URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2017, 22:35

Ligia Grozav a fost desemnată cea mai bună atletă a judeţului Bihor în 2017 (FOTO)

Ligia Grozav a fost desemnată cea mai bună atletă a judeţului Bihor în 2017 (FOTO) sursa foto: www.bihon.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, la sfârşit de an, Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor a organizat "Gala Atletismului Bihorean", o festivitate de premiere a celor mai buni atleţi bihoreni ai anului. Ceremonia a avut loc vineri la cantina Liceului cu Program Sportiv Bihorul, unde preşedintele AJA, Virgil Preda a pregătit din nou toate detaliile galei.

Au fost prezenţi componenţii familiei atletismului bihorean, reuniţi în număr destul de mare, iar locaţia s-a dovedit a fi din nou neîncăpătoare. Între invitaţi s-au numărat actuali şi foşti atleţi, antrenori, profesori, conducători de entităţi sportive, sponsori, dar şi părinţi ai sportivilor.

"Cei mai mulţi dintre voi, atleţii prezenţi astăzi, nu eraţi născuţi atunci când noi am început să organizăm aceste gale. Ne aflăm, iată, la ediţia cu numărul 21, iar cei care erau premiaţi atunci au devenit oameni respectabili, cu cariere de succes. Cei mai mulţi dintre ei nu ne-au uitat şi sunt în continuare alături de familia atletismului bihorean. Încercăm să ducem mai departe tradiţia acestui sport în judeţul nostru. Atletismul a fost unul din sporturile de elită din Bihor în perioada de după 1989, dând numeroşi campioni şi medaliaţi la Campionate Naţionale, Balcanice, Europene şi Mondiale", şi-a început discursul organizatorul galelor, prof. Virgil Preda, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor.

Ca de obicei, pe lângă decernarea premiilor, Preda a pregătit şi momente artistice dar şi concursuri de cultură generală.

Precum s-a întâmplat la ediţiile anterioare ale galei, şi de această dată premierea s-a făcut pe categorii de sportivi. "Am dorit să premiem cât mai mulţi atleţi, începând cu cei mai mici dintre ei şi terminând cu cei din Top 10. Toţi trebuie să fie remarcaţi, să simtă că fac parte din marea noastră familie", a precizat profesorul Preda.

Momentul cel mai aşteptat l-a constituit premierea celor mai buni zece atleţi ai anului din judeţul Bihor. Ca de obicei, s-a început de la locul X, ultima fiind premiată Ligia Grozav, cea care a ocupat locul I şi a fost declarată cea mai bună atletă a judeţului în acest an.


Premii pe categorii de sportivi:

Categoria "Piticul de viitor: David Dascăl, Marian Rus şi Aida Bumbu

Categoria "Speranţe": Jonathan Bulzan, Nagy Bianca, Adrian Gherman, Mădălin Trip, Raisa Sabău, Anamaria Durnea şi Vanesa Negreanu

Categoria "Debut pe podium": Giulia Ungur, Szatmári Bogláka, Luca Hegheduş şi Mezősi Petra

Categoria "Confirmări": Denis Todea, Andrei Tripa şi Mark Fandly

Categoria "Perseverenţă": Denisa Iljes, Olah Robert jr., Alexandra Băncui, Estera Ilie, Denisa Coita, Király Bálint, Alexandru Petruşan, Florin Obadă, Daria Sfârlea, Cristian Oros, Adrian Pop, Daria Miheş, Daniel Copil, George Farcaş, Stoker Attila, Alexandru Trip, Máté Antal, Alesia Breje, Gabriela Bronţ, Ecaterina Cărbunar, Sara Cadar, Horia Dobândă, Delia Neag, Horaţiu Sabău, Carmen Luca, Larisa Brândaş şi Alisia Rengle


Clasamentul celor mai buni atleţi bihoreni din 2017:

1. Ligia Grozav (săritura în înălţime), antrenori Mariana şi Virgil Preda
2. Laviniu Chiş (3.000 metri), antrenor Olah Robert
3. Vasile Conţ (5.000 metri), antrenor Olah Robert
4. Claudiu Haşegan (săritura în înălţime), antrenori Mariana şi Virgil Preda
4. Eduard Hercuţ (1.500 metri), antrenor Florin Indrie
5. Costică Mureşan (decatlon), antrenor Virgil Preda
6. Cristian Méhes (aruncarea ciocanului), antrenori Livia şi Albert Méhes
7. Alexandru Gârz (aruncarea discului), antrenori Livia şi Albert Méhes
8. Luca Abrudan (săritura în înălţime), antrenori Mariana şi Virgil Preda
9. Szamanta Potra (400 metri), antrenor Olah Robert
10. David Pentie (400 metri), antrenor Florin Indrie
10. Antal Gergő (săritura în înălţime), antrenori Mariana şi Virgil Preda
10. Andrei Vereş (400 metri garduri), antrenor Florin Indrie

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON