URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2017, 13:48

Noi clasări pe podium pentru arcașii orădeni de la CS Redpoint, la Cupa României de la Aninoasa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată în weekend la Aninoasa, în judeţul Hunedoara, Cupa României la tir cu arcul a reunit pe linia de tragere aproape 100 de sportivi din toată ţara. Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă şi divizii, la distanţe diferite, potrivit regulamentelor, iar Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea a avut în concurs opt sportivi.

În calificări, Cătălin Darna (seniori olimpic) a dat dovadă de perseverenţă şi a obţinut rezultate bune pentru pregătirea sa. La categoria barebow seniori, Remus Mariş şi Cosmin Bota s-au clasat pe locurile 7 şi 8, deşi rezultatele de până acum îi îndreptăţeau la un scor mai bun. "Sportul este o continuă competiţie, de aceea ne propunem ca la următorul concurs să fim cei mai buni", au afirmat cei doi sportivi.

În proba de compound seniori, Lucian Demian a reuşit să obţină 530 de puncte, iar la categoria juniori compound, Victor Antonescu şi-a depăşit propriul record personal, reuşind să tragă 330 de puncte per distanţă şi să-şi adjudece, astfel, încă o medalie de aur la categoria sa. Un alt arcaş orădean, Alin Mureşan, s-a clasat pe locul 2 la cadeţi compound, trecându-şi în palmares o medalie de argint. Cea de aur a revenit lui Flavius Dărăşteanu (Steaua Bucureşti). O medalie de aur a revenit şi cadetei Vivien Bălteanu, legitimată tot la Redpoint Oradea.

Cele mai mari emoţii le-a stârnit însă sportivul Horia Trempe-Cotuna, care are doar 7 ani. La categoria sa concurenţa a fost mai mare chiar decât la unele probe pentru adulţi, toţi ceilalţi adversari având şi vârste între 9 şi 11 ani. Lupta a fost foarte strânsă. După prima distanţă, micul arcaş orădean era pe locul II, având cu 8 puncte mai puţin decât primul clasat. În runda a doua, ultimele trei serii au fost însă decisive, în final Horia Trempe-Cotuna (Redpoint Oradea) devenind câştigătorul Cupei României, cu 557 de puncte, urmat de Bogdan Avram (C.S. Şoimii de Mureş, 549 de puncte), David Gruiescu (511 puncte) şi Nemecszek Alexandru (472 de puncte), ambii de la Besta Bucureşti.

"Credeam că n-o să reuşesc, dar domnul antrenor şi colegii de club au fost alături de mine şi m-am mobilizat. Cred că trebuie să mă antrenez şi mai bine, deoarece ceilalţi copii au tras foarte bine şi data viitoare vreau să obţin un scor şi mai bun", a declarat Horia Trempe-Cotuna.

Micul arcaş şi-a început cariera la Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea pe când avea doar cinci ani. El este cel mai tînăr arcaş legitimat din toată istoria acestui sport din România, dar şi cel mai tânăr campion naţional en-titre.

Potrivit preşedintelui clubului orădean, Mircea Stroe, C.S. Redpoint Oradea a mai obţinut o medalie de bronz la echipe mixte (Victor Antonescu şi Vivien Bălteanu), iar în clasamentul pe cluburi a ocupat locul 5 din cele 20 de cluburi participante la Cupa României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON