URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2018, 18:31

Luceafărul a remizat, scor 2-2, în jocul cu Ripensia Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au remizat cu scorul de 2-2 în primul joc oficial pe care l-au susţinut pe teren propriu în noul sezon al Ligii a II-a.

Pe o căldură destul de mare şi cu doar aproximativ 100 de spectatori în tribună, după ce conducerea clubului a luat decizia să perceapă taxă de intrare de 25 de lei, Luceafărul a primit, sâmbătă, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, replica formaţiei Ripensia Timişoara.

Începutul de joc a fost catastrofal pentru trupa lui Cristian Lupuţ, care s-a văzut condusă cu 2-0 în minutul 30. Până la pauză, bihorenii au mai redus însă din handicap, iar în repriza a doua au egalat şi, astfel, şi-au adjudecat primul punct din noul sezon.

Luceafărul a ratat o mare ocazie în minutul 7, după o centrare de pe stânga, când Prejmerean a reluat, nemarcat, din 8 metri, din poziţie centrală, puţin pe lângă bară. Pe contraatac, însă, în minutul 11, bănăţenii au reuşit să deschidă scorul, după ce Dumiter a fost angajat singur în careu, iar acesta, din 8 metri, "l-a executat" pe portarul Goia, cu un şut pe jos, la colţul lung.

După ce Codoban a executat o lovitură liberă de la colţul careului mare, reţinută de portarul Dobre, în minutul 15, Bădăuţă, de la oaspeţi, a expediat şi el un şut bun de la 25 de metri, pe lângă poartă, în minutul 16, iar Prejmerean a avut şi el un şut excelent, de la 25 de metri, scos de lângă bară de portarul Ripensiei, în minutul 19. Oaspeţii au reuşit să dea din nou lovitura pe contraatac, în minutul 30, după o greşeală în defensiva orădeană, când mingea a ajuns la Monea, care din interiorul careului, l-a învins şi el pe portarul Goia, cu un şut pe jos.

Peste cinci minute, Luceafărul a redus din handicap, după ce a fost angajat Vasile Pop, care era singur în jumătatea adversă. Acesta a primit şi deşi a fost talonat de doi adversari, a avut o cursă impetuoasă, a intrat în careu şi l-a învins şi el pe portarul Ripensiei, cu un şut pe jos, de la 12 metri.

Până la pauză s-a mai consemnat şutul lui Codoban, de la 25 de metri, puţin pe lângă bară, iar scorul la jumătatea disputei a fost 1-2.

În repriza a doua, orădenii au început mult mai bine, au contraolat jocul, iar în minutul 50, Ionuţ Ban a şutat de la 30 de metri, dar a reţinut portarul Dobre.

În minutul 60, după o acţiune de toată frumuseţea, care a început de la Codoban, mingea a ajuns pe stânga lui Al. Dulca, iar centrarea acestuia a fost respinsă de portar până la Codoban, cel care, când se pregătea să şuteze, a fost faultat la 12 metri de poartă, iar arbitrul a dictat penalty. A executat, frumos, pe jos, în stânga portarului Vasile Pop, care a restabilit egalitatea.

După primirea golului, timişorenii au ieşit şi ei la joc, iar în minutul 64 au beneficiat de o lovitură liberă, pe care a executat-o Adrian Popa, puţin pe lângă poartă.

Intrat în joc în repriza a doua, Luduşan a avut şi el un şut bun, pentru Luceafărul, de la 22 de metri, dar pe lângă bară.

Atacurile bihorenilor au început să reapară, iar în minutul 66, Codoban a trimis de la marginea careului, peste transversală.

În minutul 78 s-a petrecut un moment important în economia jocului, după ce fundaşul dreapta al Luceafărului, Cătălin Torişte, s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul, iar antrenorul Cristian Lupuţ efectuase toate cele trei schimbări permise de regulament, gazdele au fost nevoite să evolueze în ultimele 12 minute în inferioritate numerică. De atunci, Ripensia a încercat să atace din nou mai mult, dar ocazie periculoasă a mai avut doar în minutul 84, după şutul-centrare a lui Ioan Toma, respins de Goia, până la Marius Toma, care şi el a reluat în portarul bihorean.

În minutul 90+1, Luceafărul putea să cucerească toate cele trei puncte puse în joc, după ce portarul Ripensiei, Ştefan Dobre, a ieşit pe o respingere la marginea careului, iar mingea a ajuns la Claudiu Codoban, la 45 de metri de poartă, care, văzând poarta goală, a şutat doar că balonul a trecut puţin peste transversală, Astfel, jocul s-a încheiat nedecis, cu scorul de 2-2.

"Consider că am întâlnit una dintre cele mai bune ehipe din campionat, care eu cred că va reprezenta o surpriză în acest sezon. Au un antrenor foarte bun, pe care îl cunosc foarte bine, care joacă fotbal, după cum s-a putut vedea şi astăzi. Noi am încercat să ne ridicăm la nivelul competiţiei cu jucători lipsiţi de experienţă, ceea ce s-a văzut şi în teren, dar e îmbucurător faptul pentru mine, că am reuşit să revenim de la 2-0, ceea ce face ca acest punct să fie ca o victorie", a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al orădenilor, Cristian Lupuţ.

Acesta a mai ţinut să precizeze că atmosfera este bună la club în pofida faptului că "suntem printre puţinele echipe din campionat care nu sunt susţinute deloc de autorităţi".

În etapa a III-a, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Timişoara, cu ASU Poli, sâmbătă, 18 august.


Luceafărul Oradea – Ripensia Timişoara 2-2 (1-2)

Au marcat: Vasile Pop (min. 35 şi 61 – 11 m) / Dumiter (min. 11) şi Monea (min. 30)

Luceafărul: Goia – Torişte, Oros – ctp, Opriş, I. Ban – Mitrică (min. 71 Gunie), Preoteasa (min. 58 Al. Dulca), Prejmerean, Cl. Codoban – V. Pop şi G. Paraschiv (min. 46 Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ

Ripensia: Dobre – Ad. Popa, Burdet, Apro, I. Toma – Stoi, Anghelina (min. 69 M. Toma) – Ad. Ungureanu (min. 61 Mansour), Monea (min. 85 Cluci), Dumiter – Bădăuţă. Antrenor: Ciprian Urican

A arbitrat: Cristian Codrea (Baia Mare)


Etapa a 2-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:

CS Baloteşti - Petrolul Ploieşti 0-3

Sâmbătă:

Luceafărul Oradea - Ripensia Timişoara 2-2

Academica Clinceni - Daco-Getica Bucureşti 5-0

Sportul Snagov - CS Mioveni 2-0

Metaloglobus Bucureşti - Aerostar Bacău 1-1

Energeticianul - ASU Politehnica Timişoara 2-1

UTA Arad - SSC Farul Constanţa 4-2

Ora 15:30 Pandurii Târgu Jiu - FC Argeş

Duminică:

Ora 13:00 ACS Poli Timişoara - Dacia Unirea Brăila 2-2

Luni:

Ora 18:00 Chindia Târgovişte - Universitatea Cluj


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON