URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2018, 22:15

Luceafărul a suferit, la Sibiu, una dintre cele mai usturătoare înfrângeri: 0-4!

Luceafărul a suferit, la Sibiu, una dintre cele mai usturătoare înfrângeri: 0-4! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în urmă cu câteva săptămâni înregistra numai rezultate pozitive, se pare că formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a trecut acum la o curbă descendentă. După înfrângerea de pe teren propriu, de săptămâna trecută, cu CS Mioveni, sâmbătă au pierdut din nou, acum însă chiar foarte clar, cu 0-4, pe terenul celei de-a doua clasate, formaţia sibiană AFC Hermannstadt, echipă calificată şi în semifinalele Cupei României.

Valenţele ofensive ale gazdelor s-au arătat chiar din debut. Astfel, în secunda 13, Hergheligiu a tras pe poartă de la 20 de metri, însă portarul Goia a prins fără probleme. Apoi, în minutul 2, după un corner pentru sibieni, Goia a ieşit neinspirat, însă mingea lovită cu capul de Dâlbea a căzut pe plasa porţii.

În minutul 11, acelaşi portar orădean Goia a reţinut în doi timpi, lângă bara din dreapta sa, mingea trimisă cu capul din 6 metri de Crişan, după o centrare din corner de pe stânga. Sibienii şi-au intensificat atacurile şi în minutul 15, Cosmin Neagu a încearcat să trimită direct pe poartă dintr-o lovitură de la colţul terenului, dar mingea a căzut pe plasă. Două minute mai târziu, Dâlbea a tras puternic cu latul de la 18 metri, din poziţie centrală, mingea a lovit bara din dreapta şi s-a dus prin faţa portarului în partea opusă. A fost momentul când spectatorii au aplaudat, fiind încântaţi de jocul prestat de favoriţii lor.

Gol după gol

Cum golul plutea în aer, în minutul 19, acesta a venit, după ce Neagu i-a pasat scurt, în dreapta careului, lui Herghelegiu, care a centrat pe jos, către Petrişor Petrescu, iar acesta a deviat din 7 metri la colţul lung, pe lângă Goia, şi a deschis scorul.

Nu s-au dezmeticit bine jucătorii pregătiţi de Cristian Lupuţ şi, din păcate, în minutul 25, au încasat încă un gol. Atunci, Hergheligiu a centrat dintr-o lovitură de colţ de pe dreapta, iar Radu Crişan s-a înalţat perfect la 10 metri şi a trimis puternic cu capul în stânga lui Goia, care a rămas blocat pe centrul porţii.

După golul doi, sibienii au redus tempoul, iar până la pauză orădenii au încercat şi ei să se apropie mai periculos de poarta adversă. Astfel, în minutul 40, Alexandru Dulca a primit de la Neacşa, a pătruns pe centru, a intrat în careu, dar Ionuţ Stoica a îndepărtat pericolul. La pauză s-a intrat cu 2-0 pentru gazde, scor pe deplin meritat.

Insistenţă cu folos

Şi în partea a doua, tot gazdele au început mai bine, iar în minutul 48, Herghelegiu, fostul jucător al Luceafărului, a tras peste transversală, de la 18 metri, din poziţie centrală.

În minutul 64, antrenorul Cristian Lupuţ a efectuat o dublă schimbare la Luceafărul. I-a scos pe Alexandru Neacşa şi Alexandru Dulca şi i-a introdus pe Calvin Valies şi Darius Lukacs. În minutul 75 a ieşit şi Claudiu Codoban, mai modest de această dată, şi a intrat Vasile Pop.

Din păcate, aceste modificări nu au avut darul de a resuscita jocul Luceafărului, tot sibienii fiind mai periculoşi. Astfel, în minutul 78, după un contraatac al gazdelor în superioritate, doi contra unu, Curtean a pasat din stânga în centru pentru Blănaru, care a scăpat singur cu Goia, a pus latul din 7 metri, însă a trimis direct în braţele portarului bihorean. În minutul imediat următor, după o pasă pe culoar pentru incursiunea lui Bg. Rusu, Goia a ieşit în marginea careului şi a respins din faţa atacantului Sibiului.

Insistenţa în faza ofensivă a elevilor antrenorului Alexandru Pelici avea să dea roade însă în minutul 80, când Ştefan Blănaru a scăpat singur în careu, a pătruns pe stânga, a intrat în unghi, dar a trimis plasat pe lângă Goia, la colţul lung şi a înscris. Blănaru s-a dus direct în tribună şi a început să aplaude, solicitând acelaşi lucru şi publicului de pe stadion, care a cam "adormit".

Blănaru, încă un gol

Ca să se dovedească faptul că a fost o zi total nefastă pentru Luceafărul sâmbătă, până la final, în minutul 88, gazdele au mai înscris o dată, prin acelaşi Blănaru. Astfel, după a pasă peste apărare, în flancul stâng, Ştefan Blănaru a scăpat singur cu portarul, a pătruns în careu, l-a driblat la 11 metri în dreapta pe Goia, dar şi pe Andrei Tînc, repliat, şi apoi a trimis în plasă.

În cele din urmă partida s-a încheiat cu scorul de 4-0 pentru AFC Hermannstadt, care a totalizat 68 de puncte şi se menţine la trei puncte în spatele liderului Dunărea Călăraşi. Luceafărul, în schimb, care a suferit una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din acest sezon, rămâne cu 34 de puncte şi coboară acum pe locul 12.


AFC Hermannstadt – Luceafărul Oradea 4-0(2-0)

Stadion: Municipal (Sibiu)

Au marcat: P. Petrescu (min. 19), R. Crişan (min. 25), Ş. Blănaru (min. 80 şi 88)

AFC Hermannstadt: Căbuz - Al. Coman, R. Crişan, I. Stoica, Pamfile - Dâlbea (cpt.), Boboc - Hergheligiu (min. 72 Curtean), C. Neagu (min. 61 Şt. Blănaru), P. Petrescu (min. 82 D. Tătar 82') - Bg. Rusu. Antrenor: Alexandru Pelici

Luceafărul: Goia - Balea, Oros, Tînc, I. Ban - Feher, Ţegle - Al. Neacşa (min. 64 Valies), Cl. Codoban – cpt. (min. 75 Vas. Pop), Al. Dulca (min. 64 D. Lukacs) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) - Marian Truţă (Băbeni) şi Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).


Etapa a 29-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:

Dunărea Călăraşi - ASU Politehnica Timişoara 2-0

CS Mioveni - Ripensia Timişoara 1-2

Sâmbătă:

CS Afumaţi - Ştiinţa Miroslava 1-1

AFC Hermannstadt - Luceafărul Oradea 4-0

Duminică:

Ora 11:00 UTA - Sportul Snagov

Ora 11:00 CS Baloteşti - Foresta Suceava

Ora 11:00 Metaloglobus Bucureşti - Dacia Unirea Brăila

Ora 17:00 Chindia Târgovişte - FC Argeş

Academica Clinceni - ASA Târgu Mureş 3-0 (la "masa verde")

Olimpia Satu Mare - Pandurii Târgu Jiu  0-3  (la "masa verde")

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua acasă, cu CS Balotești, sâmbătă, 21 aprilie.


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON