URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2018, 17:42

Luceafărul nu se mai mută la Reșița și demarează pregătirile, joi, la Sânmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce varianta cu mutarea la Reșița a căzut, echipa de fotbal Luceafărul Oradea se va reuni în vederea demarării pregătirilor pentru noul sezon competițional tot în Bihor. Pentru joi, de la ora 17:30, este programată prima întrevedere între componenții echipei, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin.

Deocamdată nu se cunosc noutățile care ar putea să apară la reunirea lotului, însă cert este că pregătirile vor demara așa cum și-a propus antrenorul Cristian Lupuț.

În ceea ce privește mutarea echipei la Reșița, site-ul de specialitate www.liga2.ro notează că doar „patru zile a ţinut starea de euforie a reşiţenilor după anunţul că Luceafărul Oradea se va muta în oraşul lor, îşi va schimba numele în CSM Reşiţa, iar în noul sezon va evolua în Liga 2”. Astfel, după ce săptămâna trecută, joi, consilierii locali se întâlneau în regim de urgenţă pentru a aproba proiectul de asociere cu clubul condus de Nicolae Sarcină, între timp, după cum mai  notează sursa citată, „omul de afaceri gorjean s-a sucit şi a schimbat pretenţiile”.

Se pare că finanţatorul clubului bihorean ar fi solicitat ulterior celor de la Reşiţa suma de 300.000 euro în schimbul mutării echipei din Oradea, dar cum oficialii bănăţeni nu a fost de acord, au rupt înţelegerea iniţială.

"Una am stabilit, altfel se pune problema acum. Din punctul nostru de vedere, discuţiile s-au încheiat. Dacă semnăm actele aşa cum am hotărât împreună şi cum am votat în Consiliul Local, mergem mai departe, dacă nu, rămânem cu varianta a doua pe care o aveam pregătită cu preşedintele Viorel Lolea. Rămânem în Liga a 3-a şi nu ne mai asociem cu nimeni. Ne-am dorit un partener serios, dacă nu a fost să fie, ne vedem de proiectul nostru iniţial", a declarat, pentru Express de Banat, consilierul local Hadrian Popescu.

După cum mai precizează site-ul liga2.ro, nici cealaltă echipă susținută financiar de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, ACS Şirineasa, nu e sigură de locul unde își va disputa meciurile de pe teren propriu.

„Cât priveşte seriozitatea lui Sarcină, aceasta loveşte şi la ACS Şirineasa, nou-promovată în Liga 2. Echipa care a evoluat la Petroşani şi voia să îşi schimbe numele în Jiul Petroşani caută acum să se mute în altă parte şi joacă la mai multe capete. Cum noul stadion din Târgu Jiu nu este finalizat, visul lui Sarcină fiind să îşi după echipa acolo, variante ca posibilă destinaţie sunt Drobeta Turnu Severin, Motru, Rovinari sau chiar Băleşti”, notează sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON