URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2017, 12:59

Rămâne cum s-a stabilit: Luceafărul debutează în noua ediţie a Ligii a II-a, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa celor de la Metalul Reşiţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrunit marţi, în şedinţă, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a acceptat-o pe echipa Metalul Reşiţa în noua ediţie a Ligii a II-a şi a validat programul competiţional al noului sezon din cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, cu 20 de echipe, stabilit iniţial.

Astfel, sâmbătă, 5 august, în prima etapă, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, în compania echipei Metalul Reşiţa, care însă nu se va mai numi aşa, ci Sportul Snagov, după ce această formaţie s-a mutat în judeţul Ilfov.

Pe lângă aceasta, Comitetul Executiv al FRF a aprobat şi schimbările denumirilor cluburilor UTA Bătrâna Doamnă şi SCM Piteşti în AFC UTA Arad, respectiv FC Argeş.

De menţionat că Metalul Reşiţa (mai nou Sportul Snagov) a fost singurul club care a retrogradat în Liga a III-a la finele sezonului trecut, dar a cerut să continue în Liga a II-a, în locul echipei FC Braşov, care avea acest drept însă nu s-a înscris pentru că în acest an va intra în faliment.

Interesant este însă că e pentru al doilea sezon consecutiv când Metalul Reşiţa continuă în eşalonul secund, cu toate că a retrogradat, şi tot pentru a doua oară când îşi schimbă denumirea, înainte de a fi Metalul având titulatura de Damila Măciuca.

În urma acestor decizii ale Cex al FRF, campionatul Ligii a II-a, ediţia 2017-2018, continuă cu 20 de cluburi, aşa cum s-a hotărât şi în Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor din Liga 2, care a avut loc pe 25 iulie la Mogoşoaia. Astfel, programul competiţional stabilit atunci rămâne neschimbat, adică în competiţie vor rămâne atât clubul lui Cătălin Rufă, Metalul Reşiţa, cât şi Foresta Suceava, grupare cu mari probleme financiare.


Programul primei etape din Liga a II-a:

Vneri, 4 august, ora 18:00

ASA Târgu Mureş - Ştiinţa Miroslava

Sâmbătă, 5 august, ora 11:00

Luceafărul Oradea - Metalul Reşiţa
Ripensia Timişoara - Foresta Suceava
Dacia Unirea Brăila - ASU Politehnica Timişoara
SCM Piteşti - Pandurii Târgu Jiu
Chindia Târgovişte - UTA Bătrâna Doamnă
Metaloglobus Bucureşti - Olimpia Satu Mare
Academica Clinceni - Dunărea Călăraşi
CS Mioveni - CS Afumaţi
AFC Hermannstadt - CS Baloteşti

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON