URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2011, 19:09

Şapte titluri pentru orădeni, la Campionatul Naţional de karate tradiţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 30 aprilie - 1 mai, Arena "Antonio Alexe" a găzduit cea de XX-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate tradiţional pentru juniori, tineret şi seniori, în cadrul căreia s-a stabilit ierarhia pentru acest an.

În lupta pentru titlu au pornit cei mai buni karateka (aproximativ 160 de sportivi), calificaţi de la faza interzonală desfăşurată la Iaşi, reprezentând 26 de cluburi din întreaga ţară.

Clubul UAMT - Univ. Agora s-a numărat printre protagoniştii competiţiei, reuşind să obţină 7 medalii de aur, 9 de argint şi 4 de bronz: Alexandra Baba a fost performera orădenilor, cu 3 medalii de aur la probe diferite (kata individual, kumite individual şi fukugo), ea fiind secondată de Raul Tudorică, medaliat cu aur la fukugo tineret, Ionel Bara, ocupant al primei poziţii la categoria de kumite individual juniori II, de echipa de kumite a băieţilor (formată din Bernath Csaba, Mirel Matei, Raul Tudorică şi Igor Gonţa), precum şi de perechea Robert Botez şi Ionel Bara, care a obţinut aurul la Enbu masculin, juniori II.

Totodată şi celălalt club orădean, CS Fudoshin, se poate mândri cu o medalie de bronz, obţinută la categoria de cadeţi.

Concursul, organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, în colaborare cu C.S. UAMT - Univ .Agora Oradea, s-a bucurat de "o organizare ireproşabilă", după cum a apreciat preşedintele FRKT sensei Dan Stuparu. Invitat de onoare a fost sensei Vladimir Jorga, preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional.

Obiectivul propus de către C.S. UAMT - Univ. Agora în cadrul concursului pe echipe, Cupa UAMT, a fost calificarea între primele trei, el fiind îndeplinit. Elevii antrenorului Pavel Vancea au reuşit să ocupe locul II, la Campionatul Naţional, cu 1280 de puncte, fiind devansaţi de către C.S. Petrolul Ploieşti (2590 puncte), în timp ce pe locul III s-a clasat C.S. Ceahlăul Piatra Neamţ cu 670 puncte.

Astfel, orădenii au ieşit pe locul doi şi la CUPA UAMT, trofeu decernat clubului cu cele mai bun punctaj la CN.

"Mă bucur nespus de mult de rezultatele obţinute, ele sunt conform aşteptărilor, sau chiar peste", a afirmat la final organizatorul Pavel Vancea, preşedintele clubului UAMT Univ. Agora.


Rezultatele obţinute de orădeni au fost:

Loc I, medalii de aur :

• Tudorică Raul -fukugo, tineret ( UAMT-U.Agora)
• Baba Alexandra- kata individual, kumite individual, fukugo, juniori II
• Bara Ionel - kumite individual, jun.II ( UAMT-U.Agora)
• Bernath Csaba, Matei Mirel, Tudorică Raul şi Gonţa Igor - kumite echipe ( UAMT-U.Agora)
• Botez Robert şi Bara Ionel-Enbu masculin, juniori II ( UAMT-U.Agora)

Loc II, medalii de argint :

• Tudorică Raul - kata ind., tineret ( UAMT-U.Agora)
• Tudorica Raul şi Matei Mirel - Enbu masc. seniori ( UAMT-U.Agora)
• Matei Mirel,Tudorica Raul, Bernath Csaba - kata echipe sen.( UAMT-U.Agora)
• Bara Ionel -kata ind. Şi fukugo, jun.II ( UAMT-U.Agora)
• Câmpan Melania, Baba Alexandraşi Sacal Beata, kata ech. Senioare
• Sacal Beata - kata ind. Jun.I.
• Baba Alexandara,Bara Ionel enbu mixt , jun.II.
• Bara Ionel, Botez Robert şi Zabihi Arask-kata ech. masc., jun.II ( UAMT-U.Agora)
• Gorgan Alexandru, Ban Cătălin, Vancea Andrei - kata ech. jun.II (Fudoshin )

Loc III, medalii de bronz :

• Zabihi Arask şi Sacal Beata - enbu mixt.jun.I ( UAMT-U.Agora)
• Bara Ionel, Botez Robert şi Zabihi Arask-kumite ech. masc., jun.II ( UAMT-U.Agora)
• Tudorică Raul - kumite ind., tineret ( UAMT-U.Agora)
• Botez Robert -kumite ind. , jun.II ( UAMT-U.Agora)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bine Reusit !
foarte reusit concursul , toti concurentii antrenati foarte bine
Postat 02 Mai 2011, 23:21 de Concurs
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON