URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2018, 14:38

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la Oradea: "Fotbalul românesc este un bolnav în terapie intensivă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportul cu balonul rotund este cu un picior în groapă. "Fotbalul românesc trebuie să îl vedeţi ca un bolnav la terapie intensivă", a declarat joi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, în cadrul primei vizite făcute la Oradea de un preşedinte al FRF.

Acesta a arătat că în prezent nu există nicio echipă de fotbal românească în primele 50 din Europa şi doar cinci jucători români evoluează în primele cinci campionate europene.

Potrivit lui Burleanu, soluţia redresării sportului de performanţă stă în adoptarea unui Cod al Sportului, care să reglementeze clar activitatea sportivă. "În România avem nevoie de un Cod al Sportului, nu doar să peticim legislaţia. Pe termen mediu, în doi ani, noi ca federaţie aşa vedem lucrurile, să avem o lege care să se afle pe acelaşi nivel de putere ca şi Codul Muncii şi Codul Fiscal", a spus preşedintele FRF.

Codul Sportului ar trebui să reglementeze nu doar activitatea sportivilor şi antrenorilor dar şi a personalului tehnic sau medical din acest domeniu dar, mai ales, să prevadă clar modul în care se pot implica administraţiile locale şi firmele private în susţinerea activităţii sportive.

Nevoie de strategie

De asemenea, Burleanu propune reconstrucţia sportului de performanţă pornind de la bază prin implicarea federaţiilor în îmbunătăţirea condiţiilor de antrenament, şi nu numai, pentru încurajarea sportivilor începând de la cele mai fragede vârste.

"În prezent, un preşedinte de federaţie poate să stea şi să aştepte să-i vină jucători la echipele naţionale. Dacă îi vin jucători buni se laudă cu performanţele, dacă nu, dă vina pe club", a spus preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu a declarat că FRF este singura federaţie sportivă din ţară care şi-a stabilit o strategie de urmat pentru dezvoltarea sportului de performanţă.

Urmează alegeri

Înscris în cursa pentru un al doilea mandat de preşedinte al FRF, Burleanu a făcut o vizită de lucru la Oradea cu ocazia Adunătorii Generale a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor. Este prima vizită de acest gen făcută de în teritoriu de un preşedinte al FRF.

"Această vizită e oficială, din postura de preşedinte a federaţiei, nu de candidat. Voi reveni şi în postura de candidat, până pe 18 aprilie, când va avea loc Adunarea Generală a FRF", a spus Burleanu.

Pentru a câştiga cel de al doilea mandat, actualul preşedinte al FRF, neagreat de marile cluburi precum Steaua, are nevoie de votul reprezentanţilor cluburilor mici din ţară. Spre exemplu, din Bihor vor avea câte un vot la alegerile din aprilie Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Liceul cu Program Sportiv Bihorul, Luceafărul, Leonardo şi fotbalul feminin.

La întâlnirea de joi cu jurnaliştii sportivi, Răzvan Burleanu a venit însoţit de managerul departamentului de scouting al FRF, Gheorghiţă Geolgău, directorul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, dar şi de preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, şi de preşedintele Inter Oradea, Adrian Moisa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Incredibil..
Pina si presa e cu Buleanu consilierul lui basss!Asa ceva...deja au voturile date pulitrucului...Si te mai intrebi cine a desfiintat FCBIHOR..Ca sa nu uitati..birtinezul sef!Nu mai sterge cazi in penibil duamna Elena---predestinat numele n est pas?
Postat 17 Februarie 2018, 08:40 de grigore
Bine ziceti...
Intotdeauna se naste viata dupa moarte. Lasati-l sa se ''duca'' fotbalul care este batran si plin de coruptia senzatiilor de putere, lasati-l sa plece. In minutul 2 se naste unul sanatos si viguros si fara de betia banului si a puterii de control, ci a puterii de a invinge! R.I.P. Vechi obiceie.
Postat 15 Februarie 2018, 16:29 de Maricel
Ochii care nu se vad... stau ascunsi dupa ochelari
Poate matale, don'Burleanu,te uiti la fotbal "ca un bolnav la terapie intensiva"! Rezultatele pe care le tot asteptam noi depind de cei care fac selectiile nationale, de la tinerete pan'la batranete. Cata vreme acolo nu se promoveaza performanta ci impostura, nici nu are rost sa mai deschizi gura. Restul e spectacol, dar nu pe teren. D'aia nici nu prea mai merge lumea pe stadioane. Si unde spectacol nu e,"nici bani nu e". Ochelarii nu sunt o scuza ca nu ai vazut asta.
Postat 15 Februarie 2018, 15:27 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON