URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2011, 19:26

O victorie şi un egal pentru echipele bihorene în debutul Ligii III-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa de debut din noua ediţie a Ligii a III-a la fotbal a adus judeţului Bihor o victorie şi un rezultat de egalitate. Cu toate că a evoluat în deplasare, CF Bihorul Beiuş este singura echipă din judeţ care a reuşit să obţină victoria în acest weekend dintre formaţiile participantele în ligile superioare, a II-a şi a III-a.

Runda inaugurală din ediţia 2011-2012 a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării i-au programat pe beiuşeni să evolueze sâmbătă în judeţul Arad, pe terenul unei nou promovate, CS Vladimirescu. Mult mai motivaţi în acest sezon, faţă de ediţia trecută de campionat, când s-au bătut pentru evitarea retrogradării, jucătorii formaţiei CF Bihorul au abordat în trombă acest joc şi în minutul 17 au reuşit să deschidă scorul, prin Paina. Din păcate, până la pauză s-au văzut egalaţi, după ce în minutul 37, gazdele au beneficiat de un penalty, transformat de Ciubăncan.

În partea a doua însă, fotbaliştii beiuşeni şi-au intensificat atacurile şi au reuşit să înscrie prin acelaşi Paina, în minutul 65, obţinând o victorie meritată şi de moral pentru începutul de campionat.

Recent promovată în liga a III-a, Unirea Valea lui Mihai însă nu a reuşit să debuteze cu o victorie, deşi a fost aproape de acest deziderat în întâlnirea, de pe teren propriu, disputată tot sâmbătă, în compania "minerilor" de la Jiul Petroşani.

Oaspeţii au reuşit să deschidă scorul şi la Valea lui Mihai, prin Fl. Şerban, în minutul 35, dar, doar 3 minute mai târziu, jucătorii gazdă au izbutit să restabilească egalitatea pe tabelă, prin Iambor. Până la finalul primului mitan nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că formaţia bihoreană s-a zbătut mai mult, iar jucătorii de la Jiul au replicat pe contraatac.

Repriza a II-a a debutat furtunos şi în două minute s-au marcat două goluri. Mai întâi, tot în poarta Unirii, în minutul 51, când acelaşi Fl. Şerban i-a readus pe oaspeţi în avantaj. Bucuria lor a fost însă doar de scurtă durată, pentru că la faza imediat următoare, în minutul 52, E. Popa a reuşit să înscrie, restabilind egalitatea.

Acesta a fost şi rezultatul final, 2-2, astfel că echipa gazdă nu a debutat întocmai cum şi-ar fi dorit.

Totuşi, preşedintele Fele Attila recunoaşte că rezultatul este echitabil după aspectul jocului, cu toate că golurile Unirii au fost primite în urma unor greşeli individuale. "Am jucat un pic timorat, am avut şi susţinerea publicului, dar din păcate nu am reuşit să ne impunem. Rezultatul este echitabil. Noi am marcat două goluri din faze construite, însă Jiul a înscris din greşelile jucătorilor noştri", susţine Fele Attila.


Rezultatele şi marcatorii din partidele primei etape a Ligii a III-a:

Seria V

Naţional Sebiş - Mama Mia Becicherecu Mic 2-0
Bozian (60), Băd (75)

Gloria Reşiţa - FC Caransebeş 0-0

CFR Simeria - CSM Şcolar Reşiţa 0-0

FC Hunedoara - ACS Recaş 1-1
Păcurar (16) / Nanu (81)

Gloria Arad - Timişoara II 1-1
Dubeştean (10 -pen) / Al. Popovici (43)

Flacăra Făget - Millenium Giarmata 2-3
Petruş (30), Boghian (40) / Corlăţeanu (20, 80), Leucă (54 -pen)

Valea lui Mihai - Jiul Petroşani 2-2
Iambor (38), E. Popa (52)/ Fl. Şerban (35, 52)

CS Vladimirescu 2003 - Bihorul Beiuş 1-2
Ciubăncan (37-pen) / Paina (17, 65)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON