URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2011, 20:36

Luceafărul Oradea a câştigat la scor de neprezentare cu Bihorul Beiuş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joc aprig la Borş, vineri, în derby-ul judeţului Bihor, în partida care a opus liderul Seriei a V-a din Liga a III-a, Luceafărul Oradea, ocupantei poziţiei a 13-a, CF Bihorul Beiuş, o echipă care le-a creat reale probleme jucătorilor de la Luceafărul în ultimii ani.

Dârzenia jocului şi din etapa a 19-a a ediţiei actuale a Ligii a III-a s-a văzut din plin în debut, când s-a mers cap la cap la ocazii, până în minutul 30, când beiuşenii au rămas în 10 oameni, prin eliminarea lui Prodan. De aici totul s-a rupt, iar în finalul primului mitan Luceafărul reuşeşte să deschidă scorul prin Muntean, care marchează în minutul 41.

După pauză, echipa pregătită de Dacian Nastai, Luceafărul Oradea, se dezlănţuie, dar reuşeşte să mai marcheze abia pe final, mai întâi în minutul 80, prin Schwarzkopf, iar mai apoi, în minutul 89, prin noul intrat pe teren Paina. Cu scorul de 3-0 Luceafărul triumfă fără probleme în această etapă, îşi consolidează poziţia de lider al clasamentului şi se răzbună pe beiuşeni, cei care în tur i-au produs singura înfrângere şi care, de asemenea, au tot învins-o în ultimii ani.

"A fost derby-ul judeţului. Totdeauna în derby-ul judeţean se poate întâmpla orice. Echipa beiuşeană a venit motivată, să-şi vândă scump pielea. Au primit repede însă un cartonaş roşu, în minutul 30, şi de acolo totul s-a rupt. Indiferent însă de acest cartonaş roşu, cred că după felul cum am jucat, reuşeam să ne impunem. Am obţinut o victorie meritată care ne duce cu un pas mai aproape de Liga a II-a. Noi ne luptăm cu noi înşine, totul depinde de noi, dacă noi nu vom face paşi greşiţi, atunci liga secundă ne stă în faţă", a declarat la finalul meciului antrenorul secund al orădenilor, Vig Zoltan.

De la început, echipa orădeană i-a avut în teren în acest meci pe: Goia - în poartă, Letan, Tăut, Cura şi Muntean - pe linia de fund, Schwarzkopf, Ovidiu Ghilea, Ianc şi Ember - la mijloc, Roşu şi Lupaşcu - în atac. Pe parcurs, antrenorul Dacian Nastai i-a mai introdus pe: Neaga, Andor, Ţârlea şi Paina.

Prin acest succes, cel puţin până la jocul hunedorenilor de sâmbătă, Luceafărul Oradea se distanţează la 12 puncte în clasament şi pare a fi tot mai greu ajunsă din urmă. Echipa bihoreană a făcut astfel un pas uriaş spre promovarea în liga a II-a.


Etapa a XIX-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal

CSM Şcolar Reşiţa - ACS Recaş 1-3
Feleagă (90+3) / Andronic (23 - pen.), Nanu (28), Paleacu (89)

Luceafărul Oradea - Bihorul Beiuş 3-0
D. Muntean (41), Schwarzkopf (80), Paina (89)

CFR Simeria - Mama Mia Becicherecu Mic 0-0

FC Hunedoara - FC Timişoara II, se dispută sâmbătă, de la ora 15:00
Autocatania Caransebeş - Gloria Arad, se dispută sâmbătă, de la ora 15:00
CS Termo Drobeta Turnu Severin - CS Naţional Sebiş 0-3

Termo s-a retras în iarnă şi va pierde meciurile din retur la masa verde.

Millenium Giarmata şi Unirea Sânnicolau Mare stau.


Clasament

1. Luceafărul Oradea 42 p
2. FC Hunedoara 30 p
3. CFR Simeria 27 p
4. CS Naţional Sebiş 27 p
5. Autocatania Caransebeş 26 p
6. ACS Recaş 24 p
7. Unirea Sânnicolau Mare 24 p
8. FC Timişoara II 22 p
9. Millenium Giarmata 21 p
10. CS Termo Drobeta Turnu Severin 19 p
11. Gloria Arad 18 p
12. CSM Şcolar Reşiţa 14 p
13. Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 8 p
14. CF Bihorul Beiuş 8 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON