URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2018, 17:55

Micii poloişti de la CS Crişul Oradea şi-au adjudecat ediţia din acest an a Cupei Federaţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, echipa Crişul Oradea a câştigat ediţia din acest an a Cupei Federaţiei Române de Polo pentru copii (echivalentul Campionatului Naţional pentru cei mai mici poloişti).

Formaţia pregătită de antrenorii Christian Sandor şi Ivan Fejer a dominat şi turneul final retur al competiţiei, care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Astfel, precum în turneul tur, de la Oradea, echipa bihoreană şi-a spulberat adversarele, învingându-le şi la Bucureşti cu scoruri categorice. Mai exact, rezultatele obţinute de micii poloişti de la CS Crişul la turneul de la Bucureşti au fost: 12-1 cu Triumf Bucureşti, 13-2 cu CSŞ nr. 1 Bucureşti, 12-4 cu CSM Cluj-Napoca, 23-4 cu Corona Braşov, 8-1 cu Dinamo Bucureşti, 10-2 cu H2O Târgu Mureş şi 7-2 cu Steaua Bucureşti.

În urma acestor partide, Crişul Oradea a acumulat punctaj maxim, la capătul ambelor turnee, având 42 de puncte, dar şi un golaveraj total demn de invidiat, 199-30.

Astfel, şi aceste date ne arată cât de clar au dominat elevii antrenorilor Sandor şi Fejer această competiţie.

În clasamentul final, Crişul Oradea a fost urmată pe podium de Steaua Bucureşti şi CSM Cluj-Napoca.

Echipa CS Crişul i-a cuprins pe: Horaţiu Mureşan şi Sallay Robert - portari; Csereszniés Márk, Rareş Blăguţa, Şerban Lipai, Luca Puie, Takács Márk, Lukács Dominik, Orsos Richard, Patrick Hadade, Csató Balázs, George Fetea, Alexandru Pop Cotuna şi Koppányi Dávid - jucători.

De notat însă că pe lângă titlul naţional cu echipa, CS Crişul a mai obţinut, la final, şi două premii speciale. Astfel, Horaţiu Mureşan (fiul fostului viceprimar Ovidiu Mureşan) a fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei, iar Orsos Richard a fost premiat pentru cel mai tehnic jucător al sezonului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON