URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2017, 13:01

Peste 30 de echipe bihorene, implicate în Interliga la fotbal pentru copii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duminică, 1 octombrie, pe Stadionul Iuliu Bodola, respectiv pe terenul sintetic al Stadionului Tineretului, s-a dat startul competiţiei de fotbal pentru juniori Interliga.

Faza pe judeţul Bihor reuneşte 32 de echipe la patru categorii de vârstă (U10, U9, U8 şi U7). De altfel, mobilizarea echipelor a fost exemplară, Bihorul reuşind organizarea evenimentului în limitele judeţului, în timp ce alte cinci judeţe din Regiunea Nord-Vest (Sălaj, Satu Mare, Cluj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud) colaborează între ele, având în total 13 echipe cu câte 4 grupe. De altfel, preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabău, coordonatorul regional al competiţiei organizate sub egida FRF a lăudat şi el implicarea echipelor bihorene.

Echipele bihorene angrenate în competiţie s-au duelat în cadrul rundei inaugurale în două grupe, în sistem fiecare cu fiecare. Pe Stadionul Iuliu Bodola au evoluat: CS Municipal Oradea (antrenori, Dorin Mihuţ, Horică Rădulescu, Claudiu Mutu), LPS Bihorul Oradea (Ovidiu Silaghi, Cristian Mureşan, Halász László), Zenit Fotbal Oradea (Zeno Bundea, Codruţ Bulz), CS Bihorul Beiuş (Alin Popa, Ciprian Carţiş), CSS Salonta (Marius Popescu şi Cristian Ţârlea) şi CSC Sînmartin (Daniel Lupaşcu), în timp ce pe sinteticul de la Baza Sportivă Tineretului au intrat in competiţie LPS Bihorul II Oradea (Naom Ioan şi Naom Alexandru), Viitorul Oradea (Dorin Mudura şi Sorin Toma), Atletic Oradea (Aurelian Pavel, Iancu Marinău, Valentin Laslău), Viitorul Marghita (Lucian Rulea şi Lucian Maghiar), Unirea Valea lui Mihai (Fele Sandor şi Lakatos Janos) şi Unirea Livada (Mădălin Popa).

Cei mai mici participanţi ai turneului au fost piticii de la Unirea Livada, pregătiţi de antrenorul Mădălin Popa, cea mai numeroasă delegaţie a fost cea a LPS Bihorul, cu 73 de sportivi, iar alături de băieţi au evoluat şi fete, CSS Salonta şi CS Atletic Oradea fiind cluburile la care activează şi iubitoare ale sportului rege.

"Avem nevoie de asemenea turnee la care nu există presiunea rezultatelor, copiii având şansa de a se bucura de fotbal. Scorurile se contabilizează, dar nu se fac clasamente, scopul fiind acela de a asigura competiţie celor mai tineri practicanţi ai sportului rege. Cel mai mare câştig al primei etape a fost numărul mare de copii (peste 400) participanti la jocuri. Aceşti tineri au uitat pentru cel puţin trei ore de calculatoare, tablete ori alte gadgeturi, bucurându-se de fotbalul pur", a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţeme de Fotbal Bihor, Radu Bitea.

Interliga va continua la finele săptămânii viitoare, în alte două locaţii, componenţa grupelor fiind modificată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON