URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2017, 17:18

Revenire cu ghinion: Luceafărul a pierdut meciul de pe teren propriu cu CS Afumați

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au pierdut primul joc pe care l-au susţinut la baza sportivă proprie, de la Sânmartin, din acest sezon. Reîntoacerea acasă pentru Luceafărul nu a fost de bun augur, pentru că sâmbătă, în cadrul etapei a XII-a din Liga a II-a, bihorenii au cedat cu scorul de 1-2, jocul pe care l-au disputat în compania celor de la CS Afumaţi.

Partida, care s-a desfăşurat pe un teren bun, în faţa a aproximativ 350 de spectatori, a reliefat un joc echilibrat, cu ocazii la ambele porţi. Bihorenii au atacat mai mult, în timp ce oaspeţii au fost bine organizaţi şi au replicat foarte periculos pe contraatac.

După ce au condus cu 1-0, prin golul marcat de Cl. Codoban, în minutul 15, gazdele s-au văzut egalate în minutul 28, când Alin Zaharia a înscris un eurogol, iar în minutul 81 chiar conduse, după ce, la o greşeală colectivă în apărarea bihoreană, Vlad Tudorache a înscris pentru victoria ilfovenilor.

Prima ocazie a meciului au avut-o tot oaspeţii, în minutul 6, când Mugurel Dedu a şutat de la 22 de metri, portarul Goia a respins în faţă, iar pericolul a fost îndepărtat de fundaşii bihoreni. În replică, în minutul 14, Cl. Codoban a prins un şut bun, din poziţie centrală, de la 22 de metri, dar portarul Marinescu a respins, cu dificultate, în corner. Lovitura de colţ a fost executată scurt, până la acelaşi Claudiu Codoban, care, în minutul 15, din colţul careului mare a trimis un şut centrare la colţul lung, iar mingea i-a păcălit pe toţi jucătorii din careu şi a intrat în poartă.

Oaspeţii au revenit în atac şi, în minutul 27, M. Dedu a şutat la colţul scurt, dar a respins portarul Goia în corner, iar din lovitura de colţ rezultată Alin Mutu a deviat periculos, dar a respins încă o dată Goia. Totuşi, în minutul imediat următor, oaspeţii au egalat, prin Alin Zaharia, care a tras puternic din unghi închis, de la marginea careului, iar mingea a lovit bara şi a intrat în poartă.

Deşi până la pauză Luceafărul a fost mai insistentă, după primirea golului nu a reuşit să pună în pericol poarta oaspeţilor şi s-a intrat la vestiare cu scor egal, 1-1.

În repriza a doua, gazdele au început bine şi în primul minut de la reluare, Ţegle a şutat pe lângă poartă de la 20 de metri.

Pe contraatac oaspeţii au devenit periculoşi, iar în minutul 52, M. Dedu a şutat din interiorul careului,  însă mingea a fost respinsă de un fundaş în corner, de la 3 metri de poartă. A fost o perioadă în care meciul s-a jucat pe contre, iar în minutul 56, Cl. Codoban a intrat în careu şi a şutat spre poartă, mingea a lovit un adversar, a gazdele au cerut penalty pentru henţ, dar arbitrul sătmărean Florin Ovidiu Mazilu a acordat doar corner.

În minutul 60, pe contraatac, cel mai bun jucător de pe teren, Ştefan Vasile, de la oaspeţi, a trimis puţin pe lângă poartă, din 18 metri. Bihorenii au replicat în minutul 76, când după o centrare a lui Trif, de pe stânga, Vlad Rusu a reluat peste poartă din şapte metri.

În minutul 81 însă, oaspeţii au dat lovitura. Rezerva Avram a centrat de pe dreapta, a preluat Vlad Tudorache în careul mic, a driblat subtil un adversar şi a marcat din unghi, pe sub portar.

Finalul partidei a adus alte ocazii. Mai întâi, în minutul 87, Ştefan Vasile a şutat din careul mare, portarul Goia a deviat în bară, iar apoi s-a semnalizat o poziţie de ofsaid. La cealaltă poartă, în minutul 90, Cl. Codoban a reluat din vole, din 8 metri, dar a respins portarul Obretin.

În fine, ultima ocazie a jocului a fost consemnată în prelungiri, în minutul 90+1, când Tudorache şi-a mai încearcat o dată norocul, dar a trimis pe lângă poartă. Astfel, bihorenii au pierdut jocul, au rămas cu 7 puncte şi au ajuns pe ultimul loc al clasamentului, al 20-lea.

În etapa următoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Călăraşi, pe terenul echipei Dunărea, sâmbătă, 21 octombrie.


"Au jucat pragmatic şi au câştigat"

"E regretabil faptul că am condus cu 1-0, n-am ştiut să gestionăm momentele jocului. Am întâlnit o echipă pragmatică, ştiam acest lucru, pentru că i-am studiat bine, ştiam că sunt o echipă care joacă de un an împreună, au jucători cu experienţă, jucători tehnici. Am reuşit să conducem cu 1-0, după care am primit un gol pe o neatenţie în apărare, la fel şi golul doi, după greşeli colective şi chiar individuale, pentru că nu poţi să nu-ţi marchezi omul în zonele respective. La fel am păţit şi la Baloteşti, dar am lucrat bine. Totuşi ne-a lipsit Andrei Tânc, un jucător care ne va ajuta foarte mult, un jucător cu experienţă în zona apărării. La fel, ne lipseşte Roşu. Felicit adversarul, că a ştiut să profite de greşelile noastre. Ei au jucat pragmatic şi au câştigat", a declarat, după finalul partidei, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca.


Luceafărul Oradea - CS Afumaţi 1-2(1-1)

Au marcat: Cl. Codoban (min. 15 Cl. Codoban) / A. Zaharia (min. 28) şi V. Tudorache (min. 81)

Stadion: Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 350

Luceafărul: Goia - Balea, D. Ciobanu, A. Mutu, Trif - Feher, Ţegle - Al. Dulca (min. 76 I. Ban), Cl. Codoban (cpt.), Antohi (min. 65 Ad. Bedea) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca

CS Afumaţi: Andr. Marinescu (min. 46 Obretin) - Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju - Vas. Olariu, Tudorache -  Şt. Vasile, Mug. Dedu, D. Burlacu (min. 64 M. Vlada) - Alin Zaharia (min. 64 R. Avram). Antrenor: Vasile Neagu

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Marian Truţă (Băbeni - Vâlcea) şi Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).


Etapa a 12-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Sportul Snagov - Pandurii Târgu Jiu 0-0
Ştiinţa Miroslava - Olimpia Satu Mare 2-1
Foresta Suceava - Dunărea Călăraşi 0-2
Luceafărul Oradea - CS Afumaţi 1-2
Ripensia Timişoara - CS Baloteşti 1-2
Dacia Unirea Brăila - CS Mioveni 2-2
FC Argeş - Academica Clinceni 1-1
Chindia Târgovişte - Metaloglobus Bucureşti 3-0

Duminică, ora 15.30:

ASU Politehnica Timişoara - UTA - 2-1

Marţi, ora 19.30:

ASA Târgu Mureş - AFC Hermannstadt 2-2


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
UTA...
... nu UTA Arad. UTA = acronim de la Uzina Textilă Arad, asa ca...
Postat 14 Octombrie 2017, 21:56 de ineuanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON