URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2018, 15:49

Nervos pe critici, preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, susţine că a încercat să găsească sponsori pentru echipa de handbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Şerban Sere, a ieşit, joi, într-o conferinţă de presă în care a anunţat oficial că, deşi a promovat din nou, echipa de handbal nu va evolua în Liga Naţională din lipsă de finanţări, în condiţiile în care Primăria alocă circa 200.000 euro pe sezon pentru funcţionarea echipei, iar sponsori privaţi nu există.

Nervos pe critici, Sere a susţinut că a făcut toate demersurile pentru a încerca să găsească aceşti sponsori.

Din nou fără sponsori

Preşedintele CSM Oradea şi-a început conferinţa, la care a participat şi antrenorul echipei de handbal Sebastian Tudor, felicitând formaţia pentru parcursul exemplar pe care l-au avut în acest sezon în Divizia A.

"Din păcate, în sezonul viitor echipa nu va putea fi înscrisă în Liga Naţională. Acest lucru se întâmplă din raţiuni financiare", a anunţat apoi Sere.

Acesta a susţinut că de-a lungul sezonului a depus "numeroase eforturi pentru a salva această secţie". "Am încercat să găsim sponsori din lumea privată, nu am reuşit să-i atragem", a recunoscut preşedintele CSM.

Întrebat concret de BIHOREANUL cu câţi posibili sponsori a avut discuţii avansate, Şerban Sere a spus că este vorba despre "o companie mare şi mai mulţi sponsori mai mici, privaţi". În schimb, preşedintele CSM a susţinut că firmele nu sunt dispuse să ajute şi dacă ar face-o preferă să sponsorizeze ţintit şi doresc beneficii de imagine cât mai mari.

Încă 300.000 euro…

În ceea ce priveşte susţinerea Primăriei, prin CSM Oradea, Şerban Sere a declarat că municipalitatea are alte priorităţi, precum co-finanţarea proiectelor europene, şi nu poate mări bugetul clubului pentru echipa de handbal, chiar dacă formaţia merită să joace în Liga Naţională.

Răspunzând întrebărilor din partea BIHOREANULUI, Sere a afirmat că în sezonul acesta echipa a avut un buget de circa 200.000 de euro. Pentru a evolua în prima Ligă, formaţia orădeană ar avea nevoie de încă circa 300.000 de euro, deci un buget de aproximativ 500.000 de euro pe sezon.

Potrivit socotelilor făcute de Sere şi de antrenorul Sebastian Tudor, acest buget ar fi necesar pentru aducerea de jucători de nivelul Ligii Naţionale, precum şi pentru asigurarea deplasărilor, mai lungi şi mai multe faţă de Divizia A. De asemenea, reprezentanţii CSM au spus că bugetul ar ajunge doar pentru evitarea retrogradării.

Şi dacă ar accede în Liga Naţională, fără o susţinere financiară serioasă, echipa CSM Oradea ar pierde toate meciurile "la diferenţe de cel puţin 10 goluri", potrivit lui Sere.

Preşedintele CSM spune că, în aceste condiţii, îşi asumă decizia de a nu înscrie echipa în prima Ligă de handbal a ţării.

Nervos pe critici

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Sere s-a referit, nervos, la criticile care i-au fost aduse referitoare la situaţia echipei de handbal, care a promovat pentru a 3-a oară în ultimii ani, însă nu va putea juca în Liga Naţională.

Preşedintele CSM susţine că acestea sunt nefondate şi că a făcut ceea ce a putut pentru a obţine susţinere pentru echipa de handbal. Anul trecut, acesta a organizat o întâlnire cu oamenii de handbal din oraş pentru a forma un comitet director al secţiei şi a gândi strategii de dezvoltare a acesteia. "La prima întâlnire au venit trei persoane, iar la a doua nimeni", a susţinut Sere.

De asemenea, el a spus că a făcut apel şi la orădeni să ajute, inclusiv recent, într-o emisiune la Digi 24 Oradea. Şi în conferinţa de joi, Sere a spus că orice persoană, firmă sau instituţie dispusă să susţină echipa de handbal este bineprimită. "Nu avem orgolii. Şi Consiliul Judeţean dacă doreşte", a detaliat acesta.

E la fel de adevărat, însă, că CSM Oradea nu a lansat, spre exemplu, o campanie publică prin care să încerce să strângă fonduri pentru handbal.

Bugete mai mari la baschet şi polo

Preşedintele CSM Oradea n-a primit tocmai bine nici întrebările legate de bugetul secţiilor de baschet şi de polo. Sere a răspuns că echipa de baschet CSM CSU Oradea are un buget de "circa 1 milion de euro" în acest sezon, din care aproximativ jumătate, deci 500.000 euro, provin din sponsorizări.

Deci, Primăria susţine cu o sumă mult mai mare echipa de baschet, care evoluează de mai mulţi ani în Liga Naţională, câştigând titlul în urmă cu doi ani. Sere spune că îşi "asumă" situaţia, întrucât echipa de baschet "este un proiect care a crescut în 10 ani".

La polo, unde echipa are multe titluri naţionale în palmares, bugetul este, potrivit lui Sere, de  "400-500.000 euro", din care circa 20% este asigurat din sponsorizări.

Miza pe orădeni

În conferinţă, antrenorul Sebastian Tudor a spus că este evident că echipa nu poate să reziste în Liga Naţională cu suma de 200.000 euro pe sezon şi că ar fi "ciuca bătăilor", lucru pe care nu şi-l doreşte.

"La ora actuală între cele două eșaloane este o diferență foarte mare. Eu ca antrenor nu pot să-mi asum să merg în prima ligă în aceste condiții. Am avea nevoie, cel puțin, de patru jucători de alt nivel, cu un salariu de 2.500-3.000 euro", a spus acesta.

Sebastian Tudor a admis că este frustrant să fii atât de aproape de a juca în Liga Naţională şi să nu reuşeşti, însă spune că la echipă va exista un proiect nou, axat pe promovarea jucătorilor orădeni. În medie, potrivit antrenorului, la meciuri asistă în medie 300-400 de persoane pe meci.

În concluzie, echipa va evolua în continuare în Divizia A în sezonul următor, probabil cu mai mulţi jucători orădeni decât aduşi de la alte echipe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON