URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2012, 08:31

Orădeanca Viviana Chirilă, din nou cea mai bună din ţară la karate kyokushin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala de sport de la Universitate a găzduit pe 15 decembrie Campionatul Naţional pe echipe la Karate Kyokushin dotat cu Cupa României. Evenimentul, iniţiat acum 21 de ani de C.S. Gym Oradea, a fost organizat în acest an în colaborare cu C.S.U. Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Cele 43 de echipe de la cluburile Federaţiei Române de Karate Kyokushin s-au înfruntat în probele de kumite open pe echipe (seniori, tineret, juniori I şi II) şi la kata sincron mixt (seniori, juniori I şi juniori II).

În urma desfăşurării întrecerilor, la kata juniori II mixt s-au impus reprezentanţii clubului CS Karate Bistriţa, urmaţi de cei de la CS Tiger-Budo Tg. Mureş. La kata juniori I au câştigat cei de la CS Kanku Baia Mare, secondaţi de CSC Sânmartin. Din echipa bihoreană au făcut parte Andreea Merca, Iulian Bogdan Călugăr şi Robert Galea.

La kata seniori mixt câştigători au devenit clujenii de la CS Kyospirit, urmaţi de băimărenii de la CS Kanku, iar pe locul III de CS Gym Oradea (George Rata, Bordaş Anette Brigitta şi Berenyi Evelyn). Categoria kumite juniori II open feminin a fost adjudecată de CS Tiger-Budo Tg. Mureş, în timp ce Gym Oradea, în formula Cristiana Lipoveanu şi Denisa Nicoleta Chişe, s-a situat pe locul III. Tot pe trei a terminat însă şi CSC Sânmartin (Andreea Merca şi Ioana Vaida).

La kumite juniori II open masculin, întrecerile au fost câştigate de Tiger-Budo Tg. Mureş, Gym Oradea situându-se pe locul secund, în formula Anthony Ochian, Dan Chiş şi Tudor Moldovan. De altfel, şi la kumite juniori I masculin open, orădenii de la clubul gazdă, CS Gym, în formula Samuel Tudor Şenţ şi Alex Barta, s-au situat pe poziţia secundă, adjudecându-şi titlul de vicecampioni.

În schimb, la kumite tineret feminin, categoria A open, Gym Oradea a ocupat primul loc, componenţa echipei gazdelor fiind Bordaş Anette Brigitta, Berenyi Evelin şi Alexandra Giurgia. În proba similară masculină, orădenii de la Gym, aliniind două echipe, s-au situat pe locul III, cu ambele, prin Paul Jurjac, Andrei Cordiş, Bogdan Florin Ciorba (prima dintre ele) şi Nicolae Pantiş, George Brata şi Alexandru Hodiş (cea de-a doua).

În fine, la kumite senioare categoria A open, orădencele de la Gym au obţinut un nou titlu naţional, prin Laura Moldovan, Viviana Chirilă şi Carmen Pelle. La masculin, la aceaşi probă au câştigat arădenii de la Budokai, în timp ce, în formula Ionuţ Dărăban, Florin George Paul şi George Laurenţiu Suciu, CSC Sânmartin a ocupat poziţia a II-a.

Această competiţie a constituit şi ultimul eveniment al FRKK în 2012, iar în mod tradiţional au fost premiate şi cele mai bune rezultate obţinute în cursul anului. La juniori, cea mai bună sportivă din 2012 a fost desemnată Ioana Moşneag, de la CS Tiger-Budo Tg. Mureş. La tineret, primul s-a clasat Narcis Pop, de la Kanku Baia Mare, în timp ce Berenyi Evelin şi Bordaş Anette Brigitta, de la Gym Oradea, au ocupat locurile III şi IV.

La seniori însă, şi cea mai bună sportivă pe 2012 din karate-ul kyokushin românesc, a fost desemnată orădeanca Viviana Chirilă (CSU). Pe locul II s-a situat tot un orădean, Marius Sebastian Ilaş, iar pe III, Carmen Pele (ambii de la CSU).

A fost întocmit şi un clasament al primelor 10 cluburi, primul fiind Tiger-Budo Tg. Mureş, al doilea, Kanku Baia Mare, iar al treilea, Gym Oradea. În clasament, CSU Oradea a ocupat locul VI, în timp ce CSC Felix Sânmartin a ocupat locul VIII.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Dr.
Fuego, in primul rind invata limba romana. E penibil sa scrii "vati" intr-un singur cuvint. Te descalifica. In al doilea rind, sunt absolut sigur ca profesorul Chirila a vorbit cu toate adversarele pe care Viviana le-a invins la campionate europene si mondiale ca sa le spuna sa piarda in fata fiicei lui. Pina cind nu invatam sa ne sustinem sportivii reprezentativi si sa le respectam efortul, pasiunea si sacrificiile, vom ramane nimeni in toata lumea asta.
Postat 22 Decembrie 2012, 14:54 de Sport
adevarul
:) astia peste tot pe unde umbla fac prpropaganda (numele tarii, echipament, tricolor, etc), pt Romania. asa ca... sa fie cati vor.
Postat 19 Decembrie 2012, 17:09 de zoom
hahahahhaha..........
atata vreme cat reprezinta Romania si nu ungaria, poate sa fie si zece federatii de karate. who cares ? hai, ca acuma o sa-ti legi frigiderul de gat si o sa te arunci in Cris, **** ciudos !
Postat 19 Decembrie 2012, 17:06 de zoom
Fuiego
Dl.Chirila,pe care il cunosc de ceva decenii,a fost toata viata lui un promotor al artelor martiale,implicit al Kyokushin-ului.Fuego e amarat probabil,ptr k federatia lui de "karati kyokoshin" nu e afiliata la sugere de fonduri.... Nu e greu sa arunci cu noroi,mai greu e sa respecti...
Postat 19 Decembrie 2012, 11:20 de oyama
What?:)
@fuego: "Karati", "vati", "oradiei" . N-ar trebui sa scriu mesajul asta pentru tine, pentru ca e un pic pierdere de timp. In primul rand ca nu exista doar 2 federatii de Karate Kyokushin in Romania - sunt mai multe. In al doilea rand, vorbesti intr-o foarte mare necunostinta de cauza vi-a-vis de Viviana. Ce legatura sa existe intre cine conduce o federatie si talentul, munca, perseverenta, dedicarea, ambitia, dorinta si placerea de a se antrena si a participa la competitii a unui sportiv. Cat despre dl. Chirila - mai studiaza, mai informeaza-te cu privire la CV-ul dumnealui. Se pare ca si tu faci parte din cei 95% a populatiei in permanenta nemultumiti, simtindu-se asupriti, care cred ca altii ar trebui sa faca ceva pentru ca ei sa o duca bine, care critica in permanenta, iar sportul lor national este manuitul mouse-ului si a telecomenzii. FELICITARI VIVIANA ! FELICITARI MARIUS ! FELICITARI CELORLALTI SPORTIVI !! .X
Postat 19 Decembrie 2012, 09:22 de Vlad
@fuego
bah gozboru', intotdeauna se scrie Romania cu litera mare. scrie ungaria cu litera mica.
Postat 19 Decembrie 2012, 07:43 de Hai Romania !!!
Osu !
ai fost la concurs ? ai vazut lupta lui vivian ? lupta ei a durat 3 secunde , un picior in cap , adversarul pe jos , lat. In opinia mea , merita tot respectul deoarece ne face si orasul , judetul si tara mandra in europa . Osu !
Postat 19 Decembrie 2012, 01:08 de George
fugi si te-ascunde
cum dreaq sa nu iasa asta "cea mai campioana mare" cand federatia de karati e patronata de tata-su ??? daca vati mirat vreodata de ce in romania exista 2 federatii de karati kyokoshin, atunci aflati ca a doua a fost facuta de neica Chirila, tatane-so lu viviana asta, cu doua scopuri: ca sa-si faca fetele "campioane" si cu ocazia asta sa suga bani de la bugetul tarii, al judetului si al oradiei !
Postat 18 Decembrie 2012, 18:22 de Fuego
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON