URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2016, 21:19

Secţia de fotbal de la CSM prinde contur: Florin Fărcaş a fost numit antrenor coordonator

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta, a anunţat, joi, cine va fi antrenorul coordonator al grupelor de copii şi juniori de la secţia de fotbal de la CSM. Anunţul vine după ce Consiliul Local a votat, recent, înfiinţarea unei secţii de fotbal la Clubul Sportiv Municipal Oradea şi după ce au fost îndeplinite şi formalităţile către Ministerul Tineretului şi Sportului.

FC Bihor, la CSM

"Pentru că noi preluăm grupele de copii şi juniori de la FC Bihor şi pentru că nu suntem adepţii schimbării doar de dragul schimbării, am decis să-l numim pe domnul Florin Fărcaş în această funcţie, el fiind ultimul coordonator al grupelor de copii şi juniori de la FC Bihor şi cunoaşte foarte bine situaţia", a declarat Florin Birta, în deschiderea conferinţei de presă.

Preşedintele CSM a precizat faptul că noua secţie va avea 11 grupe de copii şi juniori. "Vor fi cinci antrenori, care vor avea câte două grupe, iar antrenorul coordonator va antrena cea de-a 11-a grupă", a mai afirmat Birta.

Acesta a spus că vor fi preluate de la FC Bihor "doar atâtea grupe câte îşi doresc să fie preluate". "Săptămâna viitoare vom avea întâlniri cu copii, părinţii şi antrenori, prin care le vom prezenta proiectul nostru şi îi vom invita să vină la CSM", a mai declarat Birta.

În cazul în care toate grupele de copii şi juniori de la FC Bihor vor accepta să treacă la CSM, organigrama secţiei de fotbal va cuprinde, pe lângă antrenorul coordonator, încă cinci antrenori şi un antrenor cu portarii, care va fi Paul Dumitru.

Întrucât la FC Bihor erau, până recent, 7 antrenori, Birta a spus că "după o analiză, pe care o s-o avem împreună cu Florin Fărcaş, va trebui să ne decidem la care dintre ei să renunţăm, pentru că vrând nevrând, la doi va trebui să renunţăm".

De precizat şi faptul că la Centrul de Copii şi Juniori al clubului FC Bihor au existat 12 grupe, însă una, cea de 97-98, s-a autodizolvat, pentru că şase jucători au plecat la LPS Bihorul, iar ceilalţi şi-au căutat alte angajamente prin judeţ.

Taxa: 100 lei

"La CSM vor fi asigurate toate condiţiile, baza de pregătire, deplasările, baremurile de arbitraj, însă orice copil va trebui să plătească o taxă de 100 de lei pe lună, care va fi achitată către club. Nu mai vrem să se audă că antrenorii primesc bani de la părinţi sau copii. Dacă vom avea de-a face cu aşa ceva, sancţiunea va fi drastică, prin desfacerea contractului de muncă. Totuşi, dacă vreun părinte vrea să sponsorizeze secţia de fotbal a clubului, sigur că îl primim, dar aceasta se va face transparent, la club", a mai declarat Florin Birta.

Preşedintele CSM a precizat şi faptul că antrenorii vor avea contracte pe un an de zile şi în fiecare an vor avea loc evaluări ale acestora, în funcţie de care se va decide continuare cu ei sau nu.

"Este o onoare şi sunt foarte mulţumit de alegerea care a făcut-o domnul preşedinte. Sunt bucuros, în aceeaşi măsură că s-a dat posibilitatea şi s-a dat credit copiilor să-şi desfăşoare în continuare activitatea, la baza sportivă, pentru că ştim foarte bine că de-a lungul anilor Oradea a avut tot timpul copii talentaţi şi deschidere largă spre fenomenul fotbalistic", a declarat şi Florin Fărcaş.

Pe lângă grupele de copii şi juniori, clubul CSM Oradea va înfiinţa la vară o echipă de seniori, care va fi bazată, în principal, pe jucătorii de la grupele de juniori mari şi care va fi înscrisă în Liga a IV-a sau Liga a V-a, "în funcţie de cum se va putea şi cum ne vor ajuta cei de la AJF", a mai precizat Florin Birta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON