URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2019, 16:32

Luceafărul joacă la Sânmartin cu Farul Constanța

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea vor disputa în acest sfârșit de săptămână penultimul meci de pe teren propriu din actualul sezon al campionatului Ligii a II-a.

Sâmbătă, cu începere de la ora 13, la Baza Sportivă Luceafărul de la Sânmartin, elevii antrenorului Cristian Lupuț vor primi replica formației constănțene Farul, o altă echipă din partea inferioară a clasamentului și care luptă pentru evitarea retrogradării.

După victoria de miercuri, de la București, de pe terenul celor de la Metaloglobus, fotbaliștii bihoreni s-au salvat în proporție de 99% de la retrogradare, dar, pentru a fi siguri de acest deziderat, mai au nevoie de un singur punct din meciurile rămase de disputat. Tocmai de aceea, ei sunt deciși să tranșeze evitarea retrogradării încă din această etapă.

Meciul, care va fi televizat, va opune două formații vecine de clasament. Astfel, dacă „roș-albaștrii” orădeni ocupă locul al 9-lea al ierarhiei, cu 46 de puncte, în schimb, „alb-albaștrii” de la Farul se află pe poziția a 12-a cu 43 de puncte.

Luceferii, care au avut un parcurs bun în ultima perioadă, fiind neînvinși de șapte etape, pornesc ușor favoriți în acest meci, în care vor beneficia și de aportul suporterilor, dar vor da de o formație ambițioasă, care, la rându-i se află într-o creștere de formă, cu unele rezultate surprinzătoare în ultimele runde.

Chiar dacă nu mai au mari emoții pe finalul acestui campionat, orădenii se pot gândi la o clasare cât mai sus, după ce multă vreme, de-a lungul sezonului s-au aflat în partea inferioară a ierarhiei. De altfel, un succes în partida de sâmbătă poate urca Luceafărul până pe poziția a 8-a, cu o singură condiție, ca UTA să nu obțină victoria la Pitești.

Dintre celelalte jocuri ale etapei, partida de la Bacău, dintre Aerostar din localitate și Academica Clinceni se anunță cea mai interesantă, disputa având conotații la ambii poli ai clasamentului.


Iată însă programul complet al etapei a 36-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

Ora 11:00 FC Argeş - UTA Arad

Ora 11:00 ASU Politehnica Timişoara - CS Baloteşti

Ora 13:00 Luceafărul Oradea - SSC Farul Constanţa

Ora 14:00 Daco-Getica Bucureşti - Dacia Unirea Brăila

Duminică

Ora 11:00 CS Mioveni - Ripensia Timişoara

Ora 11:00 Aerostar Bacău - Academica Clinceni

Ora 11:00 Energeticianul - Pandurii Târgu Jiu

Ora 12:00 Chindia Târgovişte - Metaloglobus Bucureşti

Luni

Ora 18:00 Petrolul Ploieşti - ACS Poli Timişoara

Marți

Ora 20:30 Universitatea Cluj - Sportul Snagov


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON