URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2018, 09:33

Luceafărul a defilat după pauză şi s-a impus cu 3-0 în faţa bucureştenilor de la Metaloglobus

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au reuşit o repriză a doua foarte bună în meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Metaloglobus, şi au izbutit să se impună clar, cu scorul de 3-0, în etapa a 16-a a campionatului Ligii a II-a.

Prima reuşită i-a aparţinut lui George Parasciv, care a înscris în minutul 64, după care Al. Dulca a ridicat scorul la 2-0, în minutul 73, pentru ca fundaşul central Vlad Opriş să stabilească scorul final în minutul 89.

Atât începutul primei reprize, cât şi a celei de-a doua au fost dinamice, cu acţiuni la ambele porţi. În chiar minutul 1, Ţîră a şutat de la 18 metri, a respins portarul în corner, iar lovitura de colţ s-a "soldat" cu o lovitură de cap a lui Paraschiv, respinsă de goalkeeper-ul bucureştenilor, Geantă. Apoi, în minutul 7, Roşu a trimis în centru, iar Prejmerean a şutat de la 14 metri, puţin pe lângă bară.

Oaspeţii au avut o bună ocazie în prima repriză, prin Valentin Andrei, care de la 17 metri a trimis în bară.

După ce Ţîră, în minutul 36, Prejmerean, în minutul 39 şi Dulca, în minutul 40, au irosit trei oportunitîţi pentru bihoreni, prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

În partea a doua, "roş-albaştrii" s-au dezlănţuit şi după ce, în minutul 63, Alexandru Dulca a primit o minge la 16 metri, a făcut o piruetă şi a trimis în bară, în minutul imediat următor, în urma unei centrări în careu, George Paraschiv a preluat şi a trimis pe jos, din 8 metri lateral stânga, la colţul lung, deschizând scorul.

Deşi antrenorul oaspeţilor, Cristian Popovici a făcut câteva modificări în ehipă, bucureştenii nu au avut reacţie, iar în minutul 73 Alexandru Dulca a marcat pentru 2-0, după ce a primit în careu, s-a întors la 10 metri şi a şutat pe jos în stânga portarului Geantă, care a fost învins încă o dată.

Cu cât s-a apropiat finalul, ocaziile de poartă ale luceferilor s-au înmulţit, iar Vasile Pop, în minutul 78, Ţîrî în minutele 85 şi 86 şi din nou Vasile Pop, împreună cu Prejmerean, în minutul 87, au ratat. În minutul 89, orădenii au urcat scorul la 3-0. La acea fază, a fost o centrare de pe stânga, în careu, iar fundaşul central Vlad Opriş a reluat din 6 metri, înscriind un gol spectaculos.

Acesta a fost şi rezultatul final, iar bihorenii au părăsit suprafaţa de joc în aplauzele publicului spectator, care, din păcate, a fost prezent într-un număr redus, de data aceasta.

"Am făcut cel mai bun joc din turul acesta de campionat. Vreau să-i felicit pe jucători pentru dăruire, pentru modul cu au tratat acest joc. A fost un joc foarte important pentru economia clasamentului. Am fost conştienţi că dacă pierdeam puncte astăzi, era greu să ieşim din acea zonă a clasamentului. Au dat dovadă de caracter, au dat dovadă de spirit de echipă, iar eu spun că victoria noastră este pe deplin meritată", a declarat, la conferinţa de presă de după joc, antrenorul Luceafărului, Critian Lupuţ.

În urma acestui succes, orădenii au urcat o poziţie în clasament, fiind acum pe locul 14, cu 18 puncte.

Luceafărul Oradea – Metaloglobus Bucureşti 3-0(0-0)

Au marcat: Paraschiv (min. 64), Al. Dulca (min. 73) şi V. Opriş (min. 89)
Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor)

Luceafărul: Moga – Gunie, Opriş, Oros - cpt., Al. Băican – C-tin. Roşu (min. 58 V. Pop), Preoteasa, Prejmerean, Al. Dulca (min. 87 P. Peter) - G. Paraschiv şi C. Ţîră (min. 86 Sg. Pop). Antrenor: Cristian Lupuţ

Metaloglobus: Rob. Geantă - C-tin. Costache, Buzea, Sava, Sane - Mino Sota, Vl. Vlad (min. 68 R. Riza), Val. Andrei (min. 65 V. Ghenovici) - Ov. Herea - Şt. Niculae şi Culda (min. 84 M. Albert). Antrenor: Cristian Popovici
Au arbitrat: Dan Florin Dreve - Iulian Szekely şi Doru Claudiu Lucaciu (toţi din Cluj-Napoca)

Etapa a 16-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri

CS Mioveni - Dacia Unirea Brăila 4-0

Petrolul Ploieşti - Ripensia Timişoara 1-0

Sâmbătă

Luceafărul Oradea - Metaloglobus Bucureşti 3-0

Energeticianul - CS Baloteşti 3-0

Aerostar Bacău - UTA Arad 1-0

FC Argeş - ACS Poli Timişoara 5-0

Daco-Getica Bucureşti - SSC Farul Constanţa 3-0

Chindia Târgovişte - Pandurii Târgu Jiu 2-1

Duminică

Universitatea Cluj - Academica Clinceni 3-0

Luni

Ora 18:00 ASU Politehnica Timişoara - Sportul Snagov 1-2

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON