URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2014, 11:00

Ne-am calificat! CSM Oradea s-a impus şi la Craiova, cu 85-53

Ne-am calificat! CSM Oradea s-a impus şi la Craiova, cu 85-53 (foto: www.csmoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM Oradea s-au impus la o diferenţă de 32 de puncte, la Craiova, joi seară, în cel de-al treilea joc cu formaţia locală SCM Universitatea, din primul tur al fazei play-off a campionatului Ligii Naţionale.

Elevii antrenorului Cristian Achim au câştigat, astfel, cu scorul de 85-53, primul joc dintre cele două programate la Craiova şi cu scorul general de 3-0 la întâlnirile directe s-au calificat în semifinalele Ligii Naţionale, meciul 4, de vineri, urmând a nu se mai disputa.

Ca de obicei, tehnicianul Achim a început jocul cu echipa de bază, formată din Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară şi Denison.

Chiar dacă gazdele au înscris primule puncte ale disputei, CSM Oradea şi-a intrat în rol şi după ce a întors situaţia pe tabelă de partea ei, încet s-a şi desprins, astfel că după primele zece minute conducea deja cu 14 puncte, scor 27-13.

Faptul că orădenii au plecat la Craiova cu gândul de-a tranşa calificarea încă din acest joc s-a văzut şi din evoluţia sfertului secund, când "roş-albaştrii" au ţinut în continuare "piciorul pe accelerator" şi s-au desprins pe tabelă, după ce au înscris în acest interval 17 puncte, faţă de doar 11 ale gazdelor. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu o diferenţă de 20 de puncte pentru CSM, scorul 44-24.

După reluare, sfertul III a fost şi cel mai echilibrat şi disputat. Cum orădenii au încercat să se menţină la distanţă de puncte de adversar, iar cum gazdele au încercat să revină pe tabelă, a urmat un joc în care reuşitele au fost aproximativ egale, cu bihorenii înscriind 20 de puncte, iar oltenii 19.

Cu zece minute înainte de final CSM conducea cu scorul 64-43, iar debutul ultimului sfert a fost favorabil orădenilor, care au profitat de anumite greşeli ale craiovenilor şi s-au desprins la 70-43 pe tabelă. Apoi, Daniel Dillon, care a avut o evoluţie foarte bună pe ambele faze, defensivă şi ofensivă, a înscris de trei puncte şi CSM s-a desprins la 73-43, moment în care antrenorul Achim a început să introducă rezervele, Rareş Paşca mai întâi, apoi pe final şi pe H. Hora şi S. Pop. În total, în sfertul IV, CSM a marcat 21 de puncte şi a primit doar 10, încheind astfel de o manieră de mare echipă acest joc, cu scorul de 85-53, şi calificându-se en-fanfare în semifinalele competiţiei.


Principalul marcator al confruntării a fost Daniel Dillon, autor a 20 de puncte, el fiind secondat tot de un jucător de la CSM Oradea, Titus Nicoară, cu 16 puncte.

SCM Univ. Craiova - CSM Oradea 53 - 85 (13 - 27, 11 - 17, 19 - 20, 10 - 21)
Sala: Polivalenta Craiova
Arbitri: Mircea Şerban, Fabiana Martinescu şi Istvan Bertalan
Comisar FRB: Constantin Ioan

Principali marcatori SCM Univ. Craiova: Petar Babic 13 puncte, Travis Lee Bureau 10, Bogdan Popescu 9 şi Mirko Kovac 8 puncte.

Marcatori CSM Oradea: Daniel James Dillon 20 puncte, Titus Nicoară 16, Wiliam Edward Franklin 10, Sean Morgan Denison 10, Zarko Comagic 8, Vujadin Subotic 6, Radovan Markovic 5, Daniel Popescu 3, Radu Rareş Paşca 3, Bogdan Şîbîrnă 2 şi Sergiu Pop 2 puncte.

În semifinale, CSM Oradea va întâlni învingătoarea din confruntările BC Mureş Tg. Mureş - BCM U Piteşti. După primele două confruntări, mureşenii conduc la general cu 2-0, vineri de la ora 17, urmând a fi programat la Piteşti jocul al III-lea. Dacă va fi cazul, meciul cu numărul 4 dintre cele două combatante se va disputa sâmbătă, de la ora 18.15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
BRAVO LOR!!!!!!!!
EI SANT CEI CE ADUC BUCURIE ORASULUI !!!! FELICITARI !
Postat 02 Mai 2014, 21:51 de rety
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON