URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2018, 10:48

Luceafărul a pierdut meciul de la Târgovişte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum a câştigat în etapa trecută, formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a pierdut duminică, la Târgovişte, în cadrul etapei a 25-a a Ligii a II-a. După ce au condus cu 1-0, bihorenii au pierdut în cele din urmă cu 1-2, în faţa formaţiei locale Chindia.

Deşi au evoluat pe terenul echipei de pe locul III, elevii antrenorului Cristian Dulca au început destul de bine jocul, iar în minutul 7 au avut prima ocazie, după o pasă filtrantă a lui Cl. Codoban, pentru urcarea lui Vlad Rusu, care i-a întrecut pe cei doi fundaşi din faţa sa, nu a căzut atunci când a fost ţinut de Morariu, a tras bine la colţul lung, însă portarul Popescu a reţinut din plonjon. Apoi, în minutul 13, Martac a plonjat şi a respins în corner, din 2 metri, din faţa porţii goale, după ce Vl. Rusu a alunecat în 6 metri şi nu a putut ajunge să înscrie.

Cinci minute mai târziu, atacurile orădenilor au continuat cu centrarea lui Trif din stânga careului, pentru Rusu, care a urcat la bara a doua, însă mingea s-a dus prin faţa porţii, fără ca atacantul să ajungă la ea. În minutul imediat următor a apărut şi prima acţiune a gazdelor şi după centrarea dintr-o lovitură liberă de pe stânga, Vătavu s-a înălţat în centrul careului şi a trimis cu capul mult peste poartă.

În minutul 26, elevii antrenorului Cristian Dulca au revenit din nou în atac, iar Cl. Codoban a centrat din stânga, Rusu a urmărit, i-a luat faţa lui Morariu şi a căzut în genunchi din cauza terenului alunecos. Rusu a amplificat această căzătură prin a se lăsa pe spate, pentru a da senzaţia că a fost ţinut de adversar, însă arbitrul nu s-a lăsat păcălit şi a făcut semne că meciul poate continua. În replică, în minutul imediat următor, Cherchez a avansat cu mingea la picior, a tras de la 23 de metri din poziţie centrală, însă a făcut-o pe lângă bara din dreapta portarului Gudea. Apoi, în acelaşi minut, după mai multe pase frumoase ale dâmboviţenilor în dreapta careului, Cherchez a trimis înapoi, în centrul careului, pentru urcarea lui Liviu Mihai, care a tras din poziţie bună, pe lângă bara din stânga sa.

Şi în repriza a doua, bihorenii au început foarte bine, iar în minutul 48, după o aruncare lungă de la margine, Claudiu Codoban a scăpat singur cu Popescu, a pătruns în careu şi a fost faultat din lateral de Marian Vătavu, care a primit cartonaşul galben. Vătavu s-a arătat şocat de decizie, fiindcă l-a luat pe sus pe Codoban, după ce acesta trimisese mult pe lângă. S-a acordat penalty pentru Luceafărul. Lovitura de la 11 metri a executat-o Vlad Rusu, care a trimis în stânga jos şi a deschis scorul.

Şi la 1-0, tot Luceafărul a rămas preţ de câteva minute tot mai periculoasă. În minutul imediat următor, Cl. Codoban a centrat dintr-o lovitură liberă din stânga, Popescu a fost sigur că prinde mingea la bara a doua, însă a scăpat-o în faţă, dar a revenit repede şi a reţinut din faţa unui adversar.

În minutul 76, Chindia a reuşit să înscrie totuşi şi să restabilească egalitatea.  Atunci, Liviu Mihai a tras lobat de la 35 de metri lateral dreapta şi a înscris aproape sub transversală, la colţul lung. Portarul Gudea a fost surprins de această traiectorie a şutului mijlocaşului gazdelor.

Dâmboviţenii au dat apoi lovitura, în minutul 84, când după un contraatac în flancul drept, cu mai multe un-doi-uri, Nisipeanu a centrat în faţa careului, acolo de unde Balea a alunecat şi a respins greşit în faţă, direct la Cristian Cherchez, care i-a pasat scurt în stânga lui Cristian Neguţ, cel care, din postură de singur cu Gudea, l-a învins cu un şut plasat, pe jos, în dreapta, pe goalkeeper-ul bihorean.

Până la final, doar în minutul 90+3 a mai apărut o ocazie, când Liviu Mihai a trimis încă o dată, din prima, de la 25 de metri uşor lateral dreapta, dar de această dată portarul Gudea a avut noroc. Mingea a căzut acum razant cu bara din stânga sa, pe lângă.

După cinci minute de prelungiri, jocul s-a încheiat cu victoria la limită a Chindiei, care a câştigat cu emoţii, orădenii pierzând după ce au avut meciul în mână. Astfel, Luceafărul a pierdut în maniera în care a câştigat etapa trecută cu FC Argeş. Orădenii au rămas cu 27 de puncte şi au căzut o poziţie în clasament, pe locul 13.

De menţionat că jocul de duminică de la Târgovişte s-a desfăşurat pe un timp ploios, cu un gazon îmbibat de apă, iar pe unele porţiuni chiar cu bălţi.


Chindia Târgovişte - Luceafărul Oradea 2-1 (0-0)

Au marcat: Liviu Mihai (min. 76) şi Cr. Neguţ (min. 84) / Vl. Rusu (min. 50 din penalty)
Stadion: "Eugen Popescu" (Târgovişte)

Chindia: I. Popescu - D. Ciobotariu, Ov. Morariu (min. 66 Cr. Neguţ), Vătavu, Martac - Licu (min. 68 Nisipeanu), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica - D. Florea (min. 83 Dumitraşcu) şi Cherchez – cpt. Antrenor: Nicolae Croitoru

Luceafărul: Gudea - Balea, Oroş, Tînc, Trif - Ţegle, Feher - cpt. - Al. Neacşa (min. 54 Antohi), Cl. Codoban, B. Rocha (min. 46 Vas. Pop) - Vl. Rusu (min. 69 Al. Dulca). Antrenor: Cristian Dulca

Au arbitrat: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) - Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).


Etapa a 25-a a Ligii a II-a:

Sâmbătă:

CS Baloteşti - UTA Arad 2-2

Academica Clinceni - Ştiinţa Miroslava 0-0

Metaloglobus Bucureşti - Foresta Suceava 2-1

FC Argeş - Ripensia Timişoara 2-1

Dacia Unirea Brăila - ASA Târgu Mureş 3-0 (la "masa verde")

CS Afumaţi - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

Dunărea Călăraşi - Sportul Snagov 2-0

Duminică:

AFC Hermannstadt - Pandurii Târgu Jiu 1-0

Chindia Târgovişte - Luceafărul Oradea 2-1

Luni, ora 18:

CS Mioveni - ASU Politehnica Timişoara


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Am transpirat...
... pana am citit tot articolul. Cata emotie, cat suspans...
Postat 19 Martie 2018, 16:18 de ineuanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON