URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2011, 22:39

Lovitură de teatru: FC Bihor nu a primit licenţa de liga I!

Din păcate, de ceea ce ne temeam nu am scăpat! Apelul celebrului Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, care a intentat şi la adresa clubului FC Bihor o contestaţie în ceea ce priveşte acordarea licenţei, a fost admis, astfel că, deşi au promovat pe teren, "roş-albaştrii" se văd în imposibilitatea de a evolua în prima divizie.

Precum în cazul FC Timişoarei şi al Gloriei Bistriţa, datoriile mai vechi ale clubului orădean au contat determinant şi, cu toate că bihorenii s-au încadrat în regulile cerute în primă fază (adică în iarnă, la finalul turului) de către FRF pentru obţinerea licenţei de primă ligă, noul regulament al FIFA, adoptat ulterior şi pe care se bazează Viorel Duru, le face probleme orădenilor.

Concret, Duru a contestat faptul că FC Bihor şi-a achitat cu întârziere datoriile în valoare de 6 miliarde de lei vechi. În loc să le fi achitat până la sfârşitul lui 2010, cum zice noul regulament al FIFA, datoriile au fost plătite până la data de 31 martie. În concluzie, deşi în primă fază Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor fusese de acord cu licenţa pentru Liga I, în urma contestaţiei lui Duru aceasta s-a retras.

"Apelul formulat de licenţiator, prin Directorul de licenţiere al FRF, împotriva Hotărârii nr. 25/17.05.2011, pronunţată de Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor, prin care s-a decis admiterea cererii de acordare a licenţei, înregistrată sub nr. 38/30.03.2011, şi s-a acordat licenţa clubului CS FC Bihor Oradea, a fost admis, hotărârea a fost desfiinţată şi s-a refuzat licenţa pentru Liga I clubului CS FC Bihor Oradea", se arată într-un comunicat al FRF.

De cealaltă parte, atât reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi cei din conducerea FC Bihor susţin că această contestaţie este nedreaptă de vreme ce atunci când au depus dosarul de licenţiere normativul FIFA nu era în vigoare. "Nicăieri în lume o lege nu se aplică retroactiv, aşa că nici această regulă pe care o susţine domnul Duru nu are cum să fie aplicată în cazul nostru", a afirmat consilierul local Iulius Delorean, membru în AGA al FC Bihor.

Potrivit aceluiaşi comunicat al FRF, CSU Voinţa a primit licenţa pentru Liga 1, la fel şi AFC Săgeata Năvodari.

Din nefericire, deciziile Comisiei de Apel sunt definitive. Sistemul naţional de licenţiere a cluburilor nu intră în jurisdicţia unei curţi de arbitraj naţionale sau internaţionale, ori a instanţelor de drept comun, conform Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor.

Astfel, speranţele bihorenilor se leagă acum de data de 20 iunie, când Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal se va reuni pentru a valida echipele care vor lua parte la ediţia viitoare de campionat a primei divizii. După cum a declarat însuşi preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, atunci va mai fi o ultimă tentativă de "acreditare" a echipelor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor Oradea pentru ediţia viitoare a Ligii I.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Mircea esti un cretin ****
E adevarat ca fosta conducere si a echipei FC Bihor si a Primariei Oradea au lasat echipa/primaria cu datorii foarte mari. Bolojan a reusit sa-si faca calculele in asa fel incat sa plateasca datoriile si +++++ sa faca cat nu au facut multi alti primari. Asa ca INTERESATI-VA MAI MULT DE LA PRIMARIE , CE A FOST SI CE ESTE ! Nu aruncati vorbe in vant,idiotilor !
Postat 08 Iunie 2011, 01:26 de Alex
Florin esti un cretin
E adevarat ca fosta conducere si a echipei FC Bihor si a Primariei Oradea au lasat echipa/primaria cu datorii foarte mari. Bolojan a reusit sa-si faca calculele in asa fel incat sa plateasca datoriile si +++++ sa faca cat nu au facut multi alti primari. Asa ca INTERESATI-VA MAI MULT DE LA PRIMARIE , CE A FOST SI CE ESTE ! Nu aruncati vorbe in vant,idiotilor !
Postat 08 Iunie 2011, 01:26 de Alex
Pacat!
Consider un mare pacat faptul ca unei echipe care a jucat si care merita promovarea i se anuleaza acest drept din cauza unei tehnicalitati. Cred ca acest domn Duru (rezonante bucurestene numele) a exagerat putin. Stiu, regulile sunt reguli dar ideea e ca datoriile au fost platite, asa ca nu vad de ce sta el in alea 3 luni intarziere. Au existat probabil penalitati pentru acea intarziere si au fost platite. Toata lumea e linistita. Clubul e curat acum! In Liga I va juca "curat"! Cel putin aiurea situatia. Sper si cred ca pana la urma situatia se va rezolva in favoarea FC Bihor. O merita ei, suporterii, orasul si judetul nostru ***
Postat 07 Iunie 2011, 17:06 de Pentru Oradea
gunoaie
Prima a fost UTA, apoi POLI si cu GLORIA, iar acum noi... campionatul Rromaniei e o porcarie ordinara...
Postat 07 Iunie 2011, 11:05 de mmm
multumiri...
@Ilie: ma iliutza, multumeste lu filip ma, ca datoriile sunt din mandatele lui de primar. bolojan a platit 6 miliarde, cu 3 luni intarzaiere, da le-a platit. adica sa ne intelegem, sub mandatul lu filip au fost facute, sub mandatul lu bolojan platite. deci mii de multumiri slobozeanului.
Postat 07 Iunie 2011, 09:39 de unu
pedeu se bucura de necazul echipei
@ilie: esti un bou, mai pedist! nu ti-a mai spus nimeni asta? du-te si te culca, nu mai polua inutil p-aci
Postat 07 Iunie 2011, 09:21 de mircea
pff
si ce frumos se adunasera in centru suporterii....acum sunt doar plini de penibil ca aia de la bragadiru :)))
Postat 07 Iunie 2011, 09:15 de doc
@ilie
datoriile au fost vechi si multe mostenite de la samsarii care au gestionat fotbalul bihorean si am mai scris ca frf si lpf duc o adevarata batalie impotriva ardelenilor care nu arata obedienta si pe care nu-i pot dirija asa cum vor deci ce are p...rimaria cu prefectura,,iar daca decizia este aplicata retroactiv sa se judece cu frf si sa ceara daune,MIRCEA SANDU si MITICA de la liga iau decizii in functie de intrese si mai nou se cred pe propia mosie,am avut si noi un primar sudist si am vazut ce a lasat in urma,asa ca lasa-l pe bolojan sa faca pe primarul ca o face cel mai bine in ultimii 20 de ani
Postat 07 Iunie 2011, 08:56 de luky
MULTUMIM BOLOJAN
Multumim Bolojan. La fel ca si pana acum doar ne`ai aratat ce putem avea ... Nu avem nimic ... Multumim Primariei Oradea si Consiliului Judetean Bihor pentru ca si`au platit datoriile la timp. FC BIHOR este (asa cum isi doreste Ilie Bolojan) sortita desfiintarii...
Postat 06 Iunie 2011, 23:58 de Ilie
eu
pamant pe ei pe frf
Postat 06 Iunie 2011, 23:23 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON