URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2019, 14:49

Luceafărul a cucerit un punct pe terenul pandurilor din Târgu Jiu: 0-0

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au obţinut un punct, sâmbătă, în deplasarea de la Târgu Jiu, după ce au remizat cu scor alb, 0-0, în disputa cu Pandurii, din cadrul etapei a 33-a a celei de-a doua ligi fotbalistice a ţării.

O partidă echilibrată

Desfăşurată pe terenul sintetic al stadionului Municipal din Târgu Jiu, partida a fost echilibrată, dar nu a oferit prea multe situaţii periciuloase la cele două porţi. Gazdele au avut însă primele ocazii.

În minutul 5, Dodoi a pătruns în careu, i-a pasat lui Tudoran, care, incomodat în momentul şutului, a trimis balonul peste tranversală, din 6 metri. Apoi, în minutul 14, Brînzan a şutat de la 16 metri, dar mingea a trecut cu puţin peste tranversala porţii lui Rus.

Prima acţiune mai periculoasă a orădenilor s-a petrecut în minutul 19, când Prejmerean a şutat din marginea careului, dar în afara cadrului porţii.

Totuşi, primul şut pe spaţiul porţii al partidei a fost al bihorenilor, în minutul 27, când Preoteasa a trimis de la 20 de metri, dar a respins Mihai Cotolan în corner.

Ultima acţiune a primei reprize a aparţinut gazdelor, în minutul 44, când Blejdea a centrat de pe partea stângă de atac, spre Tudoran, dar golgheterul echipei Pandurii a reluat, din unghi, în plasa laterală.

La mică distanţă...

În debutul părţii secunde, luceferii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 49, Luduşan a recuperat balonul de la Vodă, a pătruns în careu şi a tras pe jos, la mică distanţă de bara din dreapta portarului Cotolan.

În minutul 51 însă, Prejmerean s-a prăbuşit pe teren, în urma unui duel aerian cu Bratu şi nu a mai putut continua jocul. Antrenorul Cristian Lupuţ l-a trimis în locul său pe Wanya.

Gazdele au replicat în minutul 57, prin Vodă, dar şutul său, de la 23 de metri, nu a prins cadrul porţii. Au fost momente mai bune pentru gorjeni, pentru că peste doar două minute, Blejdea a pătruns în careu, a tras pe colţul lung, dar balonul a trecut cu puţin pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Rus. Totuşi, deşi şi-au creat ocazii, pandurii încă n-au reuşit să trimită niciun şut pe spaţiul porţii adverse.

Cinci minute de prelungire

În minutul 85, bihorenii au avut o bună oportunitate, dar şutul din lovitură liberă de la 25 de metri, al lui Preoteasa, a fost scos de sub transversala de portarul Cotolan.

Finalul de joc a devenit ceva mai animat, iar în minutul 89 Blejdea a tras slab, balonul fiind reţinut cu uşurinţă de portarul Rus. A fost, de fapt, primul şut pe poartă expediat de Pandurii.

Au fost şi cinci minute suplimentare, iar chiar în ultimul dintre acestea, în minutul 90+5, gazdele puteau da lovitura. Atunci, un şut-centrare, al lui Blejdea, a ajuns la Patrick Popescu, dar atacantul pandurilor a fost blocat de portar în momentul şutului.

Astfel, s-a încheiat 0-0, un punct, care, cel puţin momentan, urcă formaţia orădeană un loc în clasament. Pe de altă parte, Luceafărul rămâne neînvinsă de cinci etape şi a ajuns acum la -8 în ierarhia adevărului.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va susţine un nou joc în compania unei contracandidate la evitarea retrogradării, Daco-Getica Bucureşti. Partida va avea loc însă la Sânmartin, sâmbătă, 11 mai.


Pandurii Târgu Jiu - Luceafărul Oradea 0-0
Stadion: Municipal - sintetic (Târgu Jiu)

Pandurii: Mih. Cotolan - Oiţă, D. Ciobanu, Rob. Bratu, Vasilescu - Brînzan (cpt.), Vodă – Tudoran (min. 78 Raiciu), Dodoi, Blejdea - P. Popescu. Antrenor: Adrian Bogoi

Luceafărul: I. Rus – Ciul (min. 46), Yabre, Oros - cpt., Moihedja - C-tin. Roşu, Prejmerean (min. 53 Wanya), Preoteasa, Al. Dulca – Luduşan (min. 76 Bebey) şi G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ
Au arbitrat: Adrian Illyeş (Ploieşti) - Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) şi Bianca Florea (Ploieşti).


Etapa a 33-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

Pandurii Târgu Jiu - Luceafărul Oradea 0-0

CS Baloteşti - Metaloglobus Bucureşti 0-3

Academica Clinceni – Energeticianul 3-1

Dacia Unirea Brăila - FC Argeş 0-2

Daco-Getica Bucureşti - CS Mioveni 1-0

UTA Arad - ASU Politehnica Timişoara 0-2

Ripensia Timişoara - Aerostar Bacău 1-0

SSC Farul Constanţa - Petrolul Ploieşti 0-3

Duminică

ACS Poli Timişoara - Universitatea Cluj 0 - 3

Luni

Sportul Snagov - Chindia Târgovişte 0-1


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON