URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2017, 16:00

Luceafărul a remizat cu 4-4 pe terenul Ripensiei, după ce a condus de trei ori!

Luceafărul a remizat cu 4-4 pe terenul Ripensiei, după ce a condus de trei ori! foto: opiniatimisoarei.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au evoluat în deplasare, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea şi-au încheiat, sâmbătă, evoluţia oficială din acest an calendaristic cu un rezultat pozitiv.

Elevii antrenorului Cristian Dulca au evoluat la Timişoara, pe terenul Ripensiei, unde au remizat cu scorul de 4-4. A fost, de altfel, cel mai spectaculos joc al etapei a 21-a din Liga a II-a la fotbal. Orădenii au condus în trei rânduri, cu 1-0, 2-1 şi 4-3, au marcat primii chiar în primul minut şi au trecut pe lângă victorie, după ce au primit golul egalizator de 4-4 în minutul al doilea al prelungirilor. Cu toate că nu s-au întors cu toate cele trei puncte de la Timişoara, totuşi bihorenii au venit cu un punct din acestă ultimă deplasare a lui 2017, fapt care le-a mai diminuat şi din pasivul din clasamentul adevărului.

De precizat şi că a fost şi un duel al vârfurilor de atac din cele două echipe, Mediop de la timişorenii, respectiv Vl. Rusu de la "luceferi", marcând fiecare câte trei goluri.

Duelul

Nu a început bine meciul şi în secunda 50, Vlad Rusu a pătruns în careu, l-a depăşit pe Apro, a tras la colţul lung şi l-a învins pe Munteanu, deschizând scorul chiar din primul minut. În minutul imediat următor, însă, gazdele au egalat, după ce Ndiaye Mediop a avut o incursiune în careu şi a tras asemănător cu Rusu, înscriind pentru 1-1.

Elevii antrenorului Cristian Dulca au avut totuşi un început bun de joc, iar în minutul 6, căpitanul Cl. Codoban a tras din lovitură liberă de la 30 de metri, puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu, o lovitură liberă executată de Iulian Cuc, de la 26 de metri, dintr-o poziţie foarte bună, l-a pus în încurcătură pe portarul Ripensiei, Dalin Munteanu, care a scăpat mingea, dar a reuşit să reţină în cele din urmă.

În replică, în minutul 18, Adi Popa a pătruns în careu în viteză şi a reluat, o centrare, în plasa laterală.

În minutul 24, Luceafărul a trecut din nou în avantaj pe tabelă, după ce golgheterul Vlad Rusu a fost lansat în atac, a depăşit un adversar, a pătruns în careu, în lateral dreapta, de unde a trimis în poarta lui Munteanu. Din păcate, bihorenii nu s-au bucurat decât cinci minute, pentru că în minutul 29, Călin Toma a avut o cursă pe stânga, a centrat în faţa porţii, acolo de unde Ndiaye Mediop a înscris din nou.

După golul primit, Luceafărul a ripostat de două ori până la pauză. Mai întâi, în minutul 34, când Cl. Codoban a executat o lovitură liberă, iar Marius Toma a respins cu capul din faţa porţii, în corner. Apoi, în minutul 42, când Alin Mutu a reluat cu capul în diagonală spre poartă, din careu, dar Munteanu a fost pe direcţie şi a reţinut.

Ultima ocazie din prima repriză a aparţinut timişorenilor totuşi, în minutul 44, când mingea şutată din lateral dreapta de Ungureanu a mers pe lângă poartă, iar astfel s-a intrat la pauză cu scor egal, 2-2.

La doar trei minute de la reluare, în minutul 48, gazdele au trecut pentru prima oară la conducere în acest joc, după ce Ndiaye Mediop a scăpat pe contraatac, a pătruns în careu pe stânga şi a reuşit hat-trick-ul.

Replica bihoreană a venit în minutul 61, când Vlad Rusu a reluat cu capul pe lângă poartă, după o centrare din corner. În minutul 70 totuşi, Luceafărul a restabilit egalitatea, după ce Marius Toma l-a faultat în careu pe Vlad Rusu, iar arbitrul a dictat penalty. Acelaşi Vlad Rusu a transformat, sub transversală, şi a reuşit şi el hat-trick-ul.

Impulsionaţi de golul marcat, elevii antrenorului Cristian Dulca s-au menţinut apoi în atac, iar în minutul  80, acelaşi Rusu a reluat greşit cu capul după un corner. În acel minute Ripensia nu prea a mai contat în atac, iar strădania oaspeţilor şi-a spus cuvântul în minutul 82, când fundaşul stânga Răzvan Trif a tras sub bară de la 35 de metri şi a reuşit o super-execuţie, după o respingere a ripensiştilor, ceea ce a făcut ca scorul să devină 3-4.

Văzând că nu mai au ce pierde, timişorenii au revenit în atac în ultimele minute ale jocului, iar în minutul 88, Zaluschi a executat o lovitură liberă de la distanţă, dar portarul bihorenilor, Goia, a reuşit să reţină. În minutul următor, talentatul Dumiter, neutilizat din nou ca titular, a trimis puţin pe lângă poartă, din interiorul careului.

Când a fost foarte aproape de a obţine o nouă victorie, Luceafărul s-a văzut egalată din nou însă, în minutul 90+2, când Neamţu, cel care intrase în minutul 89, a înscris pentru 4-4, cu un şut din voleu.

Locul 14

Astfel, s-a încheiat partida de la Timişoara, cu bihorenii cucerind un punct, foarte bun pentru că au evoluat pe terenul unei echipe situate mai sus în clasament, dar şi puţin nemulţumitor, pentru că au condus de trei ori, iar golul al patrulea l-au primit chiar în prelungiri.

De menţionat că la meci au fost prezenţi atât Nicolae Sarcină, patronul din umbră al Luceafărului, cât şi Lucia Vladimirescu, preşedintele clubului bihorean.

În clasament totuşi, Luceafărul a căzut o poziţie, urmând a ierna pe locul 14, cu 21 de puncte, după ce Ştiinţa Miroslava s-a impus sâmbătă cu 4-1 pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila şi i-au depăşit pe bihoreni în ierarhie.

Prin cele trei goluri marcate la Timişoara, atacantul Luceafărului, Vlad Rusu a totalizat 12 reuşite în acest sezon şi a urcat pe locul IV în clasamentul golgheterilor, fiind devansat doar de Bogdan Rusu, Valentin Alexandru şi  Ndiaye Mediop, toţi cu câte 14 goluri marcate în cele 21 de etape desfăşurate până în prezent.

Următoarea rundă a Ligii a II-a va avea loc pe 24 februarie, când Luceafărul Oradea va juca acasă, cu ASA Tg. Mureş.


Ripensia Timişoara – Luceafărul Oradea 4-4 (2-2)

Au marcat: Mediop (min. 2, 29 şi 48) şi Neamţu (min. 90+2) / Vl. Rusu (min. 1, 24 şi 70 – 11 m) şi Trif (min. 82)
Stadion: Ciarda Roşie (Timişoara)

Ripensia: D. Munteanu - Ad. Popa (cpt.), Stoi (min. 87 Dumiter), M. Toma, C. Toma, Apro - Ad. Ungureanu (min. 76 Mânecan), Zaluschi, Laur. Tudor, Bobină (min. 89 Neamţu) – Mediop. Antrenor: Radu Suciu

Luceafărul: Goia – Balea, Tînc, A. Mutu, Trif – I. Cuc (min. 46 C. Roşu), Ţegle - Al. Dulca, Cl. Codoban – cpt. (min. 67 Antohi), I. Ban (min. 58 Rocha) – Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca
Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) - Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) şi Cristian Voicu (Focşani).


Etapa a 21-a din Liga a II-a la fotbal:

Vineri:

CS Mioveni - Dunărea Călăraşi 1-3

Sâmbătă:

CS Baloteşti - Sportul Snagov 1-0

Academica Clinceni - Olimpia Satu Mare 4-1

Metaloglobus Bucureşti - UTA Arad 0-0

Dacia Unirea Brăila - Ştiinţa Miroslava 1-4

ASA Târgu Mureş - Foresta Suceava 2-5

Ripensia Timişoara - Luceafărul Oradea 4-4

AFC Hermannstadt - CS Afumaţi 0-0

FC Argeş - ASU Politehnica Timişoara 2-0

Duminică, ora 12.00:

Chindia Târgovişte - Pandurii Târgu Jiu


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON