, însă încep să ne recunosc după acest meci. Mi-a plăcut foarte tare efortul depus, viteza în care am jucat. Se vede că am intrat într-o formă sportivă corectă. Se vede și că revenirea lui Denison este un mare punct pozitiv pentru noi. Prin revenirea lui suntem mai atletici, mai mari, mai fizici. Din punct de vedere colectiv a fost cel mai bun joc din acest început de sezon pentru echipa noastră”, a declarat, după partidă, antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.


CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu 78-68 (24-20, 16-17, 20-14, 18-17)

Marcatori CSM CSU Oradea: K. Richard 20 puncte, M. Pasalic 14, G. Watson 14, V. Kariniauskas 9, S. Denison 8, A. Valeika 8, M. Ginyard 2, L. Lazar 2 și T. Fometescu 1 punct.

Marcatori BC CSU Sibiu: K. Hardy 17 puncte, C. Cooper Williams 10, J. Tamulis 10, M. Pratt 9, I. Philmore 7, M. Dragoste 5, W. Brosser 3, R. Falker 3, L. Tohatan 2 și A. Gavriloaia 2 puncte


În clasament, CSM CSU Oradea are opt puncte și se află în grupul celor trei echipe care-și împart pozițiile de pe podium, cu câte 8 puncte. Celelalte sunt BC CSU Sibiu și BC M FC Argeș Pitești.

În runda viitoare, „leii roșii” se vor confrunta din nou pe teren propriu, cu U BT Cluj, duminică, 11 noiembrie, de la ora 20:15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON